26 mar. 2013

Întrebări și răspunsuri 26.03.2013 (4)



12 comentarii:

  1. Revin cu intrebarea la care nu am primit nici pana astazi un raspuns
    Dle Ministru cei care s-au titularizat pana in anul 2000 cu medii sub 7,00 si sunt in mediul rural nu pot sa se pretransfere la oras deoarece media este sub 7,00 .Mentionez ca atunci te puteai titulariza si cu note sub 7 ,oo pana in 5,00 la oras
    O alta problema este ca nu mi se pare normal ca cei care au dat titularizari in 2012 au luat sub 7,00 la scris ,au luat 10 sau 9 la inspectie si lor li se face media !
    Media iese peste 7,00 si devine titular in mediul urban ! Vi se pare corect stiind ca am stat si am invatat ani de zile ,am dat un examen serios de titularizare,nu am avut dreptul la contestatie si nu ma pot pretransfera la oras datorita mediei de 6,90. Astept raspunsul dv.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cititi mai bine legea. Si acum este aceasta conditie. De ce nu dati examen cu noi suplinitorii ca sa veniti in oras? Legea este nedreapta . Ati ales titularizarea la tara . Nu ar trebui sa vi se dea voie sa va transferati, detasati decat prin examen. Ati luat o data o nota si vreti sa va folositi de ea toata viata. Noi suplinitorii trebuie sa dam examen in fiecare an , nu avem dreptul sa ne folosim de cea mai mare nota luata si sa facem si noi dosar ca voi............ Asta vi se pare corect domnule/ doamna, d-le senator Pop.

      Ștergere
  2. Gresesti draga anonimule.Cei care au luat sub 7 la scris si 10 la inspectie chiar daca au media peste 7 nu pot deveni titulari pt ca tocmai nu au luat 7 sau peste 7 la scris.

    RăspundețiȘtergere
  3. sunt in aceeasi situatie,doar ca ulterior am participat la concursul de titularizare de patru ori si am obtinut notele:8,40;8,7,50;8,35.Vi se pare corect domnule ministru, ca ani de zile am dat concurs si nu ma pot transfera.

    RăspundețiȘtergere
  4. D-le senator,la examenul de titularizare din anul 2012 am obtinut nota 9,65 (si definitivatul cu 9,50 in anul 2008) fiind a doua nota pe centrul unde am candidat. Am fost repartizat in sedinta publica la nivel judetean la scoala A pe 8 ore si la scoala B pe 10 ore pe post rezervat,dar nu la centrul unde am candidat.Pot sa ma titularizez in baza art 253 la o scoala C care a scos un post cu viabilitate 4 ani in centrul unde am candidat,desi nu am predat in aceasta, dar postul este ocupat in prezent de o alta persoana care indeplineste conditiile de titularizare conform art.253 dar a obtinut nota 07.05 in anul 2010 si definitivatul cu 7,25 in 2012?

    RăspundețiȘtergere
  5. referitor la pers. nedidactic din inv.ne raspundeti ca trebuie sa fim platiti dupa HG nr.23/2013, noi trebuia sa fim platiti inca din anul 2012 dupa HG 1225/2011 coroborata cu OUG 19/2011 ajungind la 812 lei sal. minim brut cit este in sist. bugetar, daca nu sa aplicat aceasta lege anul trecut se mai poate aplica anul acesta sau se aplica HG NR.23/2013? in acest moment salariul nostru de baza este 675, atunci va rog sa mi raspundeti cine trebuie sa intervina la baietii destepti de la EDUSAL sa putem si noi intra in drepturi cum scrie in lege?

    RăspundețiȘtergere
  6. Pentru cel care a raspuns -CITITI MAI BINE LEGEA !
    LEGEA, STIMABILE ANONIM A FOST FOARTE BINE CITITA !
    In primul rand m-am adresat Dlui Ministru Liviu Pop si nu unui anonim ,nu de la anonimi astept raspunsul ci de la o persoana competenta care sa-mi inteleaga problema !
    Se pare ca nu ati inteles nimic -am dat trei examene de titularizare unul cu media 8,20-nu m-am titularizat deoarece a fost un singur post luat de o pila -ca asa este la noi ,unul cu media 6,90- ma titularizez in mediul rural ,nu mi se da dreptul la contestatie ,apoi particip din nou la titularizare si iau 8,80 si iar nu prind post la oras si revin la postul din mediul rural .Ati inteles dumneavoastra de ce este nedrept comparativ cu cei care dau scrsul si iau note mici si foarte mici ,iau la inspectie 10 ,li se face media si devin titulari !

    RăspundețiȘtergere
  7. Domnule senator,un suplinitor se poate titulariza cu nota din 2008 peste 7,iar un titular cu nota peste 7 in 2008,nu se poate transfera pentru ca a luat sub 7 la titularizare.Acel titular a participat la concurs de 5 ori,a luat note peste 8,a fost chiar primul, dar nu erau posturi titularizabile.
    Va rog din suflet sa comentati aceasta situatie.

    RăspundețiȘtergere
  8. De ce nu vreti domnule senator sa comentati situatia acestor paria ai sistemului?Probabil sunt prea batrani sa mai fie luati in seama in Romania.

    RăspundețiȘtergere
  9. Domnule Ministru LIVIU MARIAN POP,
    - sunt titular in invatamant din anul 2000, in mediul rural, obtinand atunci o nota intre 5,00 si 7,00
    - in anul 2011, am participat la concursul national de titularizare obtinand nota 7,65 dar din lipsa de posturi titularizabile,nu am putut decat sa ma detasez in acel an.
    In acest an (acum!!!!), doresc sa particip la sesiunea de pretransfer consimtit intre unitati de invatamant!!!!!!!!!!! INTREBAREA MEA ESTE: POT SOLICITA IN ACEASTA SESIUNE DE PRETRANSFER UN POST IN MEDIUL URBAN? Daca DA, de ce? iar daca NU de ce?
    Va rog din suflet sa ma lamuriti!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  10. Metodologia actuala nu prevede expres, transferul din rural in urban a unui profesor care s-a titularizat cu 5 dar ulterior a obtinut peste 7 la CNT, dar nici nu interzice,in acelasi timp, pretransferul personalului didactic titular care, ulterior titularizarii, a participat la un CNT si a luat peste 7!!!!!!! Nu cumva ar functiona principiul ca "ceea ce nu este interzis, este permis?"
    De ce totusi un suplinitor poate beneficia de o nota de peste sapte chiar sa se titularizeze (pe art.253)????? (N-am nimic cu suplinitorii; sa fie sanatosi!!!) Oare titularul in aceasta situatie trebuie cumva sa demisioneze si apoi sa beneficieze de art. 253??? Poate cineva sa raspunda? Va rog!!!

    RăspundețiȘtergere
  11. Revin cu aceasta problema serioasa la care nimeni nu vrea sa dea un raspuns - daca legea era pana in 2000 ca te puteai titulariza cu medie pana in 5,00 chiar si la oras ,iei media 6,90 si nu ti de da dreptul la contestatie ,te titularizezi in mediul rural si apoi nu te poti transfera la oras ca asa spune legea-trebuie sa ai media 7,00 sau peste 7,00.Am o intrebare mare -cei care au primit repartitie guvernamentala cu medie pana in 7,00 au acest drept desi si noi am dat examen de licenta si concursuri de titularizare ! Astept parerea pertinenta a Dlui Ministru !

    RăspundețiȘtergere

Postări populare