7 nov. 2007

MECT a publicat pe Internet modele de subiecte pentru tezele cu subiect unic

07.11.2007

Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului a publicat pe site-ul http://examene.edu.ro/ modele de subiecte pentru tezele cu subiect unic pentru clasele a VII-a şi a VIII-a. Acest tip de evaluare înlocuieşte, începând cu anul şcolar 2007-2008, testele naţionale şi are regim de teze semestriale.
Pentru fiecare disciplină a fost publicat câte un model de subiect, baremul de evaluare, precizări/explicaţii privind modalităţile de rezolvare în raport cu obiectivele de referinţă sau alte informaţii utile. Subiectele sunt elaborate de către Centrul Naţional pentru Curriculum şi Evaluare în Învăţământul Preuniversitar, conform programei şcolare parcurse până la data desfăşurării tezei, în conformitate cu temele selectate din programa şcolară şi comunicate şcolilor. Durata fiecărei teze cu subiect unic este de 2 ore din momentul primirii subiectelor de către fiecare elev.
Disciplinele la care se susţin teze în clasa a VII-a sunt limba şi literatura română, matematică, respectiv limba şi literatura maternă pentru elevii aparţinând minorităţilor naţionale, care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă. Elevii de clasa a VIII-a vor susţine teze cu subiect unic la limba şi literatura română, matematică şi geografie sau istorie, la alegere. Elevii aparţinând minorităţilor naţionale, care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă, vor susţine o probă de limba şi literatura maternă. Pentru aceştia din urmă, subiectele vor fi asigurate în limba maternă studiată.
În semestrul I, calendarul tezelor, comun pentru clasele a VII-a şi a VIII-a, are următoarea configuraţie: 30 noiembrie 2007 - limba şi literatura maternă, 5 decembrie 2007 - matematică, 11 decembrie 2007 - istorie/geografie (numai pentru clasa a VIII-a), 14 decembrie 2007 - limba şi literatura română, 11 ianuarie 2008 - depunerea contestaţiilor. În situaţii speciale, temeinic motivate, elevii susţin teza cu subiect unic la care au absentat, în perioadele speciale de teze prevăzute prin calendar. Pentru semestrul I, elevii pot susţine teza la care au absentat în perioada specială din luna februarie sau în cea din lunile mai - iunie.

BIROUL DE PRESĂ
Sursa www.edu.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare