13 mar. 2013

Program Guvernare Educatie 2013-2016

Program Guvernare Educatie

3 comentarii:

  1. Domnule Liviu Pop,
    As dori sa va prezint urmatoarea situatie de la Colegiul Tehnic"Édmond Nicolau", jud Vrancea, mun Focsani si va rog sa va exprimati opinia cu privire la corectitudinea acesteia.
    In cadrul Colegiului Tehnic "Edmond Nicolau", jud Vrancea activeaza profesor titular Baciu Constantin (examen titularizare 2009) cu norma intreaga, desi mai detine inca un serviciu la stat cu norma intreaga.
    As dori sa stiu cum este posibil ca cineva sa aiba in acelasi timp 2 locuri de munca(cu norma intreaga) la stat incalcandu-se legea.
    Conform "Art. 262 (1) Activitatea personalului didactic de predare se realizeaza intr-un interval zilnic de 8 ore/zi, respectiv 40 de ore saptamanale" Legii Educatiei Nationale si Codului Muncii "Art 112 (1) Pentru salariatii cu norma intreaga durata timpului de munca este de 8 ore pe zi respectiv 40 ore pe saptamana", "Art 114 (1) Durata maxima de legala a timpului de lucru nu poate depasi 48 ore pe saptamana" si "Art 112 (2) Durata zilnica a timpului de munca nu poate depasi 12 ore pe zi va fi urmata de o pauza de 24 ore", in concluzie nu se poate avea 2 lucruri de munca cu norma intreaga (ambele cu contract nederminat) mai ales in sistemul bugetar.
    Nu stiu daca in aceste conditii se poate exercita cu seriozitatea de care ar trebui sa dea dovada un cadru didactic si asa a carei imagine este compromisa pe nedrept.
    Cu respect astept opinia dumneavoastra!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ar fi bine ca, dincolo de un sir de cuvinte goale, sa puteti reda scolii romanesti locul care i se cuvine. Nu am citit programul, pentru singurul motiv ca nu mai am incredere. Nu ma mai intereseaza un text neacoperit de fapte.
    Guvernarea trecuta, intr-o iresponsabilitate criminala fata de romani, ne-a distrus sistemul de invatamant, sau mai bine spus a distrus ce mai ramasese din el, dupa ce a fost muscat si sabotat de cohorte de politicieni iresponsabili.

    Terminati cu miile de hartii tembele care se constituie intr-o birocratie incredibila ca un paianjen care cuprinde si murdareste tot in jurul ei, cu finantarea pe cap de elev - numai o minte de animal a putut emite asa ceva, cu degringolada in care elevii isi bat joc de scoala, cu forma fara fond numita invatamant, si faceti odata ceva sa repuneti scoala acolo unde ii e locul.

    Pana atunci, toate "programele" astea sunt pentru mine deseuri.

    RăspundețiȘtergere
  3. Si eu as vrea sa stiu daca este adevarat cazul din Focsani. Sper sa se verifice si sa fie doar o eroare.
    Nu este frunos ca iar sa se denigreze imaginea cadrelor didactice.
    Probabil ca aceasta este efectul daca in sistem au patruns toti neavenitii care nu au nici o chemare pentru aceasta profesie.

    RăspundețiȘtergere

Postări populare