6 nov. 2007

Patru gradinite din Baia Mare s-au inchis pentru continuarea lucrarilor de reabilitare

Aproximativ 800 de prescolari au ramas in grija bunicilor sau bonelor Situatie dificila pentru parintii care si-au inscris copiii la gradinitele cu program prelungit nr. 27, 28, 25 si 33 din Baia Mare. De ieri, aceste institutii de invatamant si-au inchis portile, deoarece Primaria a alocat peste 1 miliard lei pentru continuarea lucrarilor de consolidare si amenajare a institutiilor, iar in cazul Gradinitei 33 pentru incalzirea centrala. Aproximativ 800 de prescolari cu varste cuprinse intre 4 si 7 ani vor fi obligati sa ramana in grija bunicilor sau bonelor pana la finalizarea lucrarilor. Si cum este firesc, discutiile in randul parintilor au si inceput. "Nu mi se pare corect ca gradinita sa se inchida in timpul anului scolar. Au avut la dispozitie o vara intreaga, s-a putut lucra in tot acest timp, dar s-a ajuns aici din cauza comoditatii. Eu ce o sa fac acum cu cei doi copii ai mei? Cine ii va ingriji, pentru ca nu am posibilitatea de a angaja o bona?", ne-a declarat Gabriela C., mama a doi copii.

* Narcisa Pop, director Gradinita 27: "Din 3 decembrie, vom putea relua procesul de invatamant"

Ieri, la Gradinita cu Program Prelungit 27 s-au eliberat toate spatiile in care se vor executa lucrari, urmand ca, in cursul zilei de azi, muncitorii sa se puna pe treaba. Directoarea unitatii, Narcisa Pop, ne-a declarat: "Intr-adevar, de azi, in unitatea noastra se vor efectua lucrari de reabilitare a blocului alimentar, a magaziilor de alimente si a spalatoriei. Aceste lucrari constau in refacerea instalatiilor electrice, instalatia de apa, geamuri, usi termopan. De asemenea, toate aceste spatii vor fi zugravite. Speram ca lucrarile sa fie finalizate pana la sfarsitul aceste luni. Credem ca din 3 decembrie vom putea relua procesul de invatamant in conditii mult mai optime. Noi stiam de aceste lucrari, iar in 3 octombrie, la sedinta cu parintii, i-am anuntat, asa ca nu exista probleme si nici discutii. In plus, saptamana trecuta noi nu am inchis gradinita pentru vacanta, ci am lucrat normal".

* O luna: atat timp este nevoie pentru finalizarea lucrarilor

Pavel Filip, purtator de cuvant al Inspectoratului Scolar Judetean Maramures, spune ca aceste lucrari constau in schimbarea blocurilor alimentare, amenajarea grupurilor sanitare cu gresie si faianta, inlocuirea geamurilor vechi cu termopan, incalzire centrala etc. Pentru finalizarea lucrarilor, "mesterii" au nevoie de aproximativ o luna. "Din pacate, toate aceste unitati de invatamant sunt cu program prelungit. Pentru a se imbogati conditiile necesare procesului instructiv-educativ, parintii trebuie sa faca un efort. Noi stim ca este o situatie neplacuta, dar pentru ca acesti copii sa aiba confort este nevoie si de putin sacrificiu. Insa parintii care efectiv nu au ce sa faca cu copii lor ii pot duce la Gradinitele 29, 36, 8, «Ion Creanga» si «Mihai Eminescu», care se ofera sa-i ajute", a spus Pavel Filip.

Anca Dindiligan
Sursa: http://www.informatia-zilei.ro/BM/eveniment.htm

Un comentariu:

  1. Sunt cadru didactic in Sighetu-Marmatiei, unde exista aceeasi problema referitoare la lucrarile de reabilitare.Am o singura nelamurire : de ce trebuie sa intram fortat in concediu de daca angajatorul nu poate oferi conditii adecvate de munca, si cu ce drept ni se imputa renuntarea la efectuarea concediului de odihna in perioada verii? Va multumesc, mika0574@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere

Postări populare