5 nov. 2012

Am semnat Contractul Colectiv de munca la nivel de sector de activitate invatamant preuniversitar

Astazi, 5 noiembrie 2012, este una dintre cele mai frumoase zile ale mele.
Am semnat CCM Invatamant Preuniversitar negociat de catre MECTS cu federatiile reprezentative din invatamantul preuniversitar.
Felicitari negociatorilor.


Contractul Colectiv de Munca la nivel de Sector Invatamant Preuniversitar il puteti descarca de AICI
Liviu Marian Pop
Ministru delegat pentru Dialog Social

25 de comentarii:

  1. Poate reusiti sa-i reamintiti D-nei Andronescu sa rezolve si problema diplomelor de la Facultatea Spiru Haret. Sa lasam partea politica in alte locuri, si sa ne gandim ca multi din cei care au diplome vor sa lucreze in invatamant (sau lucreaza), ca s-au dat aceleasi examene ca la zi, ca s-au platit aceleasi taxe; cred ca a facut suficient rau multor oameni de buna credinta, multor oameni car iubesc meseria de dascal, dar pe care o hartie nerecunoscuta ii arunca cu cativa ani in urma, atunci cand nu erau scolarizati corespunzator. Daca se vrea performanta, profesorul, ca si elevul , trebuie ajutat si sprijinit, nu marginalizat si improscat cu noroi . Doar asa se poate creea cu adevarat o legatura intre elev si profesor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asteptam rezolvarea acestei probleme care ne aduce mari prejudicii, unii dintre noi mai avem cativa ani pana la pensie si acest stres ne macina nervii in fiecare zi. Cum sa ne mai concentram pe activitatile la clasa? Directorii ne cer diplomele si am cheltuit destui bani prin tribunale sa ne castigam drepturile cu aceste procese care dureaza foarte mult.

      Ștergere
  2. Felicitari pentru acest demers important! Asteptam cu interes sa il putem analiza.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. unde se poate consulta materialul?

      Ștergere
    2. http://slivrancea.blogspot.ro/2012/11/contract-colectiv-de-munca-unic-la.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:+blogspot/YPLuy+%28SINDICATUL+LIBER+DIN+%C3%8ENV%C4%82%C5%A2%C4%82M%C3%82NT+VRANCEA%29

      Ștergere
  3. oamenii au facut facultatile acolo poate ca nu aveau cum sa mearga la zi,ca trebuia sa munceasca sa se intretina,la asta nu v-ati gandit?si cu ,continuarea de studii..de ce,nu e tot acelasi lucru ca in anii trecuti,de ce sa mai facem,nu mai suntem buni dupa atatia ani?cu ce bani sa mai continuam?noi in loc sa ne tinem copiii la scoala trebuie sa ne ducem noi!!!!e o nebunie,o aberatie!

    RăspundețiȘtergere
  4. Felicitari! Dar pana nu se modifica Legea dialogului social si Legea salarizarii in invatamant prin partile esentiale, multe din prevederile acestui Contract Colectiv de munca la nivel de sector de activitate invatamant preuniversitar sunt litera moarta. Vor avea si mai mult de lucru Curtea de Conturi si instantele de judecata.

    RăspundețiȘtergere
  5. Stie cineva cand se apare metodologia pentru pretransfer pentru anul scolar 2013-2014?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. POPA DRAGOS GABRIEL06.11.2012, 18:35

      A aparut deja! O gasiti pe forumul de pe edu.

      Ștergere
  6. Imi vine sa rad ... si sa plang ....
    Cica, mects va avea in vedere in 2013 prin noua lege a salarizarii sa ....... si sunt cateva enumerari ...prostii electorale in care s-a bagat sindicatul !
    Sindicatele din invatamant NU apara pe salariati ci pe ei - sindicalistii din frunte !

    Mects ia in leasing microbuzele scolare necesare in scoli - asa a anuntat inspectoratele scolare la ultima videoconferinta ... nu a fost in stare sa acopere datoriile la constructii si reabilitari, nu sunt materiale didactice strict necesare, nu sunt calculatoare in scoli, doar vechituri, va avea bani de leasing ???

    D-le Pop,raspundeti:
    1. Ce se intampla cu invatatorii - mentori carora trebuie sa li se reduca norma cu 2 ore ??????
    2. DE CE ? DE CE ? invatatorilor DOAR POT, atentie la cuvantul POT - sa li se plateasca orele de ed. fizica daca le predau !!! Mai exact, daca directorul nu vrea, il obliga pe inv. sa predea orele fara plata ! RUSINE !!!!

    3. UNDE ? UNDE? UNDE ? ati stabilit cum va fi platit invatatorul care isi echivaleaza cica, COMPETENTELE !!!!

    4. DE CE este o asa de mare diferenta la salarizare intre inv. cu liceu ped. si cel care a facut o facultate, chiulind de la ore sistematic ????

    5. CE preda in plus inv. cu studii superioare fata de inv. cu liceu pedagogic ???? A facut el in facultate ore de ed. fizica si de metodica a apredarii ed. fizice ????

