22 apr. 2009

ordonanta de modificare a Statutului a fost adoptata azi

Ceea ce a fost motiv de multe comentarii a fost adoptata azi
In momentul in care fac rost de forma finala o sa revin
Cu ajutorul presei (careia ii multumesc si pe aceasta cale= am ami aflat
--EDUCAŢIE-TITULARIZARE-/Profesorii care au obţinut media 7 la titularizare se pot transfera din mediul rural în cel urban

BUCUREŞTI (MEDIAFAX) - Profesorii care au obţinut cel puţin media 7 la examenul de titularizare şi au optat pentru mediul rural se vor putea transfera în mediul urban, acelaşi lucru fiind posibil şi pentru cadrele didactice din mediul urban care au obţinut media 7 şi doresc să se transfere în mediul rural.
Guvernul a adoptat în şedinţa de miercuri o ordonanţă de urgenţă prin care face posibil acest transfer.
"Este vorba de o încercare de a pune pe picior de egalitate pe cei care s-au titularizat cu aceeaşi medie. Începând din 2001, media de titularizare este 7, indiferent că solicitarea de titularizare a fost pentru mediul rural sau pentru mediul urban. Până în acel moment era 5 pentru mediul rural şi 7 pentru mediul urban. Întrucât sunt mulţi titularizaţi cu această medie şi funcţionează în mediul rural şi ne aflăm în perioada de transferare, mi se pare că este firesc să dezlegăm transferul şi pre-transferul între cele două medii dacă îndeplinesc condiţia de medii", a declarat ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, în şedinţa Executivului.
Ministrul Dezvoltării Regionale şi Locuinţei, Vasile Blaga, a arătat însă că, odată cu anul şcolar viitor, şi examenele de titularizare vor trebui descentralizate şi organizate la nivelul fiecărei şcoli.
"Ştim cât de uşor se scoate o notă în mediul rural şi cât au de pătimit unii copii buni care sunt la licee serioase în oraşe, care termină cu note normale - 7, 8, 9, ceilalţi au toţi 10, şi pe urmă apele se cern. Când discutăm de descentralizare, vreau să vă atrag atenţia că vom discuta despre titularizarea pe şcoală, nici măcar pe mediul rural şi mediul urban. Sunt lucruri pe care, cu tot respectul faţă de sindicate, ştiu că asta-i viaţa, trebuie să le înţeleagă şi dânşii: performanţă vrem toţi! Nu am nimic împotriva ordonanţei. Pe termen scurt, acest an universitar, probabil, de acord, dar pe urmă ne schimbăm complet optica vis-a-vis de învăţământul românesc şi de reforma lui, mai ales că toate partidele politice au semnat Pactul pentru educaţie", a afirmat Vasile Blaga.
Ecaterina Andronescu a fost de acord că va fi nevoie de organizarea în viitor a examenelor de titularizare la nivelul şcolilor, dar a arătat că prevederile ordonanţei se referă la notele obţinute în aceleaşi condiţii de toţi profesorii, indiferent că ei sunt din mediul rural sau urban.
"Este vorba de titularizarea celor care au participat la o competiţie naţională. Deci toţi au participat la aceelaşi examen, notele obţinute sunt în aceleaşi condiţii, iar această ordonanţă mai poate aduce un plus, şi anume să micşorăm numărul navetiştilor", a spus ministrul Educaţiei.
Prin ordonanţa de urgenţă se recunoaşte totodată în premieră titlul de profesor învăţător şi de profesor educator pentru primii abslovenţi ai titlului I de licenţă Bologna.
Ovidiu Bărbulescu, Alexandru Moise, ovidiu.barbulescu@mediafax.ro, alexandru.moise@mediafax.ro



Guvernul a adoptat o OUG privind titularizarea profesorilor
Bucureşti, 22 apr /Agerpres/ - Executivul a adoptat, miercuri, în deschiderea şedinţei de Guvern, o ordonanţă de urgenţă cu privire la situaţia profesorilor şi a transferurilor de cadre didactice între mediul rural şi urban.
Potrivit ministrului Educaţiei, Cercetării şi Inovării, Ecaterina Andronescu, este vorba despre o încercare de a-i pune pe picior de egalitate pe cei care s-au titularizat cu aceeaşi medie, indiferent dacă examenul s-a desfăşurat în mediul rural sau urban.
Andronescu a spus că toţi profesorii participă la o competiţie naţională pentru titularizare şi, ca urmare, notele sunt obţinute în aceleaşi condiţii.
"Începând din 2001 media de titularizare este şapte indiferent dacă solicitarea de titularizare a fost pentru mediul rural sau urban. Până în acel moment era cinci pentru mediul rural şi şapte pentru mediul urban. Întrucât sunt mulţi titularizaţi cu această medie care funcţionează în mediul rural şi ne aflăm în perioada de pretransferare mi se pare că este firesc să dezlegăm transferul şi pretransferul între cele două medii. (...) Acesta este unul din obiectivele OUG, al doilea este de recunoaştere a titlului de profesor-învăţător şi profesor-educator pentru cei care au terminat ciclul întâi de licenţă Bologna", a precizat ministrul Educaţiei.
Ministrul Dezvoltării Regionale şi Locuinţei, Vasile Blaga, a afirmat că nu are nimic împotriva ordonanţei, dar a explicat că aceasta trebuie aplicată pe termen scurt.
"Când vorbim despre descentralizare vorbim despre descentralizarea pe şcoală, nici măcar pe mediul rural sau urban. Sunt lucruri care, cu tot respectul pentru sindicate, ştiu că asta este viaţa. Performanţă vrem toţi. Nu am nimic împotriva ordonanţei, pe termen scurt, probabil pentru acest an şcolar sunt de acord, pe urmă ne schimbăm complet optica vizavi de învăţâmânt şi de reforma lui", a susţinut Blaga.
Premierul Emil Boc a calificat drept bine-venită propunerea MECI, afirmând că este vorba despre o situaţie discriminatorie care trebuie corectată. AGERPRES/(Georgiana Tănăsescu)

23 de comentarii:

  1. Multumim pentru confirmarea stirii.
    Asteptam sa postati si forma finala; speram sa nu fie modificari.
    Suspansul a fost greu resimtit de toti, inclusiv de dumneavoastra.
    Cu urari de bine.
    Mihaela - Bucuresti

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumim pentru tot ce faceti pentru noi! Ca intodeauna, sunteti primul de la care aflam cate ceva!
    Asteptam forma finala, inca avem inima indoita...
    Toate cele bune,
    Ela - Hunedoara

    RăspundețiȘtergere
  3. Este vorba de ordonanta de transfer a titularilor din mediul rural in cel urban?
    Daca da, astept raspuns
    Sa aveti o zi cat mai buna!

    RăspundețiȘtergere
  4. OHhhhhhh,
    Va multumim ca va ganditi la noi, domule Liviu Pop, traim cu pseranta ca veti avea forma finala pentru noi, IN SEARA ACEASTA.
    Rabdarea noastra, la fel ca si a d-voastra, e de mult la cote ridicate...
    Multumim pe ajutor.....
    Toate cele bune.....

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumim. Sunteti primul care ne-a confirmat veste ce buna.

    RăspundețiȘtergere
  6. Respecte ptr. ca VA PASA! Si asta, nu sub imboldul multumirii ca Ordonanta a trecut! Asa cum spunea cineva mai sus, sunte-ti intr-adevar, singurul OM care comunica cu noi! Eu am totusi o intrebare: vom putea accede pe posturile din mediul urban, chiar daca ele NU sunt publicate pe lista de posturi ptr. restrangere sau pretransfer, aplicatia fiind deja blocata? Va multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  7. m-am titularizat in 2001 cu media 6,86 in mediul rural iar in 2005 am sustinut un alt examen de titularizare la care am obtinut media 7,10 dar am ramas pe postul meu deoarece nu am avut o alta alegere mai buna de facut!intrebarea este care medie mi se va lua in calcul?!

    RăspundețiȘtergere
  8. Tot respectul pentru dumneavoastra!Sunteti un om deosebit!Dumneavoastra ar trebui sa ne reprezentati acolo la Bucuresti!Sunteti singurul lider de sindicat care isi face timp pentru toti!Felicitari!!!!!!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  9. Nu e posibil sa fie numiti profesori absolventii ,,Scolilor de maistri" gen PIPP care termina pe banda rulanta . Acestia , nici macar nu stiu ce inseamna sa inveti cu adevarat pentru un examen...
    Asa-zisele lor ,,Lucrari de licenta " sunt chiar ,,pretioasele" dumnealor lucrari de gradul I ....PIPP = SCOALA ELEMENTARA LA PATRAT...........

    RăspundețiȘtergere
  10. Cum este posibil sa te exprimi asa ? .Agresivitatea ta verbala ,ascunsa sub masca anonimatului ,tradeaza frustarile pe care le ai . Esti depasit de evenimente . Ce gindesti aia esti ! Nu te jignesc , meriti doar mila.
    DUMNEZEU SA TE AIBA IN PAZA

    RăspundețiȘtergere
  11. PENTRU ANONIM - POSTUL NR.6 - ORA 21.10

    Doamna/Domnule,
    Observ ca doriti sa accedeti pe posturile din URBAN, chiar daca acestea nu sunt publicate pe liste.
    Deoarece faceti grave greseli de ortografie, impardonabile chiar si pentru un cadru didactic din rural, sper, din tot sufletul, sa va revizuiti aceste intentii si sa reluati gramatica limbii romane pentru ciclul primar.Incep sa dau dreptate celor care posteaza pe forum edu.ro care isi exprima dezacordul privind transferul rural-urban si acum inteleg motivele.
    Va urez spor la invatatura.
    Mihaela - Bucuresti

    RăspundețiȘtergere
  12. Dar in legatura cu personalul didactic auxiliar si nedidactic aveti vreo veste? Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  13. Chiar și noi, didacticii auxiliari și nedidacticii așteptăm cu sufletul la gură ceva mai bun din partea guvernanților...Vă mulțumim...

    RăspundețiȘtergere
  14. Adriana Petre23.04.2009, 17:19

    Profesor invatator si profesor educator este o alta forma de prostie in invatamant.
    Si cei care au facultati mult mai grele, care au fost terminate la forma de lunga durata, cum vor fi numiti? Doctori docenti?
    Ce-i cu atata pretentie de titulatura la absolventii de Bologna? Se cred mai cu mot? Stiu si eu atatia dar nu mi se par mai destepti decat altii, care au gradul II si I luate cu 10 si 9,70 la examen de titularizare, ca mine, de exemplu, hai sa ma laud, ca am cu ce!
    Ministerul ar fi trebuit sa nu se fi gandit sa dea apa la moara unor absolventi contrafacuti!
    Si-asa e plin invatamantul de analfabeti, se vede si din comentarii.

    RăspundețiȘtergere
  15. Dorina spune

    Invatatorii licentiati in filologie, matematica,istorie, geografie,psihologie, pedagogie etc sunt discriminati fata de absolventii cu PIPP.Pe diploma lor scrie "licentiat in pedagogia inv primar"Ei predau pedagogie la inv primar?Nu v-ati luptat ,d-le Pop, si pt noi!

    RăspundețiȘtergere
  16. Doamna ADRIANA PETRE

    sunteti probabil BATRANA si FRUSTRATA si va este teama de cei care vin din urma
    Haideti sa decapitam pe TOTI cei care sunt si care vor deveni absolventi Bologna.
    Vreti????

    NU intereseaza pe nimeni cu ce note a-ti luat gradul.
    MODESTIA spune multe despre OM , in cazul de fata lipseste cu desavarsire

    RăspundețiȘtergere
  17. Multumim pentru stirile trimise.
    Dar educatoarele licentiate, cu modul pedagogic de 4 ani, cu facultate de stat facuta la zi, cum vor fi incadrate? Tot de absolventii din sistem Bologna se vorbeste. Dar noi ceilalti din sistemul vechi de lunga durata?

    RăspundețiȘtergere
  18. Pentru cel/cea care a postat in 23.aprilie.2009 ora 20.20

    Se scrie corect "ATI LUAT GRADUL" . Va sfatuiesc sa invatati sa scrieti corect si apoi sa comentati la adresa celor care si-au finalizat studiile superioare inainte de aplicarea modelului Bolognia. Sper ca nu sunteti profesor/profesoara!
    In alta ordine de idei, acesta este un blog serios, in care oamenii discuta probleme importante despre invatamant si educatie si nu isi adreseaza cuvinte precum "batrana si frustrata".

    RăspundețiȘtergere
  19. multumesc pentru aprecieri.
    Rog si eu sa renuntati la cuvinte "grele"
    Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  20. As dori sa stiu daca cei care s-au titularizat in anul 2000 in urma examenului de competenta pot participa la pretransferul rural-urban si daca se tine cont de media de titularizare(sau in ce conditii).
    Va multumesc anticipat!

    RăspundețiȘtergere
  21. Stimate domn, v-as ruga sa ne prezentati forma finala a ordonantei. Ma intereseaza in speciali conditiile ocuparii postului de informatician. Va multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  22. conditiile de ocupare nu se modifica

    RăspundețiȘtergere
  23. sunt prof.I ,specialitatea matematica din 1991.Credeti ca cei care sunt in situatia mea vor accepta sa fie egali cu un "profesor inv. primar",absolvent Bologna?Daca se cred profesori,intrebarea mea este ce disciplina ar putea preda de maine,din cele cuprinse in planul de invatamant?Ce specialitate au inscrisa pe diploma de "licenta"?

    RăspundețiȘtergere

Postări populare