23 apr. 2009

Aberatiile continua- politizarea la fel

Nu credeam ca o sa fiu interesat vreodata de numirea directorilor de unitati scolare, insa ultima ordonanta in domeniu (OU 37 din 22.04.32009) ma face sa sustin ca se doreste continuarea politizarii si a haosului in masurile ce privesc domeniul invatmantului.
Astfel prin aceasta ordonanta se spune la Art II alin 2
" Contractelede management educational incheiate in temeiul Legii nr.128/1997 ... si aflate in derulare inceteaza in termen de 15 zile de la intrarea in vigoare a prezentei ordonante de urgenta"
adica din 6 mai 2009 orice director poate fi schimbat fara motiv, adica politic.
Mai mult vor trebui organizate concursuri de director in TOATE unitatile scolare.
Oare de ce? Care este scopul?
In afara de o masura politica si pentru politizarea si mai puternica a sistemului de conducere in invataman nu vad.
Halal guvernare

5 comentarii:

  1. sa nu maivorbim de inspectori scolari

    RăspundețiȘtergere
  2. Acesta este un guvern de descreieraţi? Aşa cred ei să înţeleagă democraţia? L-au omorât pe DICTATOR ca să-şi asigure propria dictatură? Este timpul să nu mai înghiţim măgăriile altor descreieraţi. Am lăsat unul să ne domine 25 de ani. Să luăm atitudine dragi colegi, să nu mai stăm pasivi şi să le facem jocurile politice. Vorbim de descentralizare, de competenţă sau de dictatură . Nu-şi dau seama ce vor pierde mai ales în an electoral. Aici se vede şi incompetenţa celor de la guvernare nu numai ambiţia de a domina. Am stat departe de politică pentru că mi-a fost scârbă de ce se joacă în culisele ei ,dar ăştia te scot din fire şi din pepeni. Să le fie ruşine . Pun totul pe seama FMI de parcă noi nu citim şi ne informăm din rapoartele prezentate de FMI. Condiţia pusă de acest organism a fost depolitizarea Învăţământului nu politizarea lui. Au uitat să citească ,,TOVARĂŞII,,. Cu ei în clasa I să înveţe alfabetul, sau poate ne cred pe noi analfabeţi, cum că nu ştim ce vrea UE. RUŞINE!!!!!!!Mai sunteţi şi oameni care vă pretindeţi că aveţi studii şi aţi studiat diplomaţia. Sunteţi nişte nebuni de legat.

    RăspundețiȘtergere
  3. Cine va organiza concursul pentru director in scoli?

    RăspundețiȘtergere
  4. De fapt, directorii actuali tot pe criterii politice au fost asezati in aceste functii.
    La noi in scoala, anul trecut a fost adus un director din exterior(care nu a fost si nu este dorit de cadrele didactice ale scolii),
    recomandat de cineva ,,sus-pus, persoana importanta"...,iar cel din scoala, care a vrut sa participe la concurs, a fost eliminat prin faptul ca i s-a respins dosarul pe niste motive puerile.
    Pana cand nu se elimina politica din invatamant, nu se vor indrepta lucrurile !!!

    RăspundețiȘtergere

Postări populare