25 mar. 2013

Întrebări și răspunsuri 25.03.2013


 Va rog frumos sa ma lamuriti, de ce daca conform Metodologiei de mobilitate
Cadrele didactice calificate, angajate cu contract individual de muncă pe perioadă determinată, participante la concursuri de titularizare în anii 2011 şi/sau 2012, care au obţinut minimum nota/media 5,00 (cinci) în specialitatea postului, care au avizul consiliului de administraţie al unităţii de învăţământ, care au calificativul "Foarte bine" şi care mai au cel puţin jumătate de normă didactică în specialitate, pot solicita prelungirea duratei contractului individual de muncă pe perioadă determinată în anul şcolar 2013-2014” se vehiculeaza ideea la nivel de scoala si la ISJ Constanta, ca au intaietate la repartitie, conform calendarului si metodologiei, cei care dau concurs in 2013.Astfel, mi s-a spus ca oricine da concurs in 2013 si ia nota peste 5, poate sa-mi ocupe postul, desi intrunesc conditiile de mai sus si  mi se  acorda din partea scolii, continuitate la suplinire si eu am luat nota 8 la examenul scris din 2012.

Conform Metodologiei modificate „În etapa de repartizare prevăzută la alin. (3) lit. d), posturile didactice/catedrele propuse pentru continuitate la detașare și pentru prelungirea duratei contractului individual de muncă pe perioadă determinată în anul școlar 2013-2014, pentru candidații care au obținut cel puțin nota/media 7 (șapte) la concursurile de titularizare din anii 2011 și/sau 2012, se ocupă numai de persoanele care beneficiază de continuitate la detașare, respectiv de prelungirea duratei contractului individual de muncă pe perioadă determinată în anul școlar 2013-2014, conform prezentei Metodologii”. Astfel, înaintea repartizării persoanelor care au obținut notă mai mare de 5 la concursul din 2013 au prioritate persoanele care au obținut notă mai mare de 7 la concursurile din 2011 și/sau 2012 și solicită continuitate pe post.

Eu sunt profesor titular la o gradinita in Bucuresti, dar cu domiciliul in Arges. Ma voi inscrie la etapa de pretransfer, dar nu ma ajuta punctajul. As vrea sa stiu daca se va face o departajare legata de pretransfer de la rural la urban. (contracandidatele mele vin din mediul rural cu postul si cu domiciliul urban, iar eu cu postul in urban si domiciliul in urban.)

Metodologia nu face nicio diferență în acest sens.

Am o intrebare .Am terminat Facultatea pe Engleza-Germana,am master, deinitivat, sunt inscrisa la gradul 2 si am dat titularizare in 2012. Am obtinut nota 7,75 pe engleza.Intrebarea mea este, intr-o scoala Waldorf, avand aviz Waldorf nu pot fi titularizata in baza notei obtinute pe Engleza?Asa mi se pare corect avand dubla specializare.

Vă puteți titulariza doar pe catedra de Engleză întrucât aceasta este disciplina din care ați dat examen, chiar dacă aveți dublă specializare.
După cum ştiţi o parte din înv. / educatori am depus dosare la isj-uri pentru echivalarea competenţelor conform unei metodologii pe ordinul 5484. Dosarele care au fost admise s-au trimis la MECTS pentru a fi soluţionate favorabil şi a intra în posesia atestatelor , care să ne dea posibilitatea de a profesa în continuare fără a fi obligaţi să urmăm facultatea. Nici până la această dată nu ştim nimic despre soluţionarea acestei probleme. Nu suntem informaţi în nici un fel (să înţelegem, că   dosarele acestea nu mai au relevanţă?)

