12 dec. 2007

În programul „Cornul şi laptele” > „Nu profesorii trebuie să transporte produsele la elevi!”

Prof. Liviu Marian Pop, preşedintele Sindicatului Liber din Învăţămînt Maramureş (SLIMM), semnala săptămîna trecută o situaţie neplăcută survenită pe valea Ruscovei, unde dascălii de la şcolile izolate trebuie să parcugă cîţiva kilometri pînă la şcoala de comună, pentru a ridica produsele lactate şi de patiserie din programul „Cornul şi laptele”.
Plîngeri în acest sens au venit patru pe adresa SLIMM. „Situaţia din Ruscova s-a soluţionat deja, aşa că dascălii nu vor mai fi nevoiţi să facă excursii pentru a duce la posturile izolate produsele pentru elevi” a menţionat Pop, adăugînd: „Consiliul Judeţean ne-a pus la dispoziţie contractele semnate la începutul lunii septembrie pentru acest program, iar în contracte este foarte clar stipulat că firmele furnizoare sînt obligate să transporte produsele la fiecare unitate de învăţămînt. Lăsarea produselor la şcoala din comună este interzisă! Prin urmare, nu profesorii trebuie să transporte produsele la elevi!” Pentru a preîntîmpina situaţii similare în continuare, de la sindicat vor fi trimise adrese la fiecare unitate de învăţămînt.
„Situaţii de acest gen sînt mai probabile în Maramureşul istoric, acolo unde şcolile sînt destul de răsfirate. Noi oricum am cerut deja explicaţii pentru cazurile care ne-au fost deja sesizate, vom înainta spre Consiliul Judeţean documentaţia pe care o avem în acest sens, pentru că noi nu putem face altceva” a mai informat preşedintele SLIMM. Cert este că cel mai rău lucru care li se poate întîmpla firmelor care încalcă contractul este rezilierea acestuia. „Noi nu vrem să fie penalizate aceste firme, nu vrem rezilierea contractului, noi pur şi simplu vrem ca situaţia să se rezolve şi să nu mai existe probleme în derularea acestui program!” a concluzionat Pop. (RIP)
Sursa:http://www.graiul.ro/?p=4678

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare