16 mar. 2013

Despre decontarea navetei cadrelor didactice


Adresă FSLI + Răspuns Parlamentul României






14 comentarii:

  1. Aceeasi superficialitate din partea tuturor....
    Ce ne facem cu cadrele didactice care nu pot face naveta? Cu cei mai saraci dintre saracii sistemului de invatmant... In unele situatii e mai ieftin sa decontezi o chirie decat sa compensezi o naveta....evident ca saracii nu intereseaza pe nimeni....Aceeasi superificialitate in chletuirea banilor publici....Dar nu va intereseaza asa ceva....

    RăspundețiȘtergere
  2. ANONIM de ROMANIA17.03.2013, 08:22

    Superficialitate si DEZINTERES ! Din partea "MISTERULUI" EDUCATIEI NATIONALE. Cei mai multi PRIMARI din localitatile unde functioneaza aceste scoli prefera sa DEA AFARA TITULARII care fac naveta, pentru a-i INLOCUI chiar cu suplinitori NECALIFICATI, sau, mai nou, cu "profesori" de primar(i) pentru a nu le plati nici salariile alea amarate, nici naveta. Veti intreba CUM sa dea afara un titular? SIMPLU: ii face viata un CALVAR apoi, cauta sa-i dea restrangere de activitate. Nici nu stiti cum e sa fii profesor "sub" acesti primari ! Auschwitz curat ! Iar Ministerul declara, evaziv, ca "Legea nu impiedica" acordarea navetei ! Dar nici "nu obliga", domnule Tilvar !!! Adica, profesorii, pe care Dvs ii respectati atat, sunt LASATI SCLAVI la mana unor primari ce fac ce vor pe "mosia" lor. Intelegeti ? Noi, asteptam masuri FERME, HOTARATE in apararea intereselor cadrelor didactice, nu mangaieri de compasiune pe crestet!

    RăspundețiȘtergere
  3. Domnule LIVIU MARIAN POP,am si eu citeva intrebari pentru dv. de ce pers.nedidactic din inv. este platit sub salariul minim brut in sist. bugetar adica 812 lei la care sa se adauge sp. de vechime corespunzator vechimii in munca? de ce cei care au o ve chime mai mare de 6 ani sint platiti dupa o.g.nr.10/2008 si un nou angajat in anul2012 coroborat cu oug nr.19/2012 ajunge la un salariu de 812lei? as dori sa mi precizati daca in salariul minim brut pe tara este inclus si sporul de vechime?de ce la noi salariul brut este comparat cu salariul minim brut pe tara?

    RăspundețiȘtergere
  4. La scoala gimnaziala Baia Sprie, Maramures nu se deconteaza naveta! facem cereri in fiecare luna si cu atat ramanem, platim benzina/abonamentele de bus din salariul de mizerie de 800 de lei, femeia de serviciu are un venit lunar mai mare decat un profesor! Rusine! Vreti sa ridicati standaredele in invatamant, vreti calitate, doriti note peste 8 la examene insa oferiti conditii si salarii de mizerie!!! Vor ramane pensionarii si pilele sa va educe copiii fiindca tinerii prefera sa culeaga capsuni decat sa ii umileasca statul roman!

    RăspundețiȘtergere
  5. Rusine celor ce ne conduc! Profesorii sunt la mana primarilor, asta e descentralizarea despre care se tot vorbeste. Dierctorul e pus de primar in cardasie cu inspectoratul fara sa conteze performanta, trebuie sa fie omul primarului, nu al scolii. Inspectorii, pusi tot politic, evident, fac viata un calvar celor ce le calca pragul biroului sau atunci cand merg in teren, ori noi stiam ca rolul lor este sa indrume, sa coordoneze.Nu sunt vazuti bine decat cei ce umbla cu plasuta!
    O stii, oare, domnul Ponta ce fac inspectorii lui ? AVEM MULTE DE SPUS, DACA NE-AR SI ASCULTA CINEVA!

    RăspundețiȘtergere
  6. Buna ziua! In speranta ca aceste "comentarii" nu devin un soi de solilocviu, semnalez situatia neplacuta din CURTEA DE ARGES, JUDETUL ARGES, unde Primaria orasului refuza sa deconteze transportul profesorilor de mai bine de un an de zile.

    RăspundețiȘtergere
  7. Buna ziua.
    In eventualitatea ca vreun oficial va citi acest mesaj,in privinta decontarii navetei cadrelor didactice legea este pentru unii muma, pentru altii ciuma. In Bacau, comuna Odobesti nu se mai deconteaza naveta de luni bune.In alte comune din Bacau da. De ce?
    Propun fie greva, fie sa facem front comun si sa dam statul in judecata.

    RăspundețiȘtergere
  8. In comuna Stanisesti,judetul Bacau au venit cei de la Curtea de conturi si au socotit ei ca trebuie sa dam inapoi banii de naveta din 2011.E vorba doar de cei ce fac naveta in cadrul comunei.Suma imputata se ridica la peste 1500 lei.Cum ei,cei de la Cur-te fac legea(!!!),ne trezim ca la salariul din luna mai vom lua cativa banuti.Pe deasupra ne mai aplica si penalizari !Cine poate sa spuna,sa ne indrume ce sa facem ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. sunteti sigur(a) ca este vorba despre retragerea banilor de pe naveta??? la noi a fost un caz asemanator, am mers la avocat si am vorbit, nu este legal sa va retraga nici un banut. Ei fac tot felul de prostii, si ca sa se acopere, incearca sa ia bani tot de la noi din fel si fel de "nimicuri"

      Ștergere
  9. Faceti verificari la burse!

    Sunt copii care iau bani 'bursa de liceu' degeaba iar navetistii nu-si primesc banii ca-s prea multi elevi care iau bursa pe nedrept!

    RăspundețiȘtergere
  10. BUNA ZIUA!FAC NAVETA LA SCOALA VINTILA-VODA CU MASINA PERSONALA PENTRU CA MIJLOC DE TRANSPORT IN COMUN DE UNDE AM DOMICILIU EU NU ESTE SI IMI PLATESTE NAVETA PRETUL UNUI ABONAMENT,DE CE?????

    RăspundețiȘtergere
  11. Buna ziua ! Am probleme mari cu decontarea navetei. Am ajuns la o suma blocata egala cu un salariu si jumatate corespunzatoare perioadei decembrie 2012 - iunie 2013. La contabilitate mi se spune ca nu sunt bani ,cererile cu biletele pentru decontare au toate semnaturile dar asteapta bani. Am fost mai departe la primarie (directia pentru invatamant sectorul 4) sa vad ce se intampla dar nu primesc nici un raspuns de la ei. Ce este de facut ?

    RăspundețiȘtergere
  12. Buna ziua , va rog sa ma lamuriti si pe mine .....firma transportatoare cu care fac naveta nu elibereaza abonamente pentru 2 zile pe saptamana, iar la secretariatul scolii am depus cerere de decontare insotita de biletele de calatorie, iar mie mi se deconteaza mai putin nu pretul unui bilet dus-intorsin valoare de 16 lei. Daca as fi avut toate orele in acea scoala atunci cu abonament pe zi platea aproximativ 8-9 lei. Va rog sa imi spuneti daca este corect cum a procedat scoala. Multumesc

    RăspundețiȘtergere

Postări populare