6 oct. 2007

Ziua Mondială a Educaţiei – petiţia pentru un învăţământ curat

5 octombrie, Ziua Mondială a Educaţiei, a fost serbată, de federaţiile sindicale din România, cum nu se poate mai diferit. „Este un moment de reflecţie, un prilej de evaluare a rezultatelor şcolii, o ocazie pentru a adresa un gând de recunoştinţă celor care, an de an, educă generaţiile viitoare”, spune Aurel Cornea, liderul FSLI.

Biroul Operativ al FSLI adresează mulţumiri profesorilor pentru munca, dăruirea şi pasiunea lor zilnică, exprimându-şi speranţa că învăţământul românesc va depăşi faza de tranziţie şi se va transforma, la nivel structural, curricular şi managerial.

O abordare cu totul diferită au avut-o cei de la Federaţia Educaţiei Naţionale: „Astăzi, când ar fi trebuit să ne bucurăm împreună cu colegii noştri din toată lumea, suntem nevoiţi să ne luptăm pentru redobândirea demnităţii profesionale şi pentru un învăţământ modern”, declară Cătălin Croitoru, liderul FEN, menţionând intrigile, trădările, luptele sindicatelor cu clasa politică, dar şi între ele. „România continuă să rămână corigentă la capitolul Educaţie”, concluzionează Croitoru.

FEN a lansat şi un apel, către toate persoanele care consideră că învăţământul trebuie recuperat din mâinile politicienilor şi politrucilor, indiferent de sindicatul din care fac parte, să semneze petiţia pentru un învăţământ de calitate. (M.C.)

http://www.gandul.info/educatia/ziua-mondiala-educatiei-petitia-invatamant-curat.html?3934;946855

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare