16 apr. 2009

Vai de ea Educatie ... fizica

O noua "solutie" gasita nu stiu pe unde de catre doamna ministru, pentru reformarea sistemului de invatamant.
Anume "Elevii ar putea merge din nou la şcoală şase zile, ca înainte de 1989. Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a propus în Comisia senatorială pentru învăţământ ca orele de sport să fie ţinute sâmbăta sau duminica. Ea a precizat, însă, că aplicarea acestei soluţii rămâne la latitudinea profesorilor şi a conducerii şcolilor.
ma si intreb decand nu a fost prin scoala doamna ministru si daca aceasta idee este plecata de la dansa sau de la un "anumit consilier".
Poate nu stie ca inca la nivelul sistemului de invatamant OLIMPIADA NATIONALA A SPORTULUI SCOLAR(ONSS), LA DIFERITE DISCIPLINE SE DESFASOARA SAMBATA .
Totodata sunt unitati unde se desfasoara orele extrauriculare si uneori alte activitati sportive, BENEVOL , de catre profesorii de educatie fizica tot sambata.
Vreau sa nu uitam de Codul muncii care prevede ca sambata si duminica se plateste dublu si nici de faptul ca, practic nu vin la scoala numai profii de sport. Buget avem rectificat negativ insa "solutii salvatoare" gasim. MAine poate nme trezim ca orele de religie le facem dumincica sau te miri mai ce
Nu pot sa remarc decat un singur lucru. Ori doaman ministru are o problema cu sportul din Romania ori e nostalgica dupa perioada dinainte de 1989.
Oricare ar fi motivul ii sugerez ceva: E nevoie de reforma in sistem si de asta e nevoie de resursa financiara si umana; iar aceasta reforma nu se poate face prin masuri sporadice si nefundamentate ci in ansamblu ei pornind de la un cap si ajungand acolo unde dorim sa fie invatamantul romanesc.
Sper totusi ca dupa Sarbatorile de Paste sa invie un nou sistem de invatamant iar masurile care vor fi luate nu vor bulversa sistemul asa cum se intampla de vreo 3,4 luni incoace.
Numai de bine.

3 comentarii:

  1. pe nocturna nu se poate????

    RăspundețiȘtergere
  2. hahaha!! ba da, se poate! mai ales ca exista scoli ce au investit serios din buget pt realizarea de nocturne in curtile proprii.

    RăspundețiȘtergere

Postări populare