1 apr. 2009

Guvernul amână până la finele anului Ordonanţa de majorare a salariilor în educaţie

Guvernul a amânat până la 31 decembrie data de intrare în vigoare a primei etape de majorare a salariilor pentru personalul din învăţământ, de o treime din creşterea de 28% decisă de fostul Cabinet, interval în care se estimează că va fi aprobată legea de salarizare unică în sectorul bugetar.
"Problema majorării salariilor în educaţie va fi reglementată în acest interval prin legea de salarizare unică în sectorul bugetar", au declarat agenţiei MEDIAFAX surse oficiale.
În luna ianuarie, Guvernul a amânat cu o lună intrarea în vigoare a primei etape de majorare a salariilor pentru personalul din învăţământ, printr-o ordonanţă de urgenţă în care era stabilit că o treime din creşterea de 28%, decisă de fostul Cabinet, va fi acordată la 1 aprilie, şi nu la 1 martie cum era prevăzut.
Termenul până la care era amânată intrarea în vigoare a majorării a expirat miercuri, 1 aprilie.
Fostul Guvern a decis, în luna noiembrie, prin ordonanţă de urgenţă, ca salariile profesorilor să fie majorate gradual cu până la 28%, în două etape, respectiv de la 1 martie şi 1 septembrie 2009.
Pe de altă parte, actualul Executiv a decis, joi, ca salariile în sectorul bugetar să fie majorate în acest an cu 5%, în două etape, cu 3% în luna aprilie şi 2% în luna octombrie. Premierul Emil Boc a precizat că şi angajaţii din învăţământ vor primi o creştere salarială de 5%, la care se vor putea adăuga sume suplimentare condiţionate de derularea procesului de reformă şi de restructurarea sistemului.

Sursa MEDIAFAX

13 comentarii:

  1. ne meritam soarta... noi am votat, noi am abandonat mereu lupta, nu suntem uniti...

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce nesimtire, asa ne trebuie,
    BOICOTAREA EXAMENELOR, TEZE, BAC

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce sacrificii fac guvernantii????????????????
    Sa pofteasca sa lucreze cu 28 de elevi in clasa intr-un grup scolar

    RăspundețiȘtergere
  4. Ne meritam soarta pentru ca nu suntem uniti... Cu greva generala de 5 saptamani din urma cu cativa ani am obtinut ceva. Asa ar trebui si acum. GREVA GENERALA pe termen nelimitat. Suntem cel mai numeros sector bugetar din tara. UNITI PENTRU GREVA GENERALA !!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Desi sunt intretinatoare de familie optez pentru GREVA GENERALA

    RăspundețiȘtergere
  6. Da, ar trebui sa fim mai uniti. Dar, in contextul actual, cred ca trebuie boicotat orice examen, teze, inchiderea anul. Oricum , la aceasta forma nu s-a recurs niciodata. Ne-am turnat mereu gaz pe foc si am riscat in timpul anului scolar. Si, acum in perioada de criza sunt in stare sa dea cine stie ce situatie de necesitate si sa ne frangem gatul. Guvernantii sunt incoerenti, imprevizibili si ne putem astepta si la alte bazaconii.

    RăspundețiȘtergere
  7. Asa va trebuie dragi colegi care ati votat cu PDL si PSD. Sper ca v-ati saturat de partidele de stanga mincinoase. Amintiti-va ce salar ati avut la finele lui 2004 si comparati-l cu cel de la finele lui 2008. V-ati batut joc de Tariceanu care ne dadea intotdeauna mai mult decat promitea si nu se lauda cu asta. Voi ati vrut-o, trageti. Eu cel putin nu mi-am batut joc de mana fostului guvern PNL care ne-a ajutat si i-am votat. Voi, dragi colegi, care ati votat cu stanga, aveti memoria scurta si ati uitat de perioada dinainte de 2004. Deci treziti-va acum macar. Sa facem greva generala. Si atentie la vot pe cine puneti stampila, nu pe cine se lauda, ci pe cine face si are strategii. Sa fim uniti in greva generala! Si daca vreti cu adevarat ceva atunci sa mergem pana la capat, adica peste 6 saptamani, sa inghetam anul. Oare numai pentru noi e criza?

    RăspundețiȘtergere
  8. foarte bine, aşa ne trebuie. Am fost duşi cu preşul. Să vedem ce spune Abramburica, ce fac sindicatele acum, au semnat Strategia pentru educaţie...... Unde este marele sindicalit Croitoru, ce face el acum?
    păcat de acest învăţământ

    RăspundețiȘtergere
  9. Cred ca cea mai buna modalitate de a le atrage atentia domnilor guvernanti este greva in perioada TSU!

    RăspundețiȘtergere
  10. Sunt de acord cu greva.Altceva pur si simplu nu ramane de facut.Suntem luati de fraieri si m-am cam saturat! Voi nu???

    RăspundețiȘtergere
  11. Vrajeala ca de obicei.suntem obisnuiti sa fim mintiti frumos,ne place chiar.Asta e meritam toot ce se intampla.Greva trebuie facuta in ultima saptamana scolara ca apoi sa intram in concediu de odihna.sa vina ei sa incheie mediile.astfel ne-am lua banii fara 5 zile de iunie.succes

    RăspundețiȘtergere
  12. Stimaţi colegi avem datoria să ne shimbăm soarta, aşa nu se mai poate! E timpul să ne unim cu toţii!(Nu trebuie să mai spun că ne merităm soarta,nu suntem uniţi! Şi ...... am mers la vot!)

    RăspundețiȘtergere
  13. Parlamentarii lacomi să mai suporte şi ei criza alături de noi. Pentru ei se găsesc bani tot timpul. Au tot felul de sporuri pentru munca grea care o "prestează" în Parlament, cea de a ..........DORMI. Nu facem alteceva decât sa ne umilim pentru salariile noastre mizerabile. Să vină ei să lucreze cu copii pe salariile astea! Pentru un 5% mărire stăm în grevă cu săptămânile! Nu se mai poate aşa ceva! Nu mai trebuie să mai îndurăm asta! Ruşine să le fie ! Nu sunt bani? Să mai taie din salariile lor pompoase de zeci de milioane şi să adauge acolo unde e nevoie !

    RăspundețiȘtergere

Postări populare