21 nov. 2012

Nu doar promisiuni ci fapte Locașurile de cult din județ au primit peste un milion de lei


Recent, secretarul de stat în Ministerul Culturii și Patromoniului National (MCPN), Victor Opaschi, a răspuns invitației lansate de către ministrul delegat pentru dialog social, Liviu Marian Pop, de a vizita Maramureșul. Efortul ministrului a fost de a identifica, la fața locului, problemele existente la lăcașurile de cult și la cele declarate monumente istorice. 


"Azi, 20 noiembrie, prin Ordin emis de MCPN, județul Maramureș a primit 1.030.000 lei. Suma a fost repartizată pentru 31 de parohii, schituri și mânăstiri, în vederea efectuării lucrărilor de reabilitare a lăcașurilor de cult", a precizat Liviu Marian Pop. 
Cea mai mare sumă, respectiv de 110.000 lei, a fost alocată Catedralei "Sf. Treime" din Baia Mare, câte 50.000 de lei Parohiei Nașterea Maicii Domnului din Săpânța, Schitului Cuvioasa Parascheva, Strâmtura, Parohia Sf. Arhangheli Mihail și Gavril, Sighetu Marmației, 40.000 de lei la Mânăstirea Schimbarea la față, Prislop, Borșa, Mânăstirea Invierea Domnului, Habra, Grosi, Parohia Nașterii Maicii Domnului, Rona de Sus, Parohia Bunavestire, Bogdan Vodă. Lista continuă și cu alte lăcașuri de cult care au primit fiecare sume cuprinse între 20.000 de lei și 35.000 de lei. Atât Liviu Marian Pop cât și Victor Opaschi susțin că vor face tot posibilul ca și în viitor să sprijine astfel de investiții. Cu atât mai mult cu cât, în acest colț de țară tradițiile, datinile și credința în Dumnezeu, sunt prezente în fiecare casă.  


4 comentarii:

  1. Un singur comentariu "locaşurile" sunt de fapt "LĂCAŞURI DE CULT".

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte rau, bisericile au multe venituri din donatii, din aducerea moastelor, din contributia celor care vin la slujbe si multe altele. Asa ca eu cred ca este o masura electorala cu care NU sunt de acord. USL-ul are o bila NEAGRA de la mine multi altii care nu suntem de acord cu aceste practici. RUSINE!

    RăspundețiȘtergere
  3. Bună seara! Frumos! Necesar! Dar la cadrele didactice din învățământul rural de ce nu-și aruncă nimeni privirea? De ce nu ne vizitați și pe noi, domnule ministru să ne ajutați și pe noi, că primăria ,,N-ARE BANI!!!!!!!!!!,, Noi cumpăr cele necesare desfășurării orelor, noi cretă, noi navată. Asta e!

    RăspundețiȘtergere
  4. acest comentariu va fi omis din motive obiective ...! suntem niste cadre didactice care doar platim cotizatia sindicala ... si atat...!!!privirea zglobie e de la caldura sobei sau de la vreo palinca?

    RăspundețiȘtergere

Postări populare