Conform actualei legislații atestatele de echivalare trebuie să le primiți. Nu s-a modificat nimic în legislație, doar că aceasta nu prevede un termen limită pentru eliberarea atestatelor. De asemenea, din momentul în care veți obține atestatele nu veți mai avea obligația de obținerea a unei diplome de licență.
Sunt profesor  titular pe catedra de geografie. Directorul scolii ( profesor istorie geografie) este venit prin transfer completare catedra de la o alta unitate unde a primit restrangere de activitate, este corect ca la proiectul de incadrare pentru anul scolar viitor, 2013 - 2014, eu ca profesor titular pe catedra de geografie sa fiu incadrat pe catedra de geografie cu complectare ed. fizica si profesorul titular pe catedra de istorie sa fie incadrat pe istorie cu complectare ed. fizica, pentru a-si face directorul loc liber pe catedra de istorie geografie cu orele de la noi, iar noi sa intram in restrangere de activitate in urmatorul an.  Cui as putea sa ma adresez fara a afla cei din conducerea scolii, presupun ca cei de la I.S.J.  sunt mână in mână cu directorul, atat timp cat au primit si acordul de transfer  intre unitati, sau poate puteti sa ma ajutati dvs. Mentionez ca la nivelul şcolii sunt doar 3 clase la clasa a V-a, 3 clase la clasa a VI-a, 3 clase la clasa a VII-a, 3 clase la clasa a VIII-a, de unde rezulta un număr de 15 ore de geografie si 15 ore de istorie la care se adauga 6 ore de cultura civica, rezultand doar 2 catedre  ( 1 de geografie si 1 de istorie).

Dacă considerați că nu ați găsi o rezolvare a problemei la nivel de ISJ, vă puteți adresa MEN.
Metodologia de mobilitate arată că un post/o catedră poate cuprinde și 4 ore de opționale. Dacă directorul a venit prin transfer pentru restrângere de activitate înseamnă că postul pe care a venit a fost publicat ca vacant, iar pentru asta trebuiau să fie mai întâi asigurate orele titularilor.

Sunt profesor de educatie tehnologica si am luat nota 9,7 la examenul din 2012 si 10 la inspectia speciala la clasa.Am 8 ani vechime in invatamant si grad didactic :definitivat.
Conform notei , am fost repartizata in 2012 la trei unitati de invatamant :intr-o scoala am 8 ore , intr-una 6 ore si respectiv 4 ore.Am incercat sa depun cerere de titularizare la nivelul scolii , articol 253 si mi-au spus ca legea invatamantului permite titularizare doar in doua unitati de invatamant.Am o colega pe disciplina Limba engleza care se titularizeaza tot in trei unitati de invatamant.Care e de fapt legea ?Se poate titularizare cu articol 253 ,in trei unitati de invatamant sau nu?

Metodologia prevede că o persoană se poate titulariza, conform art. 253, pe raza aceluiași județ, iar aplicația MEN permite titularizarea în mai multe unități de învățământ dar să aibă același regim de mediu, urban sau rural. Nu se limitează ca orele să fie în maxim 2 școli.


Va rog sa-mi spuneti daca,in cadrul unei burse Leonardo,cu deplasare in strainatate in  timpul anului scolar (2 sapt.)trebuie sa-mi asigur suplinirea orelor,contra cost,sau scoala poate decide suplinirea orelor ...de cei cu ferestre ... iar eu le pot face celasi serviciu la nevoie.
În situația suspendării unui contract de muncă, directorul trebuie să asigure suplinirea orelor, conform Regulamentului de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar



Mentionez ca toate raspunsurile reprezinta punctul meu de vedere.
Pentru a primi raspunsurile avizate, am trimis intrebarile cabinetului ministrului MEN.
Va multumesc pentru incredere si raman la dispozitia dvs pe adresa de email liviumarianpop@gmail.com, pentru intermedierea  solutionarii oricarei situatii.

12 comentarii:

  1. Dascal cu studii la zi25.03.2013, 11:34

    Imi pare nespus de rau ca acest profesor de geografie-istorie nu stie sa scrie corect verbul,,a completa''si chiar repeta de cateva ori,, a complecta''

    RăspundețiȘtergere
  2. Am o intrebare.Am terminat facultatea Pedagogia Invatamantului Primar si Prescolar in 2011 si sunt profesor titular.Intrebarea mea este daca se echivaleaza cei 5 ani ai mei facuti la facultatea de biologie inainte de 1990 ,cu masterul actual,avand in vedere ca biologia se afla in Centralizator.

