28 nov. 2007

Pop - secretar general al FSLÎ, „un cîştig pentru sindicatul maramureşean”

La finele săptămînii trecute, a avut loc Conferinţa Naţională a Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţămînt România (FSLÎ), federaţie la care este afiliat Sindicatul Liber din Învăţămînt Maramureş (SLÎMM). Pe ordinea de zi au figurat prezentarea raportului de activitate a federaţiei, ajustări de statut, strategia de activitate pe următorii cinci ani şi alegeri.
În urma alegerilor, prof. Liviu Marian Pop, preşedintele SLÎMM, este noul secretar general al federaţiei, ocupînd astfel a treia funcţie din FSLÎ (după preşedinte şi prim vicepreşedinte). „Este evident că este un cîştig pentru sindicatul maramureşean faptul că preşedintele SLÎMM ocupă de acum, timp de cinci ani, funcţia de secretar general. Din această postură, Liviu Marian Pop va face parte din comisia de negocieri şi toate noutăţile vor fi aflate imediat în teritoriu. De altfel, toţi cei care s-au perindat de-a lungul anilor la conducerea sindicatului maramureşean au sperat să ajungă în conducerea federaţiei, pentru a reprezenta Maramureşul la prim nivel şi, uite, şansa ne-a surîs în acest an!” a declarat prof. Ioana Petreuş, vicepreşedinte SLÎMM, menţionînd că Pop nu va renunţa la funcţia din sindicatul maramureşean. Cel puţin nu deocamdată. În ceea ce priveşte raportul de activitate de la ultima conferinţă naţională, FSLÎ a derulat activităţi de susţinere şi realizare a reformei în învăţămînt, de modernizare a sistemului de formare a personalului didactic, de îmbunătăţire a condiţiilor de muncă şi salarizare, de dezvoltare a federaţiei. „Federaţia noastră avea 152.000 de membri în 2002 şi acum are peste 186.000, în prezent fiind cea mai mare federaţie sindicală din România, apreciată şi respectată în cadrul mişcării sindicale pentru profesionalismul şi competitivitatea sa” a informat Petreuş, adăugînd: „În ceea ce priveşte strategia pentru următorii cinci ani, FSLÎ va merge pe două direcţii principale: una care priveşte activitatea de conţinut a federaţiei (reeditarea revistei, crearea unui buletin electronic informativ, dezvoltarea şi diversificarea stagiilor de pregătire şi perfecţionare în domeniul sindical şi al legislaţiei), iar cealaltă direcţie se referă la condiţiile de muncă, de viaţă şi de salarizare ale personalului din învăţămînt (acordarea unui salariu minim în învăţămînt pentru debutanţii cu studii superioare, care să reprezinte echivalentul salariului mediu brut pe economie, menţinerea actualei norme didactice de predare, stabilirea Nomenclatorului bolilor profesionale, acordarea primei de vacanţă).” De asemenea, FSLÎ nu îşi va neglija colaborările internaţionale cu sindicate similare din Israel, Egipt, Franţa, Turcia, Bulgaria, Belgia etc.
(RIP)
Sursa: www.graiul.ro

2 comentarii:

  1. cAT TI-A DAT BA cornea CA SA ASTUPI RAHATU LUI?Afacerile cu laptopuri i-au adus bani belsug!Tu esti vai de mama ta!Vei plati cu varf si indesat!

    RăspundețiȘtergere
  2. eu zic sa mai argumentezi ca e mai ok.
    De platit toate se platesc in viata

    RăspundețiȘtergere

Postări populare