27 mar. 2013

ORDIN nr. 3434/25.03.2013 pentru aprobarea Calendarului și a Metodologiei de înscriere a copiilor în învățământul primar pentru anul școlar 2013-2014.


Ordin nr. 3434/25.03.2013 

Un comentariu:

  1. Buna ziua. As avea nevoie de niste precizari. Daca am inscris copilul la o scoala in clasa pregatitoare si ulterior am decis ca o alta scoala e mai adecvata pentru el, pot sa imi retrag fisa de inscriere de la prima scoala si sa ma inscriu la cealalta?
    De asemenea, as vrea sa stiu cum interpretati dumneavoastra inconsecventa, dupa parerea mea, din lege care spune la articolul 9 ca toti copiii ai caror parinti solicita inscrierea in clasa pregatitoare la scoala de circumscriptie vor fi inmatriculati la unitatea respectiva, ca apoi la art. 34 sa spuna ca ISJ-urile pot decide sa nu aloce circumscriptii in cazul claselor cu predare in limbile minoritatilor?
    La art. 33 scrie ca trebuie sa se asigure un nr suficient de locuri pt. predarea in limba materna. Atunci daca se considera ca un copil nu cunoaste suficient limba in urma testarii, ce se intampla cu acel copil?
    La art. 34 al. 2, se spune ca daca in localitati exista un numar mic de unitati de invatamant cu predare in limba unei minoritati, atunci inspectoratele scolare pot decide sa nu aloce circumscriptii scolare pentru aceste unitati de invatamant. Cum se calculeaza acest "numar mic"? Ce inseamna? Adica daca in Sibiu sunt 23 de scoli dintre care 8 au clase cu predare in limba germana, poate fi considerat mic, desi e cel mai mare procent din tara? Nu poate fi considerat discriminare faptul ca pentru unii exista niste reguli (circumscriptii) in timp ce pentru altii aceste circumscriptii sunt ignorate? Si inca o nelamurire as mai avea: pe fisa de inscriere a copiilor exista doar doua optiuni in ceea ce priveste varsta: 6 ani impliniti pana la 1 septembrie sau 6 ani impliniti intre 1 septembrie-31 dec. 3013. Legea permite sa fie inscrisi si copii mai mici, dupa evaluare, dar pe fisa scrie ca daca datele completate nu sunt reale si corecte, aceasta atrage dupa sine nulitatea inscrierii. Ce se intampla cu copiii nascuti dupa 31 dec 2013 si inscrisi, totusi,si validati cumva pe liste? Va multumesc!

    RăspundețiȘtergere

Postări populare