Fiecare
familie doreşte să pună pe masă produse autohtone, fără E-uri sau modificate
genetic. Judeţul Maramureş are un real potenţial în dezvoltarea agriculturii
sănăntoase iar eu, ca şi candidat pentru Colegiul 3 Senat, voi face tot
posibilul pentru a încuraja cultivarea produselor ecologice.
Pornim
de la faptul că aici, la noi, există potenţial în dezvoltarea agriculturii sănătoase.
Amintim faptul că 74% din suprafaţa agricolă a judeţului Maramureş este compusă
din păşuni permanente. Pe acestea nu este voie să se intervină cu substanţe chimice
sau alte forme de influenţe artificiale. Maramureşenii sunt harnici şi nu îşi
lasă terenurile în paragină. Agricultura ecologică este un pas important pentru
întreaga populaţie. La Sighet am fost plăcut impresionat de gustul produselor
pe care le vând comercianţii din piaţă şi am constatat că se pune un mare
accent pe păstrarea reţetelor moştenite din tată în fiu.
Caş,
urdă, brânză de vacă sau de oaie, cârnaţi, slănină sunt doar o parte dintre
produsele pe care maramureşenii le vând în capitală. Aceste produse din carne
nu conţin aditivi alimentari, polifosfaţi sau alte chimicale, totul fiind
natural. Moroşencele mai scot la vânzare şi fel de fel de prăjituri cu brânză,
cu mac, doboş, salam de biscuiţi, plăcinte, ciocolată de casă, dulceţuri.
Cu
siguranţă produsele industriale vor păli în faţa celor traditionale!
Ne-ar
placea tuturor ca, măcar la finele
săptămânii, magazinele mari să fie închise, iar distribuitorii de produse
alimentare să fie doar comercianţii din pieţele agroalimentare.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu