8 nov. 2012

Din agendă


Întâlnire cu reprezentanţii RADEF România Film

Ministrul delegat pentru dialog social, Liviu Marian Pop, s-a întâlnit miercuri, 7 noiembrie, cu reprezentanţii Sindicatului RADEF România Film pentru a discuta despre problemele companiei semnalate de aceştia.
Reprezentanţii RADEF acuză că prin schimbările excesive ale directorilor în decursul a 4 ani s-a declanşat o stare conflictuală ce dăunează atât companiei cât şi angajaţilor. Aceştia nu înţeleg de ce sunt necesare schimbări în conducerea companiei, mai ales că aceasta a devenit una profitabilă. Totodată, RADEF îşi doreşte să se încadreze în Centrul Naţional al Cinematografiei. Ministrul delegat pentru dialog social, Liviu Marian Pop le-a spus participanţilor la întâlnire ca Guvernul României are în vedere soluţionarea rapidă a problemelor menţionate de aceştia.

Întâlnire pentru soluţionarea problemelor S.C. SANEVIT S.A.

Ministrul delegat pentru dialog social, Liviu Marian Pop, s-a întâlnit miercuri, 7 noiembrie, la Ministerul Sănătăţii, cu ministrul Sănătăţii, Raed Arafat, cu domnul Romulus Vulpescu, consilierul ministrului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, cu doamna Ana Luncan, director OPSPI şi cu domnul Pavel Negru, directorul general S.C. SANEVIT S.A. pentru a discuta despre variantele de menţinere a bunei funcţionări a societăţii până la finalizarea procesului de privatizare.  Decizia de privatizare a S.C. SANEVIT S.A. a venit în urma faptului că societatea nu poate, din resurse proprii, să-şi continue activitatea iar din luna aprilie 2011 angajaţii nu şi-au mai primit salariile.
În urma discuţiilor de miercuri, s-a propus constituirea unui grup de lucru interministerial între Ministerul Sănătăţii, Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, Ministerul Finanţelor Publice şi S.C. SANEVIT S.A. pentru ca privatizarea societăţii să fie una de succes.

Întâlnire cu directorul general al
Patronatului Indistriei de Celuloză şi Hârtie – ROMPAP

Ministrul delegat pentru dialog social, Liviu Marian Pop, s-a întâlnit miercuri, 7 noiembrie, cu directorul general al Patronatului Indistriei de Celuloză şi Hârtie – ROMPAP, domnul Constantin Chiriac, pentru a discuta despre reorganizarea sectoarelor de activitate din România. Directorul general ROMPAP cere anularea Hotărârii de Guvern nr. 1260/2011 promovată de Guvernul Boc şi înlocuirea acesteia cu o nouă Hotărâre care să ţină cont de propunerea ce a fost înaintată, de către toate confederaţiile sindicale şi cele 5 confederaţii patronale, Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale cu cele 41 de sectoare de activitate.

Întâlnire cu preşedintele
Federaţiei Naţionale Sindicale „SALORCA”

Ministrul delegat pentru dialog social, Liviu Marian Pop, s-a întâlnit miercuri, 7 noiembrie, cu preşedintele Federaţiei Naţionale Sindicale „SALORCA”, Dumitru Jianu, pentru a discuta despre faptul că, în ciuda eforturilor şi demersurile întreprinse de aceştia, problemele societăţii au rămas nerezolvate şi tind să genereze conflicte între sindicate şi administraţie.
Pentru prevenirea acestor probleme, generate de restrictionările din Legea bugetului de stat pentru anul 2011 nr. 286/2012, FNS „SALORCA” cere ca la redactarea Legii bugetului de stat pe 2013, societăţile cu capital majoritar de stat care nu înregistrează datorii la bugetul de stat, bugetele locale şi înregistrează profit, să poată acorda salariile în conformitate cu prevederile OUG 79/2008 aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 203 /2009, fără limitările din Legea bugetului de stat. 
În urma întâlnirii de miercuri, ministrul delegat pentru dialog social, Liviu Marian Pop, a înaintat adrese către ministrul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, Daniel Chiţoiu şi către viceprim-ministrul şi ministrul Finanţelor Publice, Florin Georgescu, în vederea analizei şi competentei soluţionări a problemelor expuse de Federaţia Naţională Sindicală „SALORCA”.

Tot în cursul zilei de 7 noiembrie, ministrul delegat pentru dialog social, Liviu Marian Pop, s-a întâlnit cu reprezentanţii Mişcării Piaţa Universităţii iar minuta întâlnirii, va apărea pe site-ul Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale pe data de 8 noiembrie 2012.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare