23 apr. 2009

Informare FSLI transfer rural-urban


INFORMARE


În urma demersurilor Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, Guvernul României a adoptat ieri, 22.04.2009, Ordonanţa de Urgenţă privind luarea unor măsuri în domeniul învăţământului, prin care se reglementează salarizarea absolvenţilor ciclului Bologna, precum şi posibilitatea pretransferării cadrelor didactice din mediul rural în cel urban şi de la un nivel inferior de învăţământ la un nivel superior.
Condiţia pentru pretransferul din mediul rural în cel urban este dată de obţinerea mediei minim şapte la concursul naţional de titularizare sau minim şapte la repartiţia guvernamentală.
În ceea ce priveşte pretransferarea între nivelurile de studiu, aceasta poate fi făcută cu condiţia parcurgerii unui program de perfecţionare/formare continuă în ultimii cinci ani.
Menţionăm faptul că această ordonanţă de urgenţă va intra în vigoare după publicarea în Monitorul Oficial şi va produce efecte asupra mişcării personalului didactic în anul şcolar 2008/2009.


DEPARTAMENTUL COMUNICARE,

Claudia PUZDREA

P.S.Urmeaza modificarea ordinului cu privire la miscarea de personal pana luni 27 aprilie 2009, pentru a putea intra in vigoare odata cu transferul de anul acesta.

89 de comentarii:

  1. Dar cei titularizati cu medii sub 7 si ulterior si chiar anul trecut au obtinut peste 7 se pot transfera?

    RăspundețiȘtergere
  2. Asta inseamna ca un profesor care se transfera de la liceu, dar din alt judet, se va transfera dupa cei din rural, dar din acelasi judet???

    RăspundețiȘtergere
  3. cum dumnezeu puteti accepta TACIT toate aberatiile MECI si ale nemernicilor din guvern, cand rezultatele nu pot fi decat dezastruoase pentru invatamant???

    transfer intre nivele de invatamant si de la sat la oras, DOAR PENTRU ANUL ASTA, CACI DE LA ANUL NU VA MAI EXISTA TITULARIZARE IN INVATAMANT????

    si daca anul asta NU SUNT POSTURI pentru pretransfer, cei care raman la sate vor fi la mila primarului????

    si va mai numiti sindicate!

    RUSINE! SUNTETI SI VOI NISTE NEMERNICI!

    RăspundețiȘtergere
  4. adica m-am chinuit sa obtin nota peste 9,50 la titularizare si acum cand vreau sa ma transfer intrun alt oras,vreti sa spuneti ca un contracandidat care a obtinut media 7 are aceleasi drepturi ca si mine?????? si va asteptati ca oamenii capabili sa ramana in invatamant????????
    R U S I N E ! RUSINE!
    DACA VOR ACELEASI DREPTURI,DE CE NU AU OBTINUT NOTE MAI BUNE LA CONCURSURI,CA DOAR ACOLO SE EVALUEAZA COMPETENTA!

    RăspundețiȘtergere
  5. Pentru " competentul care a obtinut performanta de a lua 9,50":
    D-le sau d-na nu stiu ce sunteti, citesc aberatiile dumneavoastra si nu imi vine sa cred cata rautate poate exista. Daca nu stiati exista o fisa de evaluare pe baza carei se va face ierarhizarea.Si daca dumneavoastra veti obtine un punctaj mai bun veti avea proritate in fata "incompetentului" titular la sat.Frica vii ca vine titularul de la sat si va ia postul! Ce credeti acum ca se vor da toate posturile de la urban titularilor de la sate? Si daca credeti ca performanta depinde de o medie obtinuta la examenul de titularizare va inselati amarnic!Dupa aceea, ma deranjeaza atitudinea dumneavostra superiora fata de unii titulari de la rural. " Daca vor aceleasi drepturi, de ce nu au obtinut note mai bune la consursuri...?" Da, poate sunt unii care abia au luat 7, dar nici pe acestia sa nu ii judecam doar dupa nota aceea, pentru ca am vazut destui profesori cu note foarte mari incapabili sa sustina o lectie, dar sunt destui care au luat note foarte mari dar nu au reusit sa se titularizeze la oras DIN CAUZA CA NU ERAU POSTURI, domnule(sau doamna)!Asa ca mai terminati cu invidia si rautatea! Si daca sunteti asa de bun de ce nu v-ati transferat pana acum, cand nu va ameninta nici un titular de la sat? Va doresc ca in viitor sa deveniti titular la sat! Toate cele bune!

    RăspundețiȘtergere
  6. Desi nu ne intreaba nimeni, cred ca nu este corect ca titularii din mediul urban sa nu aiba prioritate in fata celorlalti...Nu este vb despre rautate, dar cred ca un drept castigat prin munca nu trebuie neaparat ,,pus la colt,,!Numai de bine!

    RăspundețiȘtergere
  7. Oare ce drepturi au in plus cei din urban in conditiile in care ati urmat acelasi liceu, aceeasi facultate.Poate cel din urban a avut mai multe relatii si a ajuns la oras.De ce va considerati mai cu mot cei din urban?

    RăspundețiȘtergere
  8. Drept castigat prin munca! Nu as baga mana in foc pentru toti!

    RăspundețiȘtergere
  9. Sa se precizeze care e dreptul castigat prin munca de catre TOTI titularii de la urban! Nu mai generalizati va rog! Daca ne luam dupa unele comentarii TOTI titularii de la urban sunt competenti si TOTI titularii de la rural sunt incompetenti si nu ar merita decat sa ramana la sat. In unele cazuri este fals! Sunt cazuri si cazuri si nu putem generaliza. Va tot laudati cu medii mari. Daca considerati ca numai nota asta reflecta calitatea unui cadru didactic am o propunere: toti titularii renunta la posturi se se va face o repartizare in functie de aceasta nota. Cei cu note mai mari vor merge la urban si ceilalti la rural. Si vor putea participa si cei care au fost la concurs si din diferite motive nu au luat post. Sunt destui cei care au luat note foarte mari si nu au prins post ( cunsosc personal cazuri cu note peste 9) Sau care au note foarte bune si au titulatura la sat.
    Da, sunt cadre didactice care nu merita sa se transfere si ii inteleg pe cei care au invatat si au luat note mari dar nu puteti acum sa dati cu parul in toti titularii de la rural. Este o
    nedreptate! Asa ca acum incolo va rog sa nu mai generalizati! Mai bine vorbiti de cazuri concrete!

    RăspundețiȘtergere
  10. sunt foarte multe situatii in care cei care au obtinut notele mari s-au titularizat in rural.
    Mai sunt situatii in care cu nota 5 s-au titularizat in rural, in 2004 satul a devenit oras si deja s-au transferat aceste persoane.
    Asa ca ... adevarul (daca exista) este undeva la mijloc

    RăspundețiȘtergere
  11. Adriana Petre26.04.2009, 14:54

    Ba nu exista nici un adevar, domnule , si, stiind acest lucru, eu nu inteleg de ce exista sindicate, ca tot nu sunteti buni de NIMIC.
    Este un cantec dupa ureche, o mare si imbecila MANEA tot invatamantul romanesc, o amestecatura din care imi e tare rusine ca stau de 20 de ani incoace. Am crezut ca va fi bine, corect, adevarat, dar toti se ascund dupa falsurile care-i caracterizeaza.

    RăspundețiȘtergere
  12. ce se intampla in caz de egalitate, chiar si dupa aplicarea criteriilor umanitare? se vor face din nou inspectii? Fiti seriosi...( chiar daca asa prevede metodologia )

    RăspundețiȘtergere
  13. Adrianaptr. : e usor de catalogat. A veni cu solutii e mai bine decat sa faceti afirmatii.
    Astept sa spuneti cev ade genul : ar trebui facut ASTA si dvs (sunducate) faceti ASTA.
    Paote ar trebui sa spun si eu "ca nu stiu de ce mai exista patronate (unii directori) ca nu fac nimic.
    cred ca rolul fiecaruia e sa faca ceva mai bine pentru noi toti.
    dar.. tinem legatura
    critica constructiva nu ma deranjeaza

    RăspundețiȘtergere
  14. daca d voasra titulari de la urban sunteti asa de valorosi de ce va e frica de "icompetentii " de la rular, care saracii si au vazut de munca lor la clasa si nu au alergat dupa puncte. Ar trbui safim corecti si sa nu ne mancam intre noi doar urmarind interesele personale dragilor COLEGI!

    RăspundețiȘtergere
  15. Adriana Petre27.04.2009, 20:14

    Pai, daca n-ar fi interesul personal, n-ar mai exista ierarhizare, nu? Doar la noi, cred, aceasta ierarhizare e numai in functie de pile, cunostinte, relatii , adica bani, multi bani.Stiu inspectori care primesc fel de fel de atentii, chiar si bani, si, culmea, stau in posturi de ani de zile.
    Nu e usor de catalogat, fac afirmatii si pot da si exemple dar degeaba, cainii latra, caravana trece, suntem lasati sa ne consumam in timp ce zarurile sunt demult aruncate in favoarea mafiotilor.
    V-am mai intrebat, domnule Pop, de ce nu se pune problema ca acesti "nemuritori" de inspectori, chiar si generali, sa fie schimbati mai des?
    Daca ne-ar conduce cine trebuie, n-am fi mai rau ca inainte de '89.
    Despre ce curs de perfectionare este vorba, daca vreau sa ma pretransfer la un nivel superior, in functie de specializarea de pe diploma de licenta ? Ca la cursurile de la C.C.D. nu te primeste decat daca esti titular intr-o specializare.

    RăspundețiȘtergere
  16. eu zic ca treaba cu transferurile nu trebuie generalizata si ca ar trebui rezolvate problemele fiecaruia in parte cu foarte mare rabdare deoarece acum este momentul mult asteptat zic eu (cum a fost pana in 1995 aprox.)sa eliminam fluctuatiile din invatamant pentru ca de 8 ani ne mutam dintr-o parte in alta, noi mergem sa lucram in alta localitate iar altii vin la noi.Nu este o aberatie ? Eu cred ca asa se cade,fiecare sa lucreze la el in localitate nu sa facem naveta.Conditia pusa e cam bizara deoarece daca luam 7 la titularizare luam oras pe vremea aceea......Aberatie din nou...Speranta moare ultima.DOAMNE AJUTA LA TOTI COLEGII!!!!

    RăspundețiȘtergere
  17. prin ordonanta 37 se schimba toti directorii. Dar nu cred ca se rezolva problema.
    In ceea ce priveste conditia de transfer, o buna perioada de timp in mediu rural era titularizare cu note mai mari de 5.
    Dar in aces moment nota peste 7 e conditia ca sa iti poti depune dosarul pentru transfer
    multa bafta

    RăspundețiȘtergere
  18. Adriana Petre30.04.2009, 20:21

    Eu sunt invatatoare, am terminat dreptul acum 10 ani, daca iau cultura civica la tara ca acolo sunt posturi, mai pot reveni in anii urmatori in oras? Acum sunt titulara prin concurs, cu 9,70, in oras, dar as vrea sa ma titularizez ca profesor. Pana la ce nivel am acces? Pot fi prof si la liceu, pe specializarea drept? Sper sa imi raspundeti, ca la comentariul de mai sus nu ati raspuns.

    RăspundețiȘtergere
  19. M-am titularizat in rural cu nota sub 7 in 1998 dar am participat la titularizare in 2005 si am obtinut peste 7,fara a ocupa post,pot sa ma transfer in urban pe baza notei de la concursul din 2005?Am terminat facultatea de geografie,studii de lunga durata pot sa ma transfer pe un post la liceu?

    RăspundețiȘtergere
  20. evident
    daca aveti studii corespunzatoare

    RăspundețiȘtergere
  21. Adriana Petre04.05.2009, 20:57

    Multumesc, m-am inscris cu doua dosare, sa vad ce o sa fie dupa afisarea punctajelor.
    Am 41,85 de puncte ca invatatoare si 40,10 de puncte ca profesor de drept. Sper sa imi foloseasca si sa ma pot titulariza ca profesor , nu vazusem postul, e doar unul singur la un grup scolar, ar fi o minune sa il iau eu.

    RăspundețiȘtergere
  22. m-am titularizat pe limba franceza in mediul rural cu 6.80 ulterior, localitatea a devenit oras. Acum, pot realiza transferul de pe franceza pe romana ( a doua specializare) in aceeasi scoala? Influenteaza cu ceva nota de la titularizare?

    RăspundețiȘtergere
  23. M-am titularizat la sat in anul 1998 cu media 6,95. Atunci nu era concurs national unic de titularizare,ci erau subiecte formulate pe plan local de către inspectoratele şcolare. Acum am post la oraş şi vreau să vă intreb dacă pot să mă titularizez .Nu este normal ca cei care au avut medie pină in cinci şi care sunt titulari la oraş să nu poată acest lucru.

    RăspundețiȘtergere
  24. M-am titularizat la sat in anul 1998 cu media 6,95. Atunci nu era Concurs National Unic de Titularizare . pot să mă transfer acum cind am un post la oraş?Am dat examen de titularizare la nivel de judeţ cu subiecte formultate prin ISJ.Doresc să aflu dacă se poate.

    RăspundețiȘtergere
  25. Nu-mi vine sa cred ce se intampla!Au trambitat ca se poate ... rural-urban! Pe ce domnilor?!Posturile se transeaza intre cei cu titulatura in urban!Cei din mediu rural vin la firimituri... Daca mai sunt si acestea!Punctajul NU CONTEAZA decat la acelasi nivel de transfer!COMPETENTA atat de mult trambitata nu e luata in calcul! Am obtinut punctaj mare prin foarte multa munca. Azi am aflat ca nu sunt in competitie cu cei din mediul urban pentru ca au statut aparte!Nu conteaza ce punctaj am, eu iau ce mai ramane de la masa celor din mediul urban...Ce faceti liderii de sindicat?Unde este dreptatea?Parca trebuie sa ne reprezentati pe toti, nu?

    RăspundețiȘtergere
  26. dar restransii, nu trebuie sa prezinte si ei garantia unei medii de 7, la un concurs-repartitie- Cine ii verifica pe cei care s-au titularizat, sa zicem, in 1989?
    Textul MetodologieI publicate pe site-ul Edu.RO nu spune ca au prioritate restransii, ci ca ATENTIE: in ordinea descrescatoare a punctajului!!!!....se vor efectua simultan transferul reyultat prin restrangere SI pretransferul la cerere... CRITERIU DE PRIORITATE CLAR EXPRIMAT: punctajul...

    RăspundețiȘtergere
  27. ....cu cocazia acestei legi pilele vin in oras..la noi in judet , mai exact dolj titularii de la tara au venit cu punctaje de 87 de puncte....sunt forte multi de la tara cu punctaje colosale in fata celor de la oras...si hai sa fim seriosi sunt punctaje inventate ....in primul rand scolile si gradinitele de la tara nu sunt implicate in atatea programe, nu zic ca nu se munceste , dar se vede clar ca punctajele sunt umflate ca sa prinda post....si vrei sa va zic ceva???....o prietena buna care s a titularizat anul trecut intr-un oras din judet Segarcea a luat 9,80 ca sa vina anul asta in craiova....si stupoare nu are nici o sansa fata de cei de la tara....cu puncaj umflat.....Este cea mai mare porcarie....7 ANI am dat titularizare sa ma titularizez in oras si acum intru cu tata lumea, e nedrept...macar sa fie o ordine: restructuratii, apoi urban-urban si apot rural urban....care este ordinea??? LEGEA S-A PUBLICAT IN MONITORUL OFICIAL?am inteles ca inca nu se publicase...

    RăspundețiȘtergere
  28. se poate contesta puctajul
    mai ales daca se considera falsificarea actelor. Si mie mi se pare imens 87 de puncte
    Luati legatura si cu sindicatul judetean

    RăspundețiȘtergere
  29. pana la urma cum se face transferul?
    in functie de punctaj, fara sa se mai tina cont de urban-urban si rural-urban?

    RăspundețiȘtergere
  30. sa incercam sa fim obiectivi...Toti tragem jarul pe turta noastra...Si eu am cel mai mare punctaj pe disciplina mea...la ce imi foloseste , sunt de aproape 20 de ani titulara orasului, prin concurs national, si imi sufla singurul post de sub nas un restructurat cu nici jumatate din punctajul meu...Si apoi, asta e... Sindicatul trebuie sa aiba grija ca cel mai slab profesor din scoala de unde vine sa prinda un colegiu...Asta e...Sa dea Domnul sa poata munci pe masura cerintelor....Iar eu ma voi plafona incet si sigur pentru ca tara ne vrea prosti, iar d-na ministru si mai si, deci, incerc sa iau punctaj mic, mic, mic si sa astept o restructurare...Unde e mult trambitata calitate? Sa se stearga d-na ministru si sindicatele cu ea undeva, pardon!...

    RăspundețiȘtergere
  31. Sunt titulara la sat prin CNU din 2007, cu nota 9,65. Am punctaj mic, respectiv 27,40 puncte si nu stiu ce sanse am sa ma transfer la oras.Am gasit persoana doritoare sa faca schimb de posturi cu mine dar va intreb daca legea permite schimbul de posturi intre rural si urban.
    Daca reusesc sa ma transfer la oras, mai pot dupa 2 sapatamani sa fac acest schimb de posturi?
    Va rog din suflet daca se poate sa-mi raspundeti1
    Multumesc,
    Cu respect

    RăspundețiȘtergere
  32. da, permite. Da dar dupa ce primiti decizia de transfer.

    RăspundețiȘtergere
  33. legea permite schimbul de posturi intre rural si urban

    RăspundețiȘtergere
  34. De ce li se perimite transferul invatatorilor pe posturi de profesor???Unii dintre invatatori fac la"fabrica de diplome" si se transfera pe posturi de profesor.Daca vor profesori, sa vina la titularizarea pentru profesori.Sunt scarbita!!!Anul trecut am abtinut la titularizare 8,20 si sunt tot suplinitor.Sa nu mai spun ca am terminat si eu liceul pedagogic si, in 2002, am obtinut un post de invatator, dar am renuntat pentru a urma o facultate de zi.Cand am terminat, acum 3 ani, posturi?...din parti!cele mai multe au fost luate de educatori sau invatatori care s-au transferat, repet:s-au transferat!Pai, ce performante vreti?Sa mearga la concurs daca vor profesori, nu sa astepte legi aberante.Sper sa-mi gasesc alteceva de munca pentru ca mi s-a facut Scarba!!!

    RăspundețiȘtergere
  35. in cazul detasarii la cerere, cine are prioritate;un titular/concurs specific sau un calificat/netitular, dar care are continuitate?ce conditii mai sunt ptr. suplinitorii calificati, cu continuitate?

    RăspundețiȘtergere
  36. diplomele nu le putem contensta. In rest principiul mobilitatii e cat se poate d eeuropean

    ptr Anonim 19.36 titularul are prioritate

    RăspundețiȘtergere
  37. Sunt indignata! Nu a mai ramas nici un post in oras in urma pretransferurilor pentru titularizare in Barlad! Tinerii care doresc o cariera in invatamant nu au nici o sansa, vor fi titulari la Poca Boca. Legi aberante pentru vanatorii de bani.Performantele-apa rece pentru gura casca.Curat murdar domnilor!

    RăspundețiȘtergere
  38. anul urmator scolar mai este valabil? va rog sa-mi raspundeti

    RăspundețiȘtergere
  39. anul urmator scolar 2009-2010 mai este valabil tranf de la rural la urban?????????? va rog sa-mi raspundeti

    RăspundețiȘtergere
  40. va multumesc pt raspuns. fac naveta peste 20 km la sat si este obositor 3 ani de zile la rand.sigur?

    RăspundețiȘtergere
  41. aceasta ordonanta a fost data doar pentru anul acesta scolar sau si pentru urmatorii ani?

    RăspundețiȘtergere
  42. sunt invatatoate titulara .am terminat facultatea anul acesta si am luat licenta.cand imi pot depune dosar ptr . detasare la cerere prin concurs specific?iar sedinta de repartizare cand este? multumesc mult!

    RăspundețiȘtergere
  43. @anonim 26 iunie 18.29 pentru viitor

    RăspundețiȘtergere
  44. Stimate domnule Liviu Marian Pop!
    Va rog , din suflet, sa-mi spuneti daca pretransferul rural-urban va mai fi valabail si in anul scolar 2009-2010, repet intrebarea, pentru ca se vehiculeaza un zvon cum ca aceasta ordonanta de urgenta, care a eliminat o nedreptate, dupa cum chiar doamna ministru a afirmat, nu va mai fi valabila in anul scolar urmator... pentru ca a fost data doar pentru a ajuta doar ANUMITE persoane, urmand sistarea ei in anul scolar urmator. ESTE POSIBILA O ASTFEL DE SITUATIE....
    Va multumesc aniticipat..
    P.S. Sunt o persoana, care apreciez eforturile pe care d-vostra le depuneti in a ne sustine si in a ne oferi informatiile ATAT DE NECESARE... ati facut de nenumarate ori dovada unui interes susutinut...
    Va multumesc...

    RăspundețiȘtergere
  45. ci\u siguranta se va mentine pentru ca este aprobat prin lege

    RăspundețiȘtergere
  46. Va multumesc pentru promptitudine!

    RăspundețiȘtergere
  47. buna ziua.
    as dori sa stiu ce as putea face in situatia mea. Anul acesta am devenit titulara pe un post in mediul rural, eu locuind in mediul urban si avand in intretinere un copil de 2 ani. As dori sa ma transfer in localitatea de dominiciu. am aceptat postul doar pentru ca nu doresc sa renunt la titulatura, iar fiind nevoita sa fac naveta am aflat ca nu am nici mijloc de transport pentru a ajunge la scoala.
    din aceste considerente si pentru ca am fetita de doar 2 ani as vrea sa stiu ce pot face pentru a ma transfera in orasul unde locuiesc.
    va multumesc

    RăspundețiȘtergere
  48. deocamdata incercati in 3,4 septembri o detasare la cerere si anul viitor in aprilie transferul

    RăspundețiȘtergere
  49. Va rugam sa insistati, atunci cand se va discuta metodologia miscarii personalului didactic,sa se permita transferul din mediul rural in mediul urban si celor care au luat minim nota sapte la un concurs national inainte de titularizare, deoarece si acestia au dovedit ca pot obtine minim sapte.Am obtinut de trei ori minim sapte la concursuri nationale de titularizare, dar au fost maxim doua posturi.Cand am luat 6,85 la concurs
    m-am titularizat in mediul rural si nu mi s-a permis transferul in mediul urban.Suntem mai multi dascali in aceasta situatie,va rugam sa ne ajutati si pe noi.Multumim.

    RăspundețiȘtergere
  50. am notat
    sper sa reusim sa mentinem titularizarea

    RăspundețiȘtergere
  51. Consider ca ar fi bine sa se permita completarea de norma pe perioada nedeterminata si in mediul urban conform specializarilor de pe diplomele de studii.Conditia impusa transferului din mediul rural in mediul urban nu este corecta deoarece avantajeaza pe cei care se transfera pe baza mediei de la repartitie si nu au participat niciodata la un concurs de titularizare.Colegi din diferite judete spun ca nu s-a luat in considerare in toate cazurile aceasta conditie pentru ca unii nu s-au titularizat in judetul in care au cerut transferul, iar in alte judete nu s-au gasit toate registrele cu notele.

    RăspundețiȘtergere
  52. Coansider ca este bine, ca si in mediul urban, completarea de norma sa se faca pe peroada nedeterminata, conform specializarilor de pe diplomele de studii.Conditia de medie impusa transferului din mediul rural in mediul urban nu este corecta pentru ca avantajeaza pe cei care se transfera pe baza mediei de la repartitie si nu au participat niciodata la concurs de titularizare.Colegi din diferite judete spun ca nu s-a luat aceasta conditie in seama in toate cazurile pentru ca unii nu s-au titularizat in judetul in care s-au transferat sau in unele cazuri nu s-au gasit toate registrele cu notele de la titularizare.

    RăspundețiȘtergere
  53. e greu sa gasim o solutie care sa multumeasc ape toata lumea l acate modificari au fost in legislatia invatamantului

    RăspundețiȘtergere
  54. mai este valabil anul acesta transferul de la rural la urban? dak da knd se poate depune dosarul pt transfer??

    RăspundețiȘtergere
  55. Anul acesta mai este valabil transferul de la rural la urban? Daca nu se mai poate, inseamna ca suntem discriminati.Suntem prosti sau ce?Care este motivul???M-am titularizat cu 9,40 la tara pentru ca pe urban nu au fost decat 4 posturi.Eu am fost a sasea:( Foarte multe posturi in mediul urban au fost luate la transfer de catre educatori sau invatatori care, intre timp , au absolvit o facultate.Nu e drept!!Nu avem aceleasi subiecte la titularizare.Un educator care s-a titularizat cu 7 pe urban si care a absolvit o facultate(Litere, de exemplu)se transfera pe post de profesor, echivalandu-i-se si gradele.Iar eu, cu 9,40, titulara la tara pe un post de profesor nu ma pot transfera la oras.E o aberatie.Anul acesta au fost luate prin transfer de catre educatori/invatatori aproape toate posturile de urban iar unii profesori nu au mai avut pe ce se se transfere.Sa nu se inteleaga ca am ceva cu invatatorii sau educatorii.Ii stimez foarte mult pentru ca fac o munca foarte grea, dar un astfel de transfer este incorect.
    Mi-am dorit foarte mult un anumit post, dar acesta a fost luat la detasare de o invatatoare care s-a titularizat prin 1998 cu 5 si ceva(intre timp a absolvit o facultate la id.Nu doresc sa dau numele acelei universitati pentru a nu se interpreta in vreun fel).
    Faceti ceva, va rog, pentru ca astfel de nedreptati sa nu se mai intample.

    RăspundețiȘtergere
  56. Mi se parea o nedreptate foarte mare sa nu li se permita cadrelor didactice titulare in mediul rural sa se tranfere in mediul urban, in conditiile in care notele lor sunt in general destul de mari si posturile destul de putine.

    Nu cred ca ar trebui sa ne fie ingradite visele si nici sa ne fie luate sansele catre evolutia profesionala dorita.
    De asemenea nici nu cred ca ar trebui sa ne fie afectate viata personala, timpul nostru atat de pretios, energia si banii.
    Fiecare om are dreptul sa traiasca si sa munceasca acolo unde isi doreste, sa fie alaturi de rude, prieteni, partenerul de viata si mai ales de copii in cazul in care exista.
    Mentionez si faptul ca nu sunt deloc multumita de actuala lege care le permite invatatorilor si educatorilor sa se transfere pe posturi de profesori.
    Consider ca ar trebui sa se tina mai mult cont de competenta si mai putin de grade, vechime si alte onoruri.

    RăspundețiȘtergere
  57. ADRESAT DOMNULUI LIVIU MARIAN POP SI EVENTUAL UNUI CONSULTANT JURIDIC
    ESTE POSIBIL CA UN PROFESOR SUPLINITOR NECALIFICAT SI CHIAR FARA STUDII NECORESPUNZATOARE POSTULUI SI CARE NU A PARTICIPAT NICI LA EXAMENUL DE SUPLINIRE SA OCUPE UN LOC LA CATEDRA INTRO SOALA DE CENTRU ATITA TIMP CAT UN PROFESOR CALIFICAT CARE A PARTICIPAT LA EXAMENUL DE TITULARIZARE 2009 SI A OBTINUT NOTA PESTE 6, IN MOMENTUL DE FATA PROFESIND IN CADRUL ACELEIASI SCOLI COORDONATOARE DAR LA ALTA SCOALA ,SOLICITA TRANSFERUL PE POSTUL TITULARULUI TRANSFERAT IN TIMPUL ANULUI SCOLAR SI SA PRIMEASCA REFUZUL CONDUCERII SCOLII SI ISJ. DIN CITE STIU EU NUMIREA PE POST SE FACE DE CATRE ISJ IAR DIRECTORUL SCOLII O PUNE IN APLICARE. 2 CONFORM LEGILOR IN VIGOARE SI NORMELOR METODOLOGICE TRANSFERUL SE FACE IN INTERESUL INVATAMANTULUI SI NU IN INTERESE PERSONALE A UNOIR PERSOANE.
    MENTIONEZ CA PENTRU ACEASTA SITUATIE S- AU FACUT CERERI ATIT LA SECRETARIATUL SCOLII CIT SI LA ISJ.
    DE LA CONDUCEREA SCOLII AM PRIMIT UN RASPUNS AMBIGUU FARA SUBSTRAT LEGALMAI PRECIS FARA ENUMERARE LEGE, ARTICOL ETC CONFOR CARUIA NU ESTE POSIBIL TRANFERUL PROFESORULUI SUPLINITOR CALIFICAT PE POSTUL TITULARULUI RAMAS VACANT , DE LA CELELALTE FORURI SUPERIOARE NU AM PRIMIT UN RASPUNS SCRIS CI DOAR VERBAL SI ANUME CA RAMANE LA APRECIEREA DIRECTORULUI DE SCOALA. VA ROG SA-MI RASPUNDETI DACA ESTE POSIBIL REZOLVAREA ACESTUI CAZ INDIFERENT DE RASPUNS ENUMERATI CAROR LEGI, ARTICOLE ,ETC

    VA MULTUMESC

    RăspundețiȘtergere
  58. Va rog sa ma lamuriti si pe mine daca se poate, m-am titularizat anul acesta intr-un alt judet decat cel in care am domiciliul,as vrea sa particip la transfer anul viitor pt. a veni in localitatea de domiciliu si as vrea sa stiu daca se ia in ordinea punctajului sau voi ramane la urma fiindca vin din alt judet. Care este ordinea? multumesc

    RăspundețiȘtergere
  59. Raileanu Gabriela29.11.2009, 12:52

    sunt educatoare titulara cu dubla specializare in urma liceului pedagogic(educator-invatator).Am terminat la Univ.Spiru Haret o continuare de studii ca profesor in stiintele educatie,in urma absolvirii unui colegiului de institutori(sectia lb franceza)-Univ.Ovidius-Cta.Actualmente,din cauza nerecunoasterii diplomei"Spiru",imi continui studiile anul acesta la Facultatea de Stiinte Ale Educatie-Univ.Ovidius Cta.Intrebarea mea este...ma pot transfera de la specializarea educatori la cea de invatatori?

    RăspundețiȘtergere
  60. in fata profesorului necalificat ARE PRIORITATE cel calificat, chiar daca este pensionar.
    In curand apare MEtodologia
    Da, va puteti transfera

    RăspundețiȘtergere
  61. In anul scolar 2009-2010 mai este valabil transferul de la rural la urban?

    RăspundețiȘtergere
  62. BUNA SEARA. SUNT TITULARA LA SAT. SI AS VREA SA MA TRANSFER LA ORAS PE POST DE TITULAR. MAI ESTE VALABIL TRANSFERUL? DACA DA, CAND ESTE PERIOADA DE DEPUNERE A DOSARELOR?

    RăspundețiȘtergere
  63. este o ordonanta valabila(transferul de la sat la oras) in toata tara sau numai in unele judete?

    RăspundețiȘtergere
  64. buna ziua. am liceul pedagogic si facultatea de pedagogie.ar mai trebui sa fac modulul psihopedagogic?

    RăspundețiȘtergere
  65. nu l.ati facut in timpul facultatii?

    RăspundețiȘtergere
  66. nu.stiu ca unii colegi s au inscris la modul.dar eu am crezut ca dak am liceul pedagogic nu imi trebuie.si am inteles ca in max 3 ani sa il avem cei care nu l-am facut. deci v-a trebui sa ma inscriu?

    RăspundețiȘtergere
  67. Sunt din Vaslui. In 1997 am terminat Liceul Pedagogic si am primit repartitie la ţara cu media peste 8. In acelasi an, am participat la concursul de titularizare si am luat sub 7, dar am ales alt post la tara, mai aproape de casa. Pot sa ma transfer acum la oras?
    Am colegi care au ramas titulari conform repartitiei primite atunci nemaiparticipand la concursuri de titularizare si s-au transferat la oras anul trecut. Se tine cont ca atunci cand am dat concursul de titularizare eram deja titulara?

    RăspundețiȘtergere
  68. am luat 6.80 in 2001 si m-am titularizat in mediu rural.IN 2008 am luat 7,17 la concursul de titularizare dar am ramas tot pe postul din 2001 .Acum pentru a ma transfera in mediul urban ce nota se ia in cosiderare ,cea din 2001 cand m-am titularizat ,sau cea din 2008 cand m-am detasat cu 7,17???????

    RăspundețiȘtergere
  69. VA RUGAM SA RASPUNDETI LA ULTIMELE INTREBARI. ASTEPTAM RASPUNSUL.

    RăspundețiȘtergere
  70. De ce li se permite educatorilor/invatatorilor titulari transferul pe un post de profesor?Nu e corect sa mearga la examen daca tot vor sa urce o treapta?

    RăspundețiȘtergere
  71. Va rog sa faceti ceva impotriva legei actuale care permite cadrelor didactice ( invatator-educator) sa se transfere pe post de profesor. Nu e deloc corect.

    RăspundețiȘtergere
  72. pana nu modificati legile nu veti avea competenta in invatamant. exista multi profesori slab pregatiri atat la sate cat si la oras si reciproca e la fel de valabila. Singura diferenta este ca o data titularizat la sat un profesor se poate plafona, nu mai are acces intotdeauna sa faca cursuri de perfectionare, sa participe la workshopuri, converrinte, etc. si de unde bani de naveta. intai vedeti cum stau de fapt lucrurile si apoi sa ii criticati pe cei de la sate.

    RăspundețiȘtergere
  73. sunt asistent medical. f bine. imi desfasor activitatea cu succes f bine. Maine ma trezesc ca vreau sa ajung medic. cine ma impiedica ? Dar oare pot sa fac asta. Daca sunt bun asistent nu insemana ca pot fi si bun medic. asa este si la prof. daca esti f bun educator nu inseamna ca esti si f bun profesor de liceu / gimnaziu . nu e chiar acelasi lucru. de aceea se pierde motivatia dea mai munci , pentru ca nu exista dreptate in Romania

    RăspundețiȘtergere
  74. nu ar trebui ca restructurati sa aiba doar anumite posturi vacante/?/nu sa ia ei tot ce este bun cu un puntaj de nimic care au stat fara sa faca vreo perfectionare si plus de asta sa vina de la Cuca Macai de unde i s-a restructurat postul unde l-a luat pe cel mai prost din cauza notei,iar noua care am asteptat 10 ani sa apara un post in localitatea de domiciliul sa luam de la ei frimiturile..........

    RăspundețiȘtergere
  75. Anonim spunea...
    Sunt din Vaslui. In 1997 am terminat Liceul Pedagogic si am primit repartitie la ţara cu media peste 8. In acelasi an, am participat la concursul de titularizare si am luat sub 7, dar am ales alt post la tara, mai aproape de casa. Pot sa ma transfer acum la oras?
    Am colegi care au ramas titulari conform repartitiei primite atunci nemaiparticipand la concursuri de titularizare si s-au transferat la oras anul trecut. Se tine cont ca atunci cand am dat concursul de titularizare eram deja titulara?
    DE 13 ANI COTIZEZ ATATIA BANI SINDICATULUI. CONSIDER CA MERIT MACAR UN RASPUNS.

    RăspundețiȘtergere
  76. am liceul pedagogic si studii superioare bologna ciclul 1. cum voi fii incadrata, profesor 1 sau 2? este o diferenta mare la incadrare intre cele 2? cat ar fi?

    RăspundețiȘtergere
  77. De ce nu se respecta punctajul in repartizarea tuturor cadrelor( atat cu restrangere cat si cu transfer)? Daca vreau un post mai bun si am punctaj mare, nu am loc de cei cu restrangere, cu punctaj mic, desi e clar ca postul meu ar ramane liber, deci l-ar putea ocupa cineva care este in restrangere. E normal ca eu sa muncesc, sa am performante, dar sa nu pot ocupa un loc mai bun niciodata din cauza celor care, de cele mai multe ori, sunt cei mai slabi din scoala lor? Am fost si eu in restrangere cu ani in urma si am luat ceea ce mai ramanea, de multe ori posturi care nu erau in specialitate si n-am zis nimic, eram la inceput de cariera, iar acum, dupa ani de munca, iar n-am loc de cei care sunt beneficiarii unei legi care-i favorizeaza pe cei slabi.

    RăspundețiȘtergere
  78. M-am titularizat in 1989 pe un post de invatatoare rural. Acum am domiciliul in urban si m-am inscris la transfer rural-urban. Cum pot demonstra ca am avut nota peste 7.00 la titularizare? Multumesc pentru eventualele raspunsuri.

    RăspundețiȘtergere
  79. DACA AI OBTINUT NOTA MINIMA 7.00 LA CONCURSUL DE TITULARIZARE PE INVATATORI TE POTI TITULARIZA PE EDUCATORI(A II A SPECIALIZARE)AVAND TERMINATA FACULTATEA DE STIINTE ALE EDUCATIEI? ASTEPT RASPUNSUL DUMNEAVOASTRA .VA MULTUMESC

    RăspundețiȘtergere
  80. EXISTA DETASARE SAU TRANSFER IN TIMPUL ANULUI SCOLAR? DACA DA, VA ROG TRIMITETI-MI LINK-UL. SUNT TITULAR SI S-A ELIBERAT UN POST IN JUDETUL DIN CARE AM AVUT PROASTA INSPIRATIE SA MA TRANSFER. MULTUMESC

    RăspundețiȘtergere
  81. schimul de posturi se poate face in timpul anului insa doar de la 1 sept 2011 se aplica faptic. Inclusiv transferul se face in aprilie cu acelasi efect, 1 septembrie

    RăspundețiȘtergere
  82. Sunt educatoare titulara in oras si vreau sa particip la pretransfer pentru a obtine un post mai bun (punctajul meu este primul din lista); am inteles ca trebuie ca mai intai sa primeasca posturi cei cu restrangere si apoi ceilalti. Am doua intrebari :a)- daca sunt si invatatori cu dubla specializare care vor sa ocupe in urma restrangerii de activitate post de educatoare, care este ordinea de ocupare a posturilor? (1: educatoare cu restrangere,2 : invatatoare cu restrangere si apoi 3: educatoare cu pretransfer sau :1- educatoare cu restrangere,2 - educatoare cu pretransfer si la urma 3- invatatoare cu restrangere?) si b) : de ce nu se tine cont ca cei care se pretransfera si au punctaj mare au muncit pentru asta si in plus lasa posturile libere, de ce nu se incurajeaza performanta?

    RăspundețiȘtergere

Postări populare