17 oct. 2007

Sindicatul din invatamant Maramures da in judecata ministerul educatiei si ISJ

Sindicatul Liber din Invatamant (SLI) Maramures va da in judecata Inspectoratul Scolar Judetean si Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului. Sindicalistii sunt revoltati ca nu s-a pus in aplicare prevederea din contractul colectiv de munca prin care se precizeaza clar ca salariul minim pentru profesorii cu studii superioare trebuie sa fie de 880 de lei.
Liderul SLI Maramures, Liviu Pop a declarat marti ca in conformitate cu contractul colectiv de munca, profesorii cu studii superioare ar fi trebuit sa primeasca din luna ianuarie 2007 un salariu minim de 880 de lei. Prevederea nu a fost insa respectata, iar sindicalistii vor da in judecata sefii invatamantului.

Dascalii spera sa isi obtina astfel diferentele de salariu care li se cuvin, avand in vedere ca din ianuarie si pana in septembrie, salariul minim pentru cei cu studii superioare este de 880 de lei. Decizia sindicalistilor vine dupa ce colegii din judetul Dolj au castigat in instanta un proces similar.

”Saptamana viitoare vom da in judecata Inspectoratul Scolar Judetean si ministerul educatiei si vom cere in instanta recuperarea sumelor ce li s-ar fi cuvenit profesorilor cu studii superioare daca ar fi beneficiat de 880 de lei. E vorba despre profesorii de gimnaziu si de liceu. Colegii nostri din Dolj au castigat un proces similar”, a spus Liviu Pop.

El a mai aratat ca salariile profesorilor ar trebui sa fie majorate cu un procent mai mare de 8 %, asa cum este prevazut in bugetul pe anul viitor, deoarece calitatea actului educational nu poate exista atata timp cat profesorii bine pregatiti nu sunt stimulati financiar. ”Degeaba avem scoli foarte frumoase, dar cadre didactice slab pregatite. In Maramures, din 6.000 de profesori la ora actuala, 2.000 sunt suplinitori”, a subliniat Liviu Pop.

Sursa http://www.emaramures.ro/index.php?page=det&cat=2&id=8534

Un comentariu:

  1. ce mare a crescut Diana.Sa va traiasca.O sa trec intr-o zi sa te vad la birou. Eu nu mai am numarul tau. Al meu e 0743-528470.Sper sa iesim la o bere cat de curand. Tudor

    RăspundețiȘtergere

Postări populare