31 mar. 2011

Se pregatesc din nou de diminuare cu 33% a salariilor profesorilor

MECTS a convocat in regim de urgenta Comisia de Dialog Social pentru a pune in discutie un proiect de act normativ pe care doreste sa il aprobe Guvernul azi la ora 17.00
Ce se doreste in fapt?
Reducerea salariilor cu 33% pentru toti cei care au castigat in instanta acest drept.
Reprezentantii FSLI nu au fost de acord cu acest proiect.
Mai mult am cerut ministrului sa faca incadrarea pentru toti profesorii in baza Legii 221 si elaborarea in regim de urgenta a regulamentului pentru sporuri in anul 2011 asa cum spune Legea Salarizarii Unitare.

30 mar. 2011

Dictatura se apropie...MECTS a inchis forumul de discutii

Buna seara, dnule Liviu Pop,

Eu sunt acel "Anonim" care a postat dimineata pe blogul dvs. Intre timp am reusit sa iau legatura cu departamentul presa de la minister (mai precis cu dnul ______ ) de unde mi s-a comunicat ca problema cu forumurile nu este de natura tehnica, ci "s-a luat decizia inchiderii lor", din cauza ca nu exista administratori (cei de la Siveco au renuntat) si moderatori (dnul Csaba, dna Natalee si ceilalti fusesera desemnati de catre Siveco) care sa aiba grija de limbajul de pe forum si de exprimarea userilor. Acestea au fost cuvintele dnului ______. M-a asigurat ca se vor redeschide forumurile, dar nu se stie cand; deocamdata sunt inchise pe o perioada nelimitata, pana vor gasi persoane care sa se ocupe de el.

Mi se pare strigator la cer acest lucru! Este o recunoastere vadita a dictaturii si a cenzurii pentru a taia comunicarea intre noi, profesorii, si sindicate. Va rugam din suflet sa insistati si dvs la minister pentru redeschiderea lor, cat mai repede cu putinta. Ma gandesc ca o interventie din partea dvs. ar cantari mai mult decat un telefon dat de mine, simplu profesor. De asemenea, va rugam sa tineti legatura cu noi pe aceasta tema, pe forumul dvs. Avem nevoie de acele forumuri (elevi, parinti, profesori etc); nu se poate sa ni se bage pumnul in gura in asemenea hal!

Va multumesc pentru atentie si va rog foarte mult sa luati atitudine in aceasta problema ,

Fara comentarii din partea mea.
Pana atunci  pe forumul FSLI incercam sa mentinem legatura cu dumneavoastra. Orice persoana interesata de implicare si colaborare este binevenita.

28 mar. 2011

Vor sa nu facem greva in timpul examenelor de final de an scolar

Vestita initiativa a Senatorilor PDL (o gasiti AICI) a ajuns la Comisia de invatamant a Camerei Deputatilor..
Deja este pe ordinea de zi de maine AICI.
In acelasi timp, colegii din Suceva si Botosani sunt in greva generala de 11 zile pentru ca sunt insuficiente fondurile de salarii pentru luna februarie. Situatia va fi in curand aceeasi in fiecare judet al tarii, iar pentru lnile noiembrie si decembrie stim deja ca nu exista resurse financiare.

Sondajul de opinie FSLI se apropie de finalizare, in urma acestuia vom initia un referendum cu formele de protest.
E nevoie insa de o actiune sustinta de peste 80% dintre angajatii din invatamant pentru  a avea succes.
Daca nu, suntem condamnati dictaturii care se contureaza...Dictatura alesilor si numitilor in functii de conducere... Traiasca lipitul de afise facut de .....

Sondajul FSLI se apropie de finalizare

SONDAJUL FSLI (click AICI) se apropie de finalizare, mai sunt cateva zile.
Cei interesati sunt rgati sa completeze.
Multumim pentru timpul acordat

25 mar. 2011

Secretarul de stat din cadrul M.E.C.T.S., Oana Badea, continuă atacul la adresa F.S.L.I.

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ a aflat cu stupoare de acuzaţiile d-nei secretar de stat, Oana Badea, potrivit cărora federaţia noastră nu ar fi luat parte la dezbaterile privind Legea Educaţiei Naţionale, care au avut loc în Comisia de Învăţământ din Camera Deputaţilor. Aceste declaraţii au fost făcute ieri, 25.03.2011, la Palatul Cultural-Arad, unde s-a organizat o dezbatere pe marginea noii legi, la care au luat parte cadre didactice şi părinţi.


O invităm pe d-na secretar de stat să consulte stenogramele şi lista de prezenţă a invitaţilor care au participat la dezbaterile din Comisia de Învăţământ. Din partea federaţiei noastre au fost prezenţi: Simion Hancescu, preşedinte şi Liviu Marian Pop, secretar general.

F.S.L.I. nu a lipsit de la nicio astfel de şedinţă.

Declaraţia d-nei secretar de stat este tendenţioasă şi demonstrează lipsa de comunicare între reprezentanţii Ministerului Educaţiei, a căror prezenţă la dezbatere din cadrul Comisiei de Învăţământ a alternat.

Aceste acuzaţii au fost făcute după ce, în urmă cu o săptămână, liderului F.S.L.I. Dolj, Constantin Rada, nu i s-a permis să ia cuvântul la o întâlnire similară cu cea de la Arad.

„Prin ceea ce face, d-na secretar de stat induce în eroare, cu bună ştiinţă, opinia publică doar pentru a decredibiliza federaţia noastră în faţa angajaţilor din învăţământ dar şi în faţa părinţilor. F.S.L.I. a făcut toate demersurile pentru ca această lege să fie în folosul elevilor dar şi al cadrelor didactice şi să creeze premisele reformării sistemului educaţional din România. De altfel, obiectivele susţinute de F.S.L.I. la dezbaterea privind LEN apar şi în strategia federaţiei semnată în anul 2002. Afirmaţiile Oanei Badea ar putea fi un atac la adresa singurei federaţii din învăţământ care a avut curajul să organizeze în ultima perioadă acţiuni de protest şi care a demarat iniţiativa legislativă privind modificarea unor articole din LEN, contestate de elevi, părinţi şi cadre didactice ”, a declarat Simion Hancescu, preşedinte F.S.L.I.

http://www.fsli.ro/

22 mar. 2011

"Unitatea" sindicala

Ieri am paricipat la mitingul  celor peste 500 de colegi din Botosani care se afla de o saptamana in greva. Am avut o  intalnire cu prefectul judetului Botosani.
Azi am avut intalnire cu Prefectul judetului Suceava, cu Inspectorului scolar general din Suceava si cu presedintele Consililui Judetean Suceava, precum si cu cei aproximativ 50 de profesori, la iesirea din prefectra .
Lucrurile merg catre bine desi puteau fi rezolvate de catre minsitrul educatiei de cateva saptamani bune. Insa nefiind interesat de soarta celor peste 8000 de profesori si peste 40000 de elevi s.a ajuns la aceasta situatie.
Maine este sedinta de guvern unde ar trebui aprobata rectificarea bugetului din trimestrul 4 respectiv 3 in trimestrul 1.
O solutie temporara care nu rezolva fondul problemei, problemele bugetului fiind in ontinuare pentr celelalte luni
Sper ca foarte repede situatia proceselor din BT si SV sa se extinda la nivelul tarii si tot personall din invatamant sa fie incadrat conform L 221.

Ceea ce insa din pacate nu am vazut, a fost unitatea sindicala adevarata in randul miscarii sindicale.
 Am scris AICI, incercand sa aflu de ce nu ies romanii in strada
Astazi am mai gasit un raspuns..aratatu.l cu degetul catre alte sindicate 
La intrare in sediu FSLI Suceava am avut intalnire cu un "coleg" de la alta CONFEDERATIE sindicala care incerca sa imi explice ca o sa vina cineva de la "centru" sa rezolve problema uninii sindicale...
Am reactionat foarte repede listandu.i repede PLANGEREA PENALA facuta de cele 5 sau 4 confederatii.
A ramas domnul respectiv fara replica si l-am rugat sa nu vada paiul din ochii altora, sa se uite atent la paiul din ochiul sau. Doar cand cei "de ss" vor fi uniti cu adevarat si cei de jos vor fi la fel si invers.
Poate nu era momentul cel mai bun de a reactiona insa e necesara o diferentiere intre lideri si pseudolideri. Fiecare membru stie cu exactitate cine in ce categorie se incadreaza.
Pana atunci pot spune ca am vazut in cele doua zile cata "telenovela" circula intre membri de sindicat. Sper ca acestea sa ia cat mai repede sfarsit si sa reusim sa ne concentram pe actiuni mult mai sustinute.

19 mar. 2011

De ce nu mai ies romanii in strada?

Dupa fiecare miting organizat, mai ales, in capitala aceasta intrebare se regaseste peste tot.

Si totusi, de ce nu mai ies romanii in strada?

Un prim motiv ar fi  putea fi dezamagirile repetate prin care au trecut romanii.
Un altul ar fi frica.
Pe celelate nu le pot identifica asa usor: clasa politica, societatea, sindicatele?
Toate impreunsa sau numai o parte din el?.
Va las si pe dumneavoastra sa identificati alte posibilele motive

 Daca nu le gasiti.... atunci va intreb: De ce ati protesta?

16 mar. 2011

Cinism sau suntem luati de prosti?

Educatorii şi învăţătorii, plătiţi din toamnă ca profesori pentru învăţământul preşcolar şi primar, Confirmarea a venit în această după-amiază de la Oana Badea, secretar de stat în Ministerul Educaţiei, prezentă la Craiova, în cadrul campaniei „Tu faci legea de nota 10 (zece)“ click AICI.

Cei aflaţi în situaţia respectivă  se întrebă de ce nu din 9 februarie 2011??? 

Asta pentru că în LEN art 248 spune "Absolventilor liceelor pedagogice, ai scolilor postliceale pedagogice, ai colegiilor universitare de institutori sau ai altor scoli echivalente, incadrati in invatamantul prescolar si primar, care, pana la intrarea in vigoare a prezentei legi, au absolvit ciclul de licenta, li se considera indeplinita conditia pentru ocuparea functiilor didactice de profesor pentru invatamantul prescolar, respectiv profesor pentru invatamantul primar. 

Era poate nevoie de puţină decenţă din acest punct de vedere. 

Până atunci ne vom vedea în instanţă şi cu această speţă şi sunt convins că vor fi corect plătiţi din 9 februarie 2011 nu "din toamnă".. Deoarece,  se anunţă o toamnă târzie şi colegii aflaţi în această situaţie nu prea mai au rabdare şi nu acceptă să fie luaţi de proşti.

Şi sper să ajungă bugetul pentru anul acesta, pentru că în Botoşani şi Suceava nu ajung nici măcar pentru salariile din februarie 2011. 

Şi mai sper că prin dispariţia celor 3500 de norme din 1 septembrie 2011 să se compensează plata altora...asta în condiţiile în care din 1 ianarie 2010 până la 1 noiembrie 2010 au fost deja reduse 17700 de posturi în învăţământ.

Iar dacă tot vorbesc oficialii din MECTS de propria lor lege ar fi cazul să spună profesorilor  dacă din 1 septembrie 2011 sau din 9 februarie 2011 se aplică

Art 263 alin
(4) Orele de limbi straine din invatamantul primar pot fi predate, in conditiile prezentei legi, de profesorii pentru invatamantul primar de la grupa sau clasa respectiva, in cadrul activitatilor postului, daca fac dovada calificarii prin diploma de studii ori prin certificatul de competenta. Orele de limbi straine din invatamantul primar pot fi predate si de profesori cu studii superioare de specialitate, fiind incluse in norma acestora, sau prin plata cu ora, in cazul in care profesorii pentru invatamantul primar de la grupa ori clasa respectiva nu fac dovada calificarii prin diploma de studii sau prin certificatul de competenta.
sau
(5) Orele de limbi straine din invatamantul primar pot fi predate, in conditiile prezentei legi, de profesorii pentru invatamantul primar de la clasa respectiva, daca fac dovada calificarii prin diploma de studii sau prin certificatul de competenta si sunt remunerate prin plata cu ora. Orele de limbi straine din invatamantul primar pot fi predate si de profesori cu studii superioare de specialitate, fiind incluse in norma acestora, sau prin plata cu ora.

Dar sunt convins pe parcursul lecturării şi  înţelegerii legii se vor lămuri cât de "perfectă" este această lege.

Implicarea si aruncarea cu piatra

Am postat acum o saptamana pe blog un email primit de la un parinte, nemltumit de o activitate la o gradinita AICI

Reactiile nu au intarziat sa apara mai mult sau mai putin jstificate. M-am deplasat in acea unitate unde am avut o discutie foarte interesanta si utila in acelasi timp.
Perceptia ca as avea ceva cu directorul unitatii sau cu colegele mele a fost una gresita si cred ca am reusit sa o argumentez.
Am insa o problema cu consilierii locali din orasul respectiv, din doua motive ..investitii putine in gradinte in ultimii 5 ani si pentru cadrele didactice, refuzul de a aloca bani pentru Distinctiile Gh Lazar si naveta.
Pe de alta parte e si problema implicarii parintilor in CA in contextul legii. Neexistand o legislatie din punctul de vedere a reprezentari parintilor exista riscul majos ca parintii nemultmiti sa arunce cu noroi in munca profesorilor si in viitor sa sanctioneze foarte usor si corpul profesoral.
Trist e ca unitatea in actiune nu exista si ceea ce ma bucura este ca daca avem parinti interesati se pot pune la colt derapajele unora.
Ceea ce m-a speriat in discutia cu colegii de acola a fost legata de finantarea per elev care nu permite unitatii scolare o salaizare si un numar de personal suficient. Si discutam de o gradinita in care nr mediu de elevi per grupa este de 34,80.
Lasand la o parte lipsa de spatiu necesar unei gradinite moderne si functionale pot spune ca a fost una dintre cele mai interesante experiente prin care am trecut in ultimul timp.

15 mar. 2011

Puncte de vedere privitoare la actiunile de protest

 
   Deoarece romanii in majoritatea lor nu inteleg ce este democratia, exista o strategie prin care se poate combate ideea ca numarul de oameni e important la manifestatii (de orice tip, pentru orice scop nobil):

   Privitor la miscarile de protest o strategie buna, chiar si a unui grup
restrans de persoane poate duce la succes; trebuie gasita "reactia" care sa
tranforme in ceva pozitiv, tendintele de a se comenta negativ miscarile de protest cu numar relativ redus de participanti;
  
   Oricand se poate "intoarce" negativismul indus populatiei de politicieni si presa pe diferite canale media, cu ideea ca poate protestatarii nu sunt in strada in numar mare, dar cei care participa sunt reprezentantii celor care nu se pot deplasa din diverse motive (servici, lipsa banilor, alte localitati, etc.).

   Se poate declara ca un protest poate fi si unul pasnic cu numar relativ redus de participanti, dar fortza este in mesajul PUTERNIC de pe pancarte sau mesajele scandate. De felul lor romanii prefera protestele pasnice, dar asta nu inseamna ca nu sunt nemultumiti
 
   Cand exista liste de semnaturi, acestea , daca e vorba de un numar semnificativ, pot fi duse la pichetare, manifestatie, proteste, si expuse la vedere pentru credibilitate (daca este si mars, pot fi si transportate de catre protestatari), mentionandu-se numarul de semnaturi;

   NU SE POATE FACE CU FIECARE DEMONSTRATIE O NOUA REVOLUTIE;

   ADEVARATA „DEMONSTRATIE” CU NUMAR MARE DE PERSOANE SE POATE FACE LA VOT;

(DEMOCRATIA INSEAMNA UN EXERCITIU PERMANENT AL ACTULUI VOTARII; CE INCA NU INTELEG ROMANII ESTE CA MESAJUL PRIVITOR LA EXERSAREA VOTULUI DE LA ALEGERILE DE ORICE FEL, PE CARE TREBUIE SA IL AIBA IN VEDERE ESTE CEL OLIMPIC: AI CASTIGAT, CONTINUA ! AI PIERDUT, CONTINUA ! SITUATIA DE MIJLOC CU LEHAMITEA , CU NU AM PE CINE, NU ARE CE CAUTA IN DEMOCRATIE !CINE O GANDESTE ESTE ECHIVALENT CU SINUCIDEREA SAU AMANETAREA VIITORULUI LOR si AL COPIILOR; DACA CINEVA NU E CAPABIL SA FACA O ANALIZA SI SA ALEAGA, MACAR SA STIE CA EXISTA SI VOTUL NEGATIV, CHIAR DACA TREBUIE SA ALEAGA INTRE DRACU'SI TAT'SU LU”DRACU’!)

   La demonstratiile dintre perioadele de alegeri, importanta maxima are mesajul transmis si nu neaparat numarul oamenilor de pe strada.

   CEI CARE PARTICIPA AU DE FAPT ROL DE PURTATORI DE CUVANT AI CELORLALTI CARE SUNT ABSENTI DIN DIFERITE MOTIVE !

   Cand a fost manifestatia sindicatelor cu dansul pinguinului, au fost comentarii ca a fost prea pasnic, ca la festival. S-a urmarit ducerea in derizoriu a protestului; Gresit, a fost o forma de protest pasnic, iar mesajul puternic a fost in textul melodiei !
 
   Uneori se comenteaza ca apar acte de violenta, sau alte ori se spune ca oamenii sunt manipulati; toate astea trebuie "intoarse" cu mesaje corespunzatoare.







De ex.: exista numeroase opinii ca daca oamenii protesteaza e vorba de
manipulare; in acest caz de fapt se profereaza JIGNIREA la adresa protestatarilor ca si cum oamenii nu gandesc liber cum ar trebui intr-o democratie, ci doar daca ii manipuleaza cineva sunt capabili sa protesteze(nu toata lumea reactioneaza precum unii votanti ai PDL care se prezinta la vot sau la mitinguri doar daca sunt platiti !)
  

   Privitor la actele de violenta , e vorba de relativitate; si cetatenii
Romaniei,au dreptul sa protesteze ca si cetatenii din alte tari, unde se pare ca nu cere nimeni in mod expres pedepsirea celor aparent mai vehementi !

   Exista manifestatii „in tacere 10 minute” cu pancarte
ridicate (tipul de protest numit "flash mob"); impactul poate fi pozitiv si se reduce la minimum posibilitatea de a fi criticati; cand politistii au plecat la Cotroceni,chiar neautorizati de exemplu, puteau sa faca acolo un „flash mob”, repetat din jumate in jumate de ora

   Propunere: La proteste poate ar trebui sa participe colegi de la
organizatii internationale  sau cel putin sa existe mesaje
de sustinere de la aceste organizatii ,prin trimiterea unor mesaje catre autoritatile romane.

   In general, trebuie sustinut moralul romanilor, care au
tendinta sa se  descurajeze usor. Trebuie sa inteleaga cum ca e nevoie de fiecare ca sa se implice sub o forma sau alta pentru apararea drepturilor, iar "lupta" nu e usoara(vezi exemple in democratiile occidentale); mentalitatea ca oamenii nu trebuie sa se implice ci sa astepte doar ca unii sa le rezolve problemele, trebuie schimbata. Democratia nu genereaza o societate de binefacere in care cetateanul poate dormi linistit,ci dimpotriva vigilenta fiecaruia trebuie sa fie la cote maxime in fiecare zi, sub o forma sau alta.

   Miscarile de protest, daca e cazul trebuie sa fie cat de multe.
E necesara si solidaritatea; unii spun ca nu au de ce sa protesteze alaturi
de altii, pentru ca nu au probleme si se descurca singuri, dar daca azi nu
au probleme, pot avea maine si poate e mai bine sa li se alature altora,
cel putin prin reprezentanti (si/sau liste de semnaturi); trebuie identificate permanent formele de protest cu impact major, in functie de situatie. 

   Impact marit pot avea miscarile de protest simultane in Bucuresti si toate orasele resedinta de judet.

   Privitor la formele de protest individuale, vizavi de care exista cea mai mare tendinta de a le minimaliza sau a le duce in derizoriu (vezi cazurile recente Cristiana Anghel si Adrian Sobaru) ar trebui sa stie si romanii ca in Occident au un impact foarte mare, inclusiv in randul autoritatilor.

  Se considera ca este un act de mare curaj sa poti atrage atentia printr-o forma grea de protest indidividual asupra problemelor de orice tip chiar si ale celorlalti(greva foamei sau sa-ti dai viata pentru o cauza; Adrian Sobaru nu a vrut sa se sinucida cum s-a zis, ci a vrut sa isi dea viata, cu un gest pentru care in mod normal sunt capabili doar militarii in timpul razboaielor)





Start la Gradatii

Au fost finalizate fisele pentru anul acesta

Cele din Maramures le GASITI AICI
Spor la dosare si multa bafta tuturor

10 mar. 2011

Inca o ineptie in Legea Educatiei Nationale...cine aproba executia bugetara a universitatilor?

Daca în ultima perioade am prezentat multe dintre problemele "perfectei" Legi a Educatiei Nationale, ieri (9 martie)  am studiat si partea de universitar fiind invitat la un post de Televiziune.
Ce am gasit? O noua ineptie inventata de mintile crete din MECTS incepand cu juridicul, continuand cu financiarul si terminad cu "menestrul".
Astfel:

Art. 213. (2) Atributiile senatului universitar sunt urmatoarele: 
e) aproba proiectul de buget si executia bugetara
Art. 213. (13) Consiliul de administratie al universitatii asigura, sub conducerea rectorului sau a unei alte persoane desemnate prin Carta universitara, in cazul universitatilor particulare si confesionale particulare, conducerea operativa a universitatii si aplica deciziile strategice ale senatului universitar. De asemenea, consiliul de administratie: 
   b) aproba executia bugetara si bilantul anual; 

