15 dec. 2007

Profesorii maramureseni se pregatesc de pichetarea Parlamentului si Guvernului Romaniei

Liderul Sindicatului Liber din Invatamant Maramures, Liviu Pop a declarat vineri intr-o conferinta de presa ca dascalii din judet se alatura actiunilor de protest organizate in 19 decembrie la Bucuresti, transmite corespondentul NewsIn.

Din Maramures vor participa la pichetarea Parlamentului si Guvernului Romaniei in jur de 10 persoane. De asemenea, in zilele de 18, 19 si 20 decembrie, Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant va avea la Parlament 30 de delegati, care vor sta in loja invitatilor si vor asista la modul in care se voteaza bugetul pentru educatie.

Sindicalistii sunt revoltati ca politicienii nu-si tin promisiunile. Dupa ce, in 20 noiembrie, li s-a promis ca va fi aprobata o majorare cu 10 % a salariilor pentru angajatii debutanti din invatamant, in 12 decembrie s-a respins acest amendament. Liviu Pop a mai declarat ca actiunea de pichetare este un protest impotriva clasei politice.

"Toate discutiile si toate lobby-urile partidelor politice am vazut ca sunt doar vorbe in vant. Pichetarea este o actiune impotriva intregii clase politice, deoarece nu se mai stie cine e la putere si cine e in opozitie. Pentru actuala clasa politica e mult mai important sa-si faca jocurile electorale”, a afirmat Liviu Pop.
www.stirilocale.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare