10 apr. 2009

ora 10.00 Ministerul Muncii - legea unica a salarizarii in sistemul bugetar

Particip la sedinta comisiei care se ocupa de legea unica a salarizarii in sistemul bugetar. Unde o sa fie pozitionat dascalul in aceasta ierarhie o sa vad. Insa consider ca e nevoie de o ierarhizare corecta in sistemul bugetar pe anumite principii.
In primul rand studiile si apoi celelalte. Dar nu vreau sa intru in polemici ieftine cu alte categorii bugetare.
Voi reveni cu amanunte dupa finalizarea acestei noi runde.

8 comentarii:

  1. Interesant este locul pe care îl va ocupa în această ierarhie: dascălul, muncitorul calificat pt. întreținere dar și îngrijitorul de curațenie...

    RăspundețiȘtergere
  2. Dar si functionarul public, judecatorul si politistul.

    RăspundețiȘtergere
  3. Şi cadrul didactic este un om cu pregătire, se pregăteşte continu. Liceu pedagogic 5 ani, Facultate de Management financiar Contabil, masterat Managementul Educaţiei şi Comunicare instituţională, cursuri post universitare vreo 2. Şi ce contează? Noi educăm oameni, îi învăţăm să scrie, să citească pentru a putea deveni judecători, avocaţi, doctori, preşedinţi de ţară, miniştrii, rectori universitari. Care este salariul unui dascăl?...de mizerie. O viaţă nu poate strânge bani să-şi facă vila pe care o are un judecător, procuror, doctor.Mereu ni se reproşează că se fac meditaţii. Este muncă şi aceea depusă, nu şpagă primită pentru a da o hotărâre judecătorească de eliberare a unor criminali, hoţi . Nu şpagă pentru că ne facem datoria la clasă. Eu nu primesc copilul în clasă cu plicul plin de bani aşa cum te duci la doctor. Altfel te lasă să mori pe targă şi nu se uită la tine sau îţi lasă gravida să moară cu copilul în ea că nu ai avut 15 milioane lei să-i dai pentru o cezariană. Să se gândească domnii guvernanţi că medicul poate face ore de servici în 3,4 sau cinci Policlinici şi nimeni nu se leagă de venitul lui, iar la spital te jupoaie de viu dacă vrei să trăieşti. Cred că nu se compară veniturile unui profesor care face câteva meditaţii , cu veniturile niciunuia dintre cei amintiţi. Iar acum nici copiii nu se mai meditează pe capete , că nu mai au examen. Ce meditaţii fac învăţătorii, educatoarele, profesorii de :sport, biologie etc. Să cântărească bine balanţa domnii guvernanţi căci şi ei şi copii lor au fost învăţaşi să scrie şi să citească de un om numit dascăl.

    RăspundețiȘtergere
  4. da
    este inca un aspect care ne determina sa includem personalul din invatamant intr-o lege care sa sa-l situeze cat mai sus.

    RăspundețiȘtergere
  5. si multi alti magistarti si generali

    RăspundețiȘtergere
  6. deci, pana la urma, ce a rezultat urma acestei prime "runde"?

    RăspundețiȘtergere
  7. e unul cat se poate de rau pentru invatamant. Asta deoarece anumite categorii de bugetari nu doresc aceasta lege

    RăspundețiȘtergere
  8. si de ce ar dori justitia, bunaoara, legea cu pricina? cui nu-i convine legea proprie de salarizare n-are decat sa-i aduca imbunatatiri! inteleg ca invatamantul e nemultumit de propriile lor legi, printre care si cele ce privesc salariile, foarte bine sa si le modifice si sa primesca mai multi bani! nu inteleg ce problema are invatamantul cu magistratura, ca doar in nici un caz nu pot fi egali, cel putin prin prisma interdictiilor si incompatibilitatilor, programului de lucru, concediul nu e de patru luni pe an etc! deci, lasati-ne pe noi in pace si vedeti-va de ale noastre si nu mai aplicati principiul comunist sa moara si capra vecinului, ca tot s-a instaurat egalitatea intre capre!

    RăspundețiȘtergere

Postări populare