14 dec. 2007

Sindicatul din invatamant reclama la Consiliul Judetean Maramures distribuitorii de lapte si corn

Firmele din judetul Maramures care nu transporta produsele din programul ”Cornul si laptele” pana la scoala risca sa fie penalizate. Sanctiunile pot sa apara dupa ce mai multi dascali din mediul rural au reclamat ca sunt nevoiti sa transporte alimentele de la scoala din centrul de comuna la cele din satele apartinatoare. Daca abaterile se repeta, exista riscul rezilierii contractului incheiat intre furnizor si Consiliul Judetean Maramures, dupa cum a anuntat liderul local al Sindicatului Liber din Invatamant (SLI), Liviu Pop.

Presedintele SLI Maramures a declarat ca penalizarea este de 0,2 % pentru fiecare zi in care contractul nu este respectat in totalitate. Conform contractului, firmele care furnizeaza produsele din programul ”Cornul si laptele” au obligatia sa le transporte pana la scoala beneficiara si nu pana la cea de centrul de comuna.

In judet au fost semnalate mai multe cazuri in care dascalii au fost nevoita sa care in mana pachetele kilometri intregi. Liviu Pop a declarat ca va cere explicatii de la firma furnizoare pentru situatia in care s-a ajuns si va fi sesizat si Consiliul Judetean.

”Este interzisa livrarea produselor doar pana la unitatea scolara de centru, furnizorul fiind direct raspunzator de nerespectarea contractului. Noi vrem ca firmele sa isi faca datoria, altfel risca sa fie sanctionate. Vom cere explicatii in scris firmei si vom sesiza si consiliul judetean”, a declarat Liviu Pop.

Deocamdata doar in comuna Ruscova a fost rezolvata problema transportului, insa mai sunt cel putin patru scoli unde situatia a ramas neschimbata. Astfel de nereguli se inregistreaza indeosebi la scolile din Maramuresul Istoric, dupa cum a spus Liviu Pop.

Foto: Liviu Marian Pop, lider SLI Maramures (c) eMM.ro
Autor: Camelia Tocaci
Sursa:http://www.emaramures.ro/stiri/Stire.aspx?NewsID=1070

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare