21 apr. 2009

Aproape 70 % dintre salariaţii din învăţământul maramureşean sunt de acord cu greva în perioada tezelor unice

Sindicatul Liber din Învăţământ Maramureş a finalizat referendumul privind formele de protest la care sunt hotărîţi să recurgă membrii de sindicat.
Astfel, 59,19% dintre aceştia sunt de acord cu miting la Bucureşti, 67,95% optează pentru grevă generală în zilele desfăşurării tezelor unice; iar 61,70% pentru grevă generală luna iunie. De asemenea iar 60,15% optează pentru boicotarea examenului de bacalaureat.
Joi, 23.04.2009 la ora 13.00, la sediu FSLI, va avea loc şedinta Biroului Operativ al Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, la care SLIMM este afilat, iar vineri 24 aprilie 2009, ora 10.00 la sediul FSLI, va avea loc şedinta Consiliului National al FSLI, unde se va analiza rezultatul referendumului pentru declanşarea acţiunilor de protest şi se va stabili Strategia FSLI în contextul evoluţiei evenimentelor din ultima perioada.

Conform statutului FSLI, Consiliul Naţional este constituit din reprezentanţii desemnaţi de organizaţiile sindicale afiliate, în care sunt incluşi, de drept, membrii Biroului Operativ şi ai Colegiului Naţional al Liderilor. Norma de reprezentare în Consiliul Naţional este de 1/2000 din membri organizaţiilor sindicale afiliate, adica 104 persoane. Din partea SLIMM vor participa patru persoane.

Sperăm că la programul de acţiuni propus de FSLI, să se alinieze şi celelalte federatii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare