În perioada 20-23 noiembrie, la Poiana Brasov, s-au desfãsurat lucrãrile celei de-a sasea Conferinte Nationale a Federatiei Sindicatelor Libere din Învãtãmânt. În cadrul manifestãrii, au fost alesi membrii Biroului Operativ. Liviu Marian Pop, liderul sindicatului maramuresean, a fost desemnat noul secretar general al federatiei. Un maramuresean ocupã cea de-a treia functie, ca importantã, în Federatia Sindicatelor Libere din Învãtãmânt. Liderul SLIMM este noul secretar general al federatiei. Acesta a fost ales, sãptãmâna trecutã, în cadrul celei de-a sasea editii a Conferintei Nationale a FSLÎ, desfãsuratã la Poiana Brasov. În urma alegerilor din 22 noiembrie, presedinte a fost desemnat Aurel Cornea si prim-vicepresedinte Simion Hãncescu, liderul de la Ialomita si, conform organigramei, au mai fost alesi 16 vicepresedinti din diverse judete. Pe lângã alegeri, pe ordinea de zi a figurat si prezentarea raportului de activitate a FSLÎ de la ultima Conferintã Nationalã din noiembrie 2002, modificarea câtorva articole din statut si adoptarea strategiei FSLÎ pe urmãtorii cinci ani. Strategia pe perioada 2007-2012 a FSLÎ se bazeazã, ca si pânã acum, pe douã directii principale. Una care priveste activitatea de continut a federatiei, cealaltã directie se referã la conditiile de muncã, de viatã si de salarizare ale personalului din învãtãmânt. (Ralu CÂRLIGEAN)
Sursa: http://www.glasulmaramuresului.ro/eveniment.php
28 nov. 2007
Liviu Marian Pop este noul secretar general al FSLI
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Postări populare
-
1. Activitatea didactică .... 630 ore (18 ore x 35 săpt. = 630 ore) 2. Transport către diverse activităţi obligatorii (cercuri pedagogice...
-
Calculator *rezultatele calculatorului au caracter orientativ si se aplica pentru cadrele didactice cu peste 6 ani vechime în învățământ
-
Rugaminte pentru cei care aveti particularitati: un email pe fsli@fsli.ro pentru a va raspunde oficial conducerea FSLI. Multumesc pentru int...
-
Metodologia de miscare de personal 2012-2013 o puteti descarca de AICI pentru cei care nu reusesc se poate descurca de pe www.slimm.ro
-
Anexă la Ordinul ministrului educaţiei, cercetării, tineretului şi sportului nr. 6239/14.11.2012 METODOLOGIA - CADRU PRIVIND MOBILITATEA P...
-
Gasiti cateva modele pentru subiectele de la examenul de titularizare 2012 AICI Pana la inceputul saptamanii viitoare vor mai aparea si alt...
-
O R D I N pentru modificarea şi completarea Metodologiei-cadru privind mobilitatea personalului didactic din învăţământul preuniversitar în ...
-
" Art. 277.(1) Copiii personalului didactic şi didactic auxiliar aflat în activitate sunt scutiţi de plata taxelor de înscriere la con...
Buna ziua. D-nule Marian Pop, daca imi permite-ti sa va adresez o intrebare. Sunt cadru didactic dintr-o localitate din jud. constanta. Am vazut la d-voastra pe blog ca salariul al 13-lea se acorda pana la data de 31.01.2010. Saptamana aceasta am asteptat cu sufletul la gura ca acest drept sa ne intre pe card. Dar in zadar. Statele sunt facute, predate, dar bani iok. Pe cine am intrebat au spus ca asteapta aprobare de la minister. Va intreb pe d-voastra ce sanse sunt sa ne mai asteptam acest drept care de fapt ni se cuvine. Va multumesc pentru intelegere. Astept un raspuns de la d-voastra. O zi buna.
RăspundețiȘtergereConform art. 14 alin. 1 din HG nr. 281/1993 “Pentru activitatea desfăşurată, personalul din unităţile bugetare beneficiază, după caz, la sfârşitul anului calendaristic, anului şcolar, stagiunii etc., de un premiu anual de până la un salariu mediu lunar de bază realizat în anul pentru care se face plata”.