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna seara!
    As vrea si eu sa intreb daca beneficiez de legea 253 si pot sa ma titularizez pe postul pe care functionez in present (post pe care l-am ocupat in sedinta publica, in baza notei de la concurs 2012), avand in vedere ca am dat concurs de titularizare in 2012 si am obtinut media 7,52 ( 6,7 la examenul scris si 10 la inspectie).
    Astept raspunsul dumneavoastra!
    Cu Stima,
    Mihai

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. conform metodologiei trebuia sa luati 7 si la proba scrisa

      Ștergere
  4. Va rog sa ma lamuriti, in privinta eliberarii Atestatelor de recunoastere si echivalare a competentelor profesionale ,in cazul maistrilor instructori carora le-au fost admise dosarele si de care nu se mai aminteste nimic, decat ca s-a modificat Calendarul in urma tratativelor cu Sindicatele,insa s-au stabilit niste date ?
    Este posibil ca incepand cu 1 septembrie 2013 sa fim incadrati ca prof. de instruire practica ca si colegii care au obtinut echivalarea studiilor?
    Multumesc anticipat.

    RăspundețiȘtergere
  5. Sunt educatoare titulara la o gradinita la mare distanta fata de domiciliu.In prezent sunt detasata in interesul invatamantului la gradinita din localitatea in care locuiesc, acesta fiind al doilea an. In urma cu o luna de zile, una dintre colege si-a dat demisia iar postul ei a ramas vacant.As vrea sa ocup postul in etapa de pretransfer, acesta fiind solicitat si de o alta educatoare suplinitoare din unitate care doreste sa se titularizeze pe post la nivel de unitate.Conform calendarului mobilitatii, am prioritate dar aceasta colega este sustinuta de catre primarul din localitate, acesta spunandu-mi ca dansul decide cand publica postul pe situl isjului, ca il va publica dupa etapa de pretranfer si ca nu imi va da acordul CA pentru pretransfer.Directoare unitatii stie ca am prioritate, dar cred ca va fi influentata. Se poate lua un post la pretransfer fara acrdul CA?? Va rog, nu vreau sa pierd acest post..

    RăspundețiȘtergere
  6. Sunt prof inv .primar intr-o comuna din anul 2000 si vreau sa ma apropii de domiciliu prin pretransfer ,dar postul este pe o perioada determinata de 1 an . Ce se intampla in anul scolar 2014-2015 daca nu mai am post? Voi intra in restrangere sau voi ramane fara post ,pierzand calitatea de titular?

    RăspundețiȘtergere
  7. Buna ziua! Sunt titular pe un post de Limba romana in Bucuresti si locuiesc in Prahova. Am obtinut doctoratul in Filologie. Vreau sa particip la pretransfer pentru apropiere de domiciliu.
    Pot sa am in vedere si posturile de Limba franceza, daca am aceasta specializare pe diploma de licenta?
    Intentionez sa imi echivalez doctoratul cu gradul I si in cazul in care m-as transfera pe un post de Limba franceza vreau sa stiu daca este afectat acest proces.
    Va multumesc anticipat!

    RăspundețiȘtergere
  8. Buna ziua! D-l Pop este ceva articol de lege prin care se pot converti nr. de ore de la cursurile de perfectionare in credite?(ex. 40 ore in 10 credite transferabile)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. http://liviumarianpop.blogspot.ro/2013/03/procedura-privind-echivalarea-si.html

      Ștergere
  9. De ce nu incercati sa faceti ceva si pentru suplinitorii calificati? Nu mi se pare corect sa nu pot deveni titular in unitatea in care functionez, desi domnul director si Consiliul de administratie sunt de acord. Singurul impediment ar fi ca nu am fost repartizata pe post in baza notei in care solicit titularizarea. Tinand cont ca in anii precedenti am obtinut nota de titularizare ar fi normal sa ma pot folosi de nota din 2008.
    De asemenea, mi se pare o bataie de joc ca cei care sustin inspectiile de grad(II,respectiv I) sa fie obligati sa mai sustina si inspectia la clasa pentru examenul de titularizare. Si noi contam.

    RăspundețiȘtergere
  10. In 2012 am luat 6.7 la proba scrisa si 10 la inspectie, deci media 7.52; mi s-a acordat continuitate la suplinire pe post.Pentru a avea prioritate inaintea repartizarii persoanelor care au peste 5 la examenul din 2013 mi se ia in calcul nota sau media cu care am fost repartizata pe post in 2012?

    RăspundețiȘtergere

Postări populare