3 dec. 2007

Dascalii din Maramures au ajuns carausi in programul ”Cornul si laptele”

Sindicalistii din invatamantul maramuresean sunt revoltati de faptul ca unii dascali au devenit transportatori de cornuri si lapte pentru elevi. Pentru ca se afla in localitati rurale izolate, educatorii si invatatorii sunt obligati sa care kilometri in sir produsele acordate elevilor in baza programului guvernamental ”Cornul si laptele”.

Liderul Sindicatului Liber din Invatamant (SLI) Maramures, Liviu Pop a atras atentia ca unii educatori si invatatori din localitatile rurale ale judetului sunt obligati sa faca naveta de la scolile unde lucreaza pana la scoala de comuna pentru a le aduce elevilor cornurile si laptele transportat de firmele de distributie.

Situatia este cu atat mai dificila, cu cat, dascalii trebuie sa se”lupte” in aceasta perioada si cu nametii. ”Avem colegi de-ai nostri, educatori si invatatori care trebuie sa coboare pana la scoala de comuna, sa ia in spate geanta cu cornuri si lapte si sa le transporte vreo 4-5 kilometri pe jos. Profesorii nu sunt autorizati sa transporte aceste produse. Este foarte neplacut ca prin zapada de jumatate de metru sa duci in spate, tu ca si profesor, cornurile si laptele”, a precizat Liviu Pop.
Sindicalistul a mai aratat ca a solicitat printr-o adresa trimisa la Consiliul Judetean Maramures informatii privind contractul incheiat cu firmele de distributie, in ceea ce priveste programul ”Cornul si laptele”.

In cazul in care in termen de o saptamana, consiliul judetean nu va pune la dispozitie informatiile solicitate, sindicalistii sunt decisi sa apeleze la instanta pentru a afla adevarul.

”Vrem sa vedem toate contractele incheiate de consiliul judetean cu firmele de distributie pentru ca de acolo putem vedea toate obligatiile acestora. Mai avem o saptamana si ceva de asteptat, daca nu ne dau informatiile, avem calea juridica. Vom merge in instanta si vom solicita aceste informatii”, a adaugat Liviu Pop.
Autor: Camelia Tocaci

Sursa:http://www.emaramures.ro/stiri/Stire.aspx?NewsID=868

Un comentariu:

  1. Hai sa fim seriosi...nu cred sa existe vreo lege in acest sens. Nimeni nu va poate obliga sa faceti acest lucru. Atata timp cat faceti aceste servicii , autoritatile nu se vor sesiza sa ia masuri. In consecinta ...suntem dascali, nu incarcator-descarcator. Suntem platiti sa realizam un proces instructiv-educativ de calitate stimati colegi, nu sa facem "voluntariat" in timpul orelor de curs.Vina, pana la urma, o au si cei care accepta astfel de servicii.

    RăspundețiȘtergere

Postări populare