RăspundețiȘtergereÎn ce priveşte modul de stabilire a premiului anul, acesta se regăseşte în dispoziţiile HG nr. 829/1994. Potrivit, art. 2 din acest act normativ, „salariul mediu lunar de bază realizat, până la nivelul căruia se poate stabili premiul anual, se determină prin raportarea la 12 luni a sumelor încasate pe întregul an, ca: salariul de bază, potrivit încadrării, indemnizaţia de conducere, salariul de merit, alte drepturi salariale care, potrivit reglementărilor în vigoare, fac parte din salariul de bază, precum şi sumele de natura salariului de bază încasate pentru perioada concediului de odihnă”. Raportat la dispoziţiile Statutului personalului didactic şi ale metodologiilor de calcul al drepturilor salariale care se acordă personalului didactic, rezultă că, la calculul premiului anual pentru personalul didactic de predare urmează a se avea în vedere următoarele: salariul de bază al funcţiei didactice conform grilei de salarizare, indemnizaţia de conducere, indemnizaţia pentru învăţământul special, gradaţia/salariul de merit şi indemnizaţia pentru personalul didactic de predare care îndeplineşte funcţia de diriginte, pentru învăţători, institutori şi educatoare. Pentru personalul didactic auxiliar la calculul premiului anual se are în vedere salariul de bază al funcţiei didactice auxiliare, indemnizaţia de conducere, indemnizaţia pentru învăţământul special, gardaţia/salariul de merit şi sporul de stabilitate, după caz.
Potrivit art. 3 din HG 829/1994 la stabilirea premiului anual „nu vor fi luate în calcul elementele de salarizare care nu sunt de natura salariului de bază: sporul de vechime, sporul pentru condiţii deosebite de muncă, indemnizaţia pentru incapacitate temporară de muncă”. Raportându-ne la prevederile Statutului personalului didactic nu se pot lua în calcul acele sporuri şi indemnizaţii care nu fac parte din salariul de bază, respectiv: sporul pentru vechime în muncă, sporul pentru mediu rural sau localităţi izolate, sporul pentru condiţii periculoase sau vătămătoare, sporul pentru practica pedagogică, sporul pentru titlul ştiinţific de doctor, sporul pentru predare simultană, sporul pentru condiţii grele de muncă.
În art. 1 al HG 829/1994 se specifică faptul că acest premiu anual se acordă la sfârşitul anului calendaristic, dar atât prin Legea bugetului de stat pe anul 2007, cât şi prin Legea bugetului de stat pe anul 2008 s-a interzis acordarea premiului anul la sfârşitul anului calendaristic impunându-se plata acestuia în luna ianuarie a anului următor.
Potrivit art.25 din Legea nr. 330/2009 „Pentru activitatea desfăşurată, personalul beneficiază de un premiu anual egal cu media salariilor de bază sau a indemnizaţiilor de încadrare, după caz, realizate în anul pentru care se face premierea”. „Plata premiului anual se va face pentru întregul personal salarizat potrivit prezentei legi, începând cu luna ianuarie a anului următor perioadei pentru care se acordă premiul”.
În ceea ce priveşte prima de vacanţă aferentă anului 2009, Legea nr. 329/2009 prevede în art.16 că „Prima de care beneficiază angajaţii la plecarea în concediu, aferentă anului 2009, poate fi plătită de ordonatorii de credite ai autorităţilor şi instituţiilor publice până la data de 31 ianuarie 2010, indiferent de data la care aceasta a fost solicitată”. Prin urmare, prima de vacanţă aferentă anului 2009 poate fi plătită până la 31 ianuarie 2010 fără a exista o hotărâre judecătorească în acest sens.
buna seara . am si eu o intrebare daca se poate va rog frumos, in comuna in care eu sunt invataorare s-a desfintat o scoala, anula cesta eu am fost detasat pe un post de educatoare, dar acum trebuie sa intram in evaluare . intrebarea este :cum se face evaluarea la nivelul scolii desfintate sau la nivel de PJ?nu toti invatatorii din comuna sun deacord sa intre in evalure si am inteles ca au trimis un memoriu la minister iar raspunsul primit este ca evaluarea sa se fac la nivelul scolii desfintate .este oare adevarat?
RăspundețiȘtergereputeti s aimi trimiteti si mie pe email raspunsul de la minister?
RăspundețiȘtergereBună ziua. Vă rog să ne lămuriţi într-o problemă la care directoarea noastră a răspuns sec "aşa interpretez eu legea". În septembrie 2009 celor 4 învăţători de la şcoala mea care au peste 25 ani vechime li s-a stabilit un orar de 16 ore, conform legii, pe motiv că oricum se plătesc 2 ore suplimentar chiar dacă nu le faci.Diferenţa de la 16 la 18 le-a folosit pentru a completa catedra unor profesori cu opţionale. De ieri a hotărât că nu se vor mai plăti aceste ore pe motivul mai sus menţionat sau că în jud Galaţi mai sunt şi alţii care nu plătesc. Este corect? Este legal?
RăspundețiȘtergerenu etse corect
RăspundețiȘtergeretrebuie platite
Mulţumesc! Astăzi a revenit cu plata, doar după ce am cerut în scris motivarea legală! Poate nu v-a informat nimeni: la Galaţi se merge pe principiul "câştigă cine ţipă mai tare". Unde merge prosteala, merge!
RăspundețiȘtergereAnonim .
RăspundețiȘtergereBuna ziua. Va rog sa-mi spuneti cine face parte din personalul didactic auxiliar si cine face parte din personalul contractual ?