2 oct. 2007

Top 10 metode sa pui bani de-o parte chiar daca ai copii

Top 10 metode sa pui bani de-o parte chiar daca ai copii

In ziua de azi, tinerii se gandesc de doua ori inainte sa faca un copil. Principalul motiv invocat: nu au suficienti bani sa-i ofere tot ceea ce va avea nevoie. Nu stiu ce intelege fiecare din acest lucru, insa ceva e sigur: lucrurile nu stau atat de prost. Cu putin efort, parintii pot reusi chiar sa puna ceva bani la ciorap.

1. Duceti-va copiii in parc si nu la mall. Daca nu vad nimic sa-i tenteze, nu veti fi nevoiti sa le cumparati nimic. Daca nu vor nimic, nu trebuie sa le suportati istericalele si deci nu trebuie sa va tot intrebati daca sa cheltuiti sau nu bani numai sa-i faceti sa taca. Daca nu intrati in bucluc de la inceput, totul va fi bine.

2. Uitati-va la DVD-uri in loc sa dati drumul la televizor. Asa puteti sa controlati la ce se uita. Nu trebuie sa va faceti griji de reclamele pentru adulti, difuzate in momente nepotrivite.

3. Imprumutati carti de la biblioteca, in loc sa le cumparati. De cate ori trebuie sa cititi aceeasi poveste? Ei bine, nu de atat de multe ori incat sa trebuiasca sa dati zeci de mii de lei pe o carte. Imprumutandu-le, nu veti fi nevoiti nici sa va mutati intr-o casa mai mare pentru ca nu va mai ajung spatiile de depozitare.


4. Returnati la timp DVD-urile si cartile de la biblioteca! Astfel nu veti fi nevoiti sa scoateti bani din buzunar ca sa platiti penalizari.

5. Nu trebuie sa va imbracati copiii cu haine de firma. Exista atatea firme care au produc imbracaminte frumosa, la preturi acceptabile, incat nu se merita sa va dati jumatate de salariul pe un costumas. Nu uitati ca micutii oricum cresc repede.

6.Din acelasi motiv, copiilor nu le trebuie intotdeauna haine noi. Nu va refuzati prietenii care vor sa va dea hainutele care nu le mai vin bine copiilor lor. Va scapa de o cheltuiala in plus. Si una care nu-i de neglijat. Verificati si anunturile de pe internet. Puteti obtine haine de firma la un pret mai mic fata de cat ar trebui sa platiti pentru un costumas nou, care nu-i de calitate.

7. Cumparati jucarii cu functii multiple, care sa le permita copiilor sa faca legaturi intre obiecte. Alegeti jocurile care ii ajuta sa construiasca, astfel incat micutii sa nu se plictiseasca repede.

8. Fiti creativi! De obicei copiii sunt innebuniti dupa cutiile in care primesc cadourile. Veti fi surprinsi, dar se vor juca cu o cutie la fel de mult cat se joaca si cu jucaria care se afla in ea.

9. Nu folositi jucariile ca mita sau recompensa! Va vor costa mai mult decat daca le oferiti o excursie la gradina zoologica sau faceti o prajitura impreuna cu ei. Ganditi-va la lucrurile care le plac si exploatati-le.

10. Puneti-i la treaba! Daca sunteti inventivi, nu vor face diferenta intre munca si joaca, asa ca daca-i puneti sa spele podeaua cu un mop adevarat, imbibat in apa, o vor face cu placere.

Sursa: whymoneymatters.blogspot.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare