27 nov. 2012

CE ASTEPTAU ROMANII IN URMA NEGOCIERILOR DE LA BRUXELLES


Ce asteptau romanii sa obtinem la negocierile de la Bruxelles: ceva concret, dar nu imposibil.
Ceva similar cu avantajele directe obtinute de alte tari ca urmare a atitudinii ferme a reprezentantilor lor, concretizate in propunerea de buget Van Rompuy 2, in noul capitol «Dispozitii speciale» in care au aparut specificatii noi, favorizand diverse regiuni din unele State Membre:
• Regiunea Kozep - Magyaroszag din Ungaria va primi o alocatie aditionala de €1,2 Mld.;
• Cele mai dezvoltate regiuni din Grecia primesc o alocare aditionala de 1 Mld. Euro din Fonduri Structurale;
• Celor mai dezvoltate regiuni din Portugalia deasemenea beneficiaza de 1 Mld. Euro suplimentar, din care 100 Mil. pentru Madeira;
• Spaniei i se aloca aditional €2.75 Mld. In plus, teritoriile spaniole din nordul Africii - Ceuta and Melilla vor primi si ele un supliment de €50 Mil.;
• Regiunea ultraperiferica franceza Mayotte va primi €200 Mil.;
NB : Insula Mayotte, 374 Km2, 194.000 locuitori (situata in Oc. Indian, N-V de Madagascar).
• Celor mai putin dezvoltate regiuni din Italia vor beneficia suplimentar de €1 Mld.;
• Malta si Cipru vor primi in plus €200 Mil., respectiv €150 Mil.
ROMANIA ?!?!? Tare mi-ar fi placut sa fie si ea inclusa pe lista asta de « exceptii », indiferent daca regiunea respectiva s-ar fi numit Giurgiu, Vaslui, Harghita, Gorj sau Bucuresti.
Cred ca ai nostri au pierdut timpul degeaba acolo – restul deciziilor au fost fie colective, fie ale Grupului «Prietenii coeziunii» si oricum s-ar fi luat cu sau fara noi.
Problema este cand vom gasi si noi pe cineva in stare sa ne reprezinte astfel incat in final si Romania sa apara pe aceste liste suplimentare incluse in capitolul bugetar «Dispozitii speciale»!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare