9 oct. 2007

Dascalii pensionari din Maramures isi fac sindicat

Sindicalistii din invatamant promit sa-i sprijine pe dascalii pensionari sa ajunga pe posturile din invatamant neocupate sau care se vor elibera pe parcursul anului scolar.
Dascalii pensionari se vor intalni vineri, de la ora 10.00, la Casa de Cultura a Sindicatelor din Baia Mare pentru a discuta despre constituirea unei grupe sindicale.

Vicepresedintele Sindicatului Liber din Invatamant (SLI) Maramures, Ioana Petreus, a declarat ca deocamdata si-au exprimat intentia de a forma un sindicat in jur de 50 de persoane.

Dascalii pensionari spera ca odata ce se vor grupa intr-un sindicat sa beneficieze de mai multe facilitati, cum ar fi sa obtina mai usor bilete de odihna si de tratament.

Ioana Petreus a aratat ca SLI ii va ajuta, in primul rand pe dascali, sa revina la catedra, asta in ciuda faptului ca sindicalistii au criticat in repetate randuri repartizarea dascalilor pensionari pe posturile din invatamant.

Schimbarea de atitudine a survenit dupa ce numeroase posturi au ramas neocupate din cauza refuzului profesorilor de a preda pe bani putini. ”Noi vom incerca facilitarea de oferte turistice si de ce nu, angajarea pe posturile care nu se ocupa in timp util sau se elibereaza pe parcursul anului scolar. In acest sens ne vom consolida baza de date pentru a le cunoaste datele personale si specializarea”, a spus liderul SLI Maramures.
Sursa www.emaramures.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare