15 apr. 2009

SCARBA

Acesta este sentimentul pe care il am azi. De ce?
Pentru ca vad cat de indiferenti sunt cei care conduc vremelnic sistemul de invatamant romanesc. Il conduc e prea mult spus pentru ceea ce fac. Il fac si mai scarbos, privit de sus in jos.
Ce ma indeamna la acest sentiment?
In primul rand cresterile salariale amanate de atatea luni si in al doilea rand amanarea nejustificata a ordonantei de modificare a Statutului Personalului Didactic.
Daca in primul caz era nevoie de buget mai mare ( desi daca s-ar acorda 6% din PIB, oricat de batut de criza este acest PIB, ar fi sufiicienta sursa de finantare) in cadrul celui de al doilea nu este nevoie decat de bunavointa.
Era un lucru care mai armoniza cat de cat sistemul, si asa batut de soarta.
Dar tratarea situatie este facuta in doi peri.
Interesul este nul. Lamentare, cat inacape.
De aici scarba cu care inchei ziua de azi.
Nu mai am nicio incredere ( desi pana azi era inca putina farama) in actuala conducere a MECI-ului.
Se vede un singur lucur, ii intereseaza orice, dar ORICE ce nu are legatura cu invatamantul. Decat cu castigarea capitalului politic.
Oare de ce suntem condamnati, noi romani, la inca un moment de batere a pasului pe loc.
Daca sintetizez cele 4 -5 luni care au trecut, cu noul minister, nu am identicicat nici un lucru, dar absolut nici un lucru bun facut de catre ei.
SI atunci?
De ce sa ma mir ca imi e scarba.
Scarba de neexplicat.
Dar, fiind putine momente pana la Sarbatorile de Paste, cred ca ar trebui sa inchei cu speranta, ca aceste sarbatori o sa ii lumineze pe cei care ar trebui sa fie luminati demult.
Sa auzim numai de bine si sa ne vedem sanatosi si plini de sperante dupa aceste sarbatori.
Sarbatori fericite

5 comentarii:

  1. Ministerul Educaţiei va reglementa câteva aspecte legate de mişcarea personalului didactic în acest an
    06.04.2009
    Ca urmare a înţelegerii cu organizaţiile sindicale, Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării a formulat şi va introduce în urmatoarea şedinţă de Guvern o Ordonanţă de Urgenţă prin care se reglementează problema absolvenţilor ciclului I de licenţă Bologna, care funcţionează în învăţământul preşcolar şi primar. Viitoarea Ordonanţă de Urgenţă va reglementa şi problemele legate de mişcarea de personal ce vizează trecerea din mediul rural în mediul urban în condiţiile unei medii de peste 7 obţinute la concursul de titularizare. În discuţia cu partenerii sociali de astăzi, s-a convenit prelungirea perioadei ce vizează mişcarea personalului didactic cu maximum două săptămâni.
    BIROUL DE PRESĂ

    Conform acestui comunicat al MECI, ar fi trebuit ca această Ordonanță de urgență să existe în acest moment. Dar din 6 aprilie au trecut deja 3 ședințe de guvern și nu s-a întâmplat nimic ! Oare să fi apărut, între timp, alte interese ? Cert este că nici la ședința executivului de ieri, 15 aprilie 2009, nu s-a pus în discuție.

    RăspundețiȘtergere
  2. Sunt in asentimentul domnului secretar general. Dar ce facem? Ramanem numai la constatari? Eu cred ca cea mai mare criza, este in gandirea celor abilitati sa conduca destinele invatamantului.
    Emil Mocian

    RăspundețiȘtergere
  3. e si mai mare la guvern

    RăspundețiȘtergere
  4. Adriana Petre21.04.2009, 18:59

    Da, fata de noi.
    Daca dvs. va e scarba, noi, cei care nu ii vedem prea des, decat la tv., ce sa mai zicem?
    Aceasta stare de scarba o au ei, cei care ne conduc, de 20 de ani incoace si cred ca de mai de demult, de aceea, in loc sa mearga lucrurile bine, merg din rau in mai rau.
    Suntem in Saptamana Luminata si poate Dumnezeu se va milostivi de noi, cei multi si nedreptatiti.

    RăspundețiȘtergere
  5. e putin probabil.
    Deja ceea ce doresc sa faca maine ma face sa spun ca sunt si inconstienti

    RăspundețiȘtergere

Postări populare