15 apr. 2009

Despre educatie in Romania

Cautand informatii cu un cu totul alt scop, am descoperit pe wikipedia un amplu articol despre ce si cum e cu educatia intr-o tara semi-obscura, Romania.
Sistemul este descris in detaliu, pornind de la gradinite si terminand cu masterate si licente.
Aceasta pagina prezinta sistemul de notare, trateaza chiar subiectul testarilor nationale si relatia elev-profesor si parinte-profesor in Romania.
Citind articolul, nu pot spune ca am fost surprins de anumite lucruri scrise in el. Un singur lucru m-a mirat/inginat. Nu pot spune exact ce parere am avut; mi-a creat un amestec neclar de nedumerire si de asentiment. Asta este ceea ce scrie in respectivul articol despre olimpiadele scolare din tara noastra:
Contests between schools exist, as well as nationwide academic contests (known as Olimpiade — Olympiads) being used to promote the best students. These contests are highly popular, as they bring many advantages to the students taking part in them (like the ability to legally skip school for a longer period of time without punishment, easier evaluation at all other subjects, a different, better treatment from teachers, free trips and holidays, better preparation for the final exams — as these are structured like an exam) with whole classes taking part in the lower phase of such contests.
Adica, in traducere:
Concursuri intre scoli exista, ca si concursuri academice la nivelul intregii tari (cunoscute sub numele de olimpiade) care sunt folosite pentru a-i promova pe cei mai buni elevi. Aceste concursuri sunt foarte populare, deoarece aduc multe avantaje elevilor care iau parte la ele (cum ar fi posibilitatea de a chiuli legal pentru a perioada mai mare de timp fara a fi pedepsiti, evaluare mai indulgenta la alte obiecte, un tratament diferit, mai bun, din partea profesorilor, excursii si vacante gratuite, o mai buna pregatire pentru examenele finale - deoarece acestea sunt structurate asemenea examenelor) cu clase intregi care iau parte in fazele incipiente ale acestor concursuri.
Si gandindu-ma la anumite experiente pe care le-am avut personal cu aceste concursuri, imi este foarte greu sa fiu indignat citind asta despre ele.

Aici gasiti linkul de le respectivul articol.
Multumesc vizitatorilor pentru material

3 comentarii:

  1. nici o noutate despre tichetele cadou? mai primim sau nu?

    RăspundețiȘtergere
  2. Le-am primit inainte de vacanta. 3 buc a 50 lei fiecare. SARBATORI FRUMOASE TUTUROR si HRISTOS A INVIAT!

    RăspundețiȘtergere

Postări populare