    6. CE FACETI VOI, MARII SINDICALISTI cu Distincatia GH. Lazar 2009 si 2010 ?????

    7. DE CE o acoperiti VOI, MARII SINDICALISTI pe HOATA de andronescu care a furat aceasta distinctie in 2009 ????

    8. CE masuri ati luat pentru indreptarea acestui FURT, daca TOT sunteti in aceeasi barca ????

    In concluzie, e bun un CCM, dar acesta parca e facut special tot pentru putere si cei mari ...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. SUBSCRIU!
      Felicitari pentru toate cele 8 puncte! Foarte bine alese, adevarate si care afecteaza pe multi dintre noi, mai ales pe cei mai putin vocali, care muncesc cu elevul pentru elev si nu pentru gradatia de merit. As adauga: CE FACETI CU INVATATORII SI PROFESORII CARE AU OBTINUT O LICENTA LA SPIRU HARET IN 2009 SI NU-SI POT LUA DIPLOMELE? Va mai bateti mult joc de noi? Ne mai tratati mult ca pe niste infractori? Infractorii sunt cei de la Spiru Haret acompaniati de MECTS ca impreuna au facut jocurile.

      Ștergere
    2. Mai am si eu o intrebare: Ce face sindicatul nostru pentru a se abroga ordonanta prin care ni se platesc drepturile castigate in instanta pana in 2016?
      O hotarare judecatoreasca trebuie executata, nu amendata, Prfaul se va alege de banii nostri pana in 2016...

      Ștergere
  7. Felicitari avem multa incredere in dvs. , dar va sugeram sa fiti foarte atenti la persoanele angajate in minister. (un exemplu : o doamna de la inspectoratul Buzau , este o PDL ilsta infocata,,.In perioada PDL ului la guvernare a scos toti proferorii care erau inscrisi in PSD) Si nu este o gluma chiar este o realitate

    RăspundețiȘtergere
  8. felicitari !!!
    Am si eu o mare durere. In spiritul egalitattii de sanse, ar trebui ca PROFESORUL PENTRU INV. PRIMAR sa fie doar PROFESOR. Profesorii de celelate specialitati(facute in sistem Bologna ) nu sunt numiti cu tot cu specialitate. E DISCRIMINARE. Cred ca e cazul sa puneti si aceasta problema, mai ales ca acum renuntati la lupta sindicala in favoarea unui scaun caldut in parlament.

    RăspundețiȘtergere
  9. D-le Pop, la dv avem speranţa pentru rezolvarea problemei încadrării absolvenţilor 2011, 2012, 2013 pe post de profesor, vă rugăm , nu ne mai pasaţi altor persoane sau instituţii. Nu vi se pare aberantă acestă discriminare care a semănat discordie în rândul celor două categorii? Suntem mulţi şi e nevoie şi de votul nostru ! Măcar asta trebuie să -i faceţi să priceapă pe cei cu putere de decizie. Felicitări pentru CCM !

    RăspundețiȘtergere
  10. felicitari si la mai mare!!!!!!!!!!!1

    RăspundețiȘtergere
  11. Sidirectorul de la Bilteni Gorj este de 10 15 ani director si activitatea este din ce in ce mai proasta denigreaza profesori si isi bate joc de noi in fata elevilor

    RăspundețiȘtergere
  12. Inca o data felicitari! Am reusit sa il citesc, dar asa cum mi-a spus intr-un anumit moment un lider sindical,trebuie citit cu atentie(reproduc din memorie "cu pixul in mana") pentru a intelege toate nuanele interesantei legislatiii romanesti. Iti urez succes pentru schimbarea actualei legislatii referitoare la salarizare, din viitoarea functie administrativa in care in mod sigur vei accede din decembrie, avand in vedere ca multe prevederi ale actualului contract sunt anulate de prevederi ale legii salarizarii in sistemul bugetar-invatamant(ca de suntem o categorie aparte de bugetari si avem propria lege de salarizare).

    RăspundețiȘtergere
  13. POPA DRAGOS GABRIEL06.11.2012, 18:33

    Felicitari pentru acest demers important. Cat timp ati fost in functia de ministru interimar al Educatiei ne-ati ajutat foarte mult si pentru acest lucru va multumim si va suntem recunoscatori.
    As vrea sa va rog sa ne ajutati si cu o interventie la minister pentru a elimina consimtamantul intre unitatile de invatamant pentru pretransfer.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pe mine nu m-a ajutat, nu am pentru ce sa-i multumesc. Cine va rezolva problema Spiru va avea toata consideratia mea. In rest nu ma intereseaza.

      Ștergere
  14. POPA DRAGOS GABRIEL06.11.2012, 18:38

    Votul dvs. conteaza : http://www.petitieonline.com/signatures/eliminarea_consimtamantului_pentru_transfer_in_2013/

    Votati, va rog, pentru eliminarea consimtamantului intre unitatile de invatamant pentru pretransfer.

    Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  15. La Scoala din Cornetu jud Ilfov nu s-au platit niciun fel de restante.
    Ce se intampla cu restantele nu se mai platesc sau cand sa ne asteptam la aceste plati?

    RăspundețiȘtergere
  16. Atentie primarii PDL si-au numit directori PDL.
    Scolile sunt in continuare scene pentrun partidele politice.
    Legea spune altceva.
    Guvernul,oinspectoratele scolare dorm,iar in somn au grija de noi.
    Somn usor si atentie ca va trezim noi in toamna asta.

    RăspundețiȘtergere
  17. Felicitari pentru aceasta reusita !
    Va rugam sa ii sprijiniti si pe cei care au luat note peste 9 la titularizare in 2012 si nu se pot titulariza in 2013 in baza articolului 253. Ce ne lipseste ?????????
    Multumim

    RăspundețiȘtergere
  18. bine bine felicitari dar ati uitat ca mai aveti si membrii de sindicat didactic auxiliar si nedidactic la care le-a fost taiat
    sporul de zona si am citit in ccm si nu apare nicaieri ca ar beneficia si ei adica noi nu suntem oameni sau membrii de sindicat numai personalul didactic noi nu muncim in aceeasi unitate rusine

    RăspundețiȘtergere

Postări populare