8 nov. 2012

Încurajez comercializarea produselor ecologice


Fiecare familie doreşte să pună pe masă produse autohtone, fără E-uri sau modificate genetic. Judeţul Maramureş are un real potenţial în dezvoltarea agriculturii sănăntoase iar eu, ca şi candidat pentru Colegiul 3 Senat, voi face tot posibilul pentru a încuraja cultivarea produselor ecologice.

Pornim de la faptul că aici, la noi, există potenţial în dezvoltarea agriculturii sănătoase. Amintim faptul că 74% din suprafaţa agricolă a judeţului Maramureş este compusă din păşuni permanente. Pe acestea nu este voie să se intervină cu substanţe chimice sau alte forme de influenţe artificiale. Maramureşenii sunt harnici şi nu îşi lasă terenurile în paragină. Agricultura ecologică este un pas important pentru întreaga populaţie. La Sighet am fost plăcut impresionat de gustul produselor pe care le vând comercianţii din piaţă şi am constatat că se pune un mare accent pe păstrarea reţetelor moştenite din tată în fiu.

Caş, urdă, brânză de vacă sau de oaie, cârnaţi, slănină sunt doar o parte dintre produsele pe care maramureşenii le vând în capitală. Aceste produse din carne nu conţin aditivi alimentari, polifosfaţi sau alte chimicale, totul fiind natural. Moroşencele mai scot la vânzare şi fel de fel de prăjituri cu brânză, cu mac, doboş, salam de biscuiţi, plăcinte, ciocolată de casă, dulceţuri.

Cu siguranţă produsele industriale vor păli în faţa celor traditionale!

Ne-ar placea  tuturor ca, măcar la finele săptămânii, magazinele mari să fie închise, iar distribuitorii de produse alimentare să fie doar comercianţii din pieţele agroalimentare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare