11 nov. 2007

Pacuraru nu doreste ca prestatiile sociale sa se mai dea in baza salariului minim

Ministrul Muncii, Paul Pacuraru, a declarat, in urma discutiilor purtate cu sindicatele pe tema salariului minim, ca va propune executivului un act normativ care va stabili ca prestatiile sociale nu se vor mai acorda in functie de valoarea salariului minim. Ministrul a aratat ca o majorare a salariului minim la 540 lei, asa cum au solicitat sindicatele, de la 450 lei, cât a propus guvernul prin proiectul de buget, ar implica o crestere a cheltuielilor pentru asistenta sociala, intrucât prestatiile sociale (indemnizatii si ajutoare sociale n.r.) se acorda in functie de salariul minim. Pacuraru a spus ca va propune guvernului, in sedinta de luni, eliminarea acestui mod de calcul, fara a da detalii in privinta noii formule de acordare a acestor prestatii.

In ceea ce priveste revedincarea sindicatelor privind majorarea salariului minim la 540 lei, Pacuraru a avertizat ca, in acest fel, se vor crea un deficit bugetar semnificativ si mari probleme stabilitatii macroeconomice.

"Trebuie sa efectuam o analiza, pentru ca o valoare majorata a salariului minim va avea un impact pe bugetul de stat si pe cheltuielile publice", a declarat Pacuraru.

"In prezent, deficitul bugetar trebuie tinut sub control. in sedinta de miercuri a executivului, vom decide valoarea salariului minim, iar ulterior, vom avea o noua runda de discutii cu sindicatele, in care le vom prezenta aceasta decizie", a afirmat ministrul.

Ministrul economiei si finantelor, Varujan Vosganian, prezent la discutii, a aratat ca propunerea guvernului de majorare a salariului minim va avea la baza estimari ale modului in care acesta va influenta cresterea cheltuielilor bugetare. Evaluarile vor lua in calcul mai multe variante de majorare a salariului minim, de la 450 lei la 500 lei, respectiv la 520 lei si 540 lei.
Sursa:Bloombiz.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare