6 nov. 2012

Informare


Ministrul delegat pentru dialog social, Liviu Marian Pop, informează că totalul proceselor câştigate, până în decembrie 2011, de către Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ – Maramureş pentru cei peste 8000 de membri de sindicat au fost în valoare de 134.260.000. Din această sumă, până la finalul acestui an, vor fi plătiţi 5%, respectiv totalul de 6.713.000 lei. Totodată, în urma proceselor din 2012 profesorii din Maramureş vor primi, însumat, 91.360.000 de lei.
Banii vor fi returnaţi proprietarilor de drept astfel: 5% în 2012, 10% în 2013, 25% în 2014 şi 25% în 2015 iar 30% în 2016.

„Din aceste cifre rezultă că am reuşit, împreună, să recuperăm suma de 50 milioane de euro, sumă reţinută abuziv de către fosta guvernare din salariile profesorilor din Maramureş. Tocmai pentru acţiona în continuare în favoarea tuturor şi pentru a mă asigura că toate nedreptăţile vor fi corectate, am decis să merg în Senatul României, cameră decizională pentru legea Educaţiei Naţionale”, a declarat ministrul delegat pentru dialog social, Liviu Marian Pop.

În plus, ministrul delegat Liviu Marian Pop informează că aproximativ 8% din suma câştigată în instanţă se va îndrepta către bugetele locale din Maramureş. 

5 comentarii:

  1. Liviu, cu tot respectul pentru tine, dar gogoasa motivatie pentru decizia ta de a intra in legislativ pe liste de partid este goala!

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna ziua,
    In legatura cu aceste procese castigate avem urmatoarea problema:
    Avem colegi care au iesit la pensie, sau trebuie sa iasa in urmatorii ani, iar pentru calcularea pensiilor lor se iau in consideratie salariile gresite, care au fost trecute in cartea de munca. Mentionez ca sunt cadre didactice care au de luat si cate 35000 ron. Ce se poate face ca atunci cand se face calculul pensiei sa fie incluse si castigurile acestea prin hotarari judecatoresti? Va multumesc si va doresc succes in activitatea dumneavoastra!

    RăspundețiȘtergere
  3. Adrian Mătu-Rancu, Timișoara07.11.2012, 13:27

    Hai să fim puțintel mai serioși. Asta cu returnarea banilor până în 2016 este a guvernului Boc. Toți am așteptat să faceți ceva. Cât erați în opoziție mereu strigați împotriva eșalonărilor, acuma văd că e motiv de laudă.

    RăspundețiȘtergere
  4. Adrian Mătu-Rancu, Timișoara07.11.2012, 17:53

    Cred că am să renunț la blogul acesta. Când domnul Pop se ocupa de el nu se întâmpla ca după un comentariu, chiar critic, să trebuiască să aștepți atâtea ore pentru a fi publicat. Până una alta, am publicat un comentariu asemănător pe pagina mea de facebook. Cred că e bine să nu prindeți obiceiurile portocaliilor pentru că zice o vorbă „orice învăț are desvăț”.

    O seară bună!

    RăspundețiȘtergere
  5. Mulţumim şi să aveţi succes în continuare! Nu ştim încă nimic despre atestatele ce trebuiesc primite de cei care şi-au echivalat studiile (conform ordinului 5553) , sau competenţele(conform ordinului 5484). Nici pe adresele inspectoratelor şcolare, nici pe ale ministerului nu se află lămuriri. Sperăm să aflăm veşti bune, căci aşteptarea e lungă şi neconstructivă.

    RăspundețiȘtergere

Postări populare