14 mar. 2013

Provocat la dialog de către Consiliul Național al Elevilor


Pe data de 4 martie 2013 Preşedintele Comisiei pentru muncă, familie și protecție socială, Liviu Marian Pop s-a întâlnit la Senatul României cu reprezentanţii Biroului Executiv al Consiliului Național al Elevilor. Pe ordinea de zi a întâlnirii s-au regăsit subiecte importante de interes naţional pentru elevi precum: recunoaşterea orelor de volunatariat ca şi experinţă de muncă; locurile de muncă part-time – avantajele şi provocările acestora şi suplimentarea orelor de practică în cadrul liceelor tehnologice.
Una dintre propunerile importante venite din partea reprezentanţilor elevilor privind liceele tehnologice este ca acestea să încheie contracte de colaborare cu diverşi agenţi economici. Aceste parteneriate ar facilita accesul şi integrarea pe piaţa muncii a absolvenţilor calificaţi.
Liviu Marian Pop le-a propus elevilor o variantă prin care experiența acumulată muncind în timpul vacanțelor în domeniul în care studiază să se ia în calcul şi să fie considerată vechime. Legat de acţiunile de voluntariat, Consiliului Național al Elevilor are o poziţie aparte şi cere ca orele de voluntariat să fie recunoscute și valorificate la admiterea în învățământul superior sau la facilitarea accesului absolvenților în câmpul muncii. Preşedintele Pop este de părere că recunoaşterea orelor de voluntariat poate fi de folos în cazul admiterii în instituţiile de învăţământ superioare pentru departajarea candidaților cu aceleași note, favorizând  candidaţii cu un dosar personal mai complex.
În contextul subiectelor abordate în cadrul acestei întâlniri, Liviu Marian Pop le-a prezentat reprezentanţilor Biroului Executiv al Consiliului Național al Elevilor un proiect prin care se doreşte încurajarea colectării selective a deșeurilor menajere din unitățile de învățământ. Reprezentanții elevilor au salutat şi s-au declarat încântați de această inițiativă, luând în calcul o posibilă o colaborare pe viitor pentru extinderea acestui proiect la nivel național. Alt aspect important al discuţiilor a fost propunerea Biroului Executiv al Consiliului Național al Elevilor de a interveni cu amendamente pe legi care privesc elevii și încadrarea acestora în câmpul muncii.
În concluzie, Consiliului Național al Elevilor s-a arătat încântat de deschiderea cu care sunt salutate în permanenţă propunerile acestora de către Comisia pentru muncă, familie și protecție socială, şi în special de către Preşedintele Comisiei, Senatorul Liviu Marian Pop.

2 comentarii:

  1. Si despre suplimentarea orelor de practică în cadrul liceelor tehnologice ce discutie a avut loc? Cand se vor norma orele de laborator tehnologic (care sunt ore de pregatire practică), in normele de pregatire-instruire practica, nu la normele de teorie unde nu se face nimic practic ci ”pacalim” elevii cu tabla si cu creta?!

    RăspundețiȘtergere
  2. Felicitări!Se poate numi linie de comunicare.Succes mai departe!

    RăspundețiȘtergere

Postări populare