DECI???
CINE APROBA EXECUTIA BUGETARA A UNIVERSITATILOR tovarasilor din minister?
Inca o dovada a incompetentei ministeriale...si discutam de o parte esentiala a functionarii oricarei entitati...bugetul....
REPEDE O ORDONANTA DE MODIFICARE A LEGII ASUMATE SI DEMISIA



9 mar. 2011

Cum a evolat bugetul educatie in ultimii 25 de ani


Potrivit unui sondaj despre ale carui rezultate am scris aici, 86% dintre romani considera ca actualii elevi sunt mai slab pregatiti decat cei din trecut, sistemul de invatamant existent inainte de 1989 fiind considerat mai bun decat cel actual.

O prima impresie ar fi ca situatia mai dificila in care se gaseste in prezent invatamantul romanesc este legata in primul rand de bani – auzim extrem de des faptul ca salariile sunt mici, iar profesorii sunt demotivati, ca sumele alocate educatiei sunt mult sub nivelul din alte tari, sau ca alocarea a 6% din PIB acestui sector reprezinta doar un vis frumos.

Cat castiga un profesor pe vremea lui Ceausescu
Potrivit statisticilor Biroului International al Muncii, in 1985, un educator castiga lunar 2.200 lei net, un invatator la fel, iar un profesor de liceu avea un salariu in jurul valorii de 3.000 lei. Salariul mediu pe economie era de 2.800 lei net.

In acest moment, salariul mediu net in invatamant (dupa reducerile de 25% din 2010 si cresterea de 15% din 2011) se situeaza in jurul valorii de 1.300 lei, suma relativ egala cu salariul mediu pe economie.

Prin urmare, din punctul de vedere al salariilor, diferenta dintre situatia existenta inainte de Revolutie, si cea de din acest moment nu este foarte mare, insa discrepantele salariale dintre profesorii debutanti si cei cu experienta sunt acum mai mari decat atunci.

Articol complet pe https://www.fundatiadinupatriciu.ro/ro/media_room/stiri/460/Cum_a_evoluat_bugetul_educatiei_in_ultimii_25_de_ani

Serbarile de 8 martie---- campanii electorale sau Cantarea Romaniei

Am primit un email in dimineata aceasta care ma face sa ma gandesc bine ce se va intampla cu invatamantul in contextul descentralizarii
Buna dimineata,
Sunt ......... Fetita mea merge in grupa.... la gradinita .... din ........ Ieri dupa-masa am avut serbarea de 8 martie. Din pacate tot evenimentul s-a desfasurat dupa modelul "CANTAREA ROMANIE".
Ceea ce ma revolta cel mai tare este ca doamna director ........ i-a invitat pe scena ........... pe cei doi viceprimari, care au tinut, cu nonsalanta, discursuri electorale, inainte de serbarea copiilor, iar la final au oferit flori, cu aceleasi sloganuri mizerabile de partid.
Nu stiu in ce masura sindicatul pe care-l conduci poate acea o reactie la campania electorala din gradinite, dar m-as bucura daca mi-ai scrie pe acest subiect.
Pot spune ca acest email l-am directionat catre inspectorul general si ministru de la care astept masuri.
Insa astept o reactie si a parintilor care ar trebui sa se implice mult mai activ si mai transant.

7 mar. 2011

Titularizare in baza art 253 din LEN

Cele mai multe mesaje le-am primit in ultimul timp pe marginea acestui articol. La unele am reusit sa raspund, unele le-am solutionat, altele sunt inca in lucru.
Azi au fost (in)validate titularizarile in Consilile de Administratie al ISJ.
Pentru MARAMURES le gasiti AICI.

Daca la nivelul unitatii sau judetului dvs au fost abuzuri sau erori va rog sa imi comunicati.
Deja am aflat ca la Mures a fost facuta titularizare cu nota 5.10 ceea ce e ilegal. Maine voi verifica de ce. (pozitia 16 de AICI)
Tinem legatura

IN CLUJ GREVA JAPONEZA - MARTI, 8 MARTIE 2011

Sindicatul Liber al Invatamantului Preuniversitar Clujean: GREVA JAPONEZA - MARTI, 8 MARTIE 2011

4 mar. 2011

Portret de lider

A fost odată un lider care murea de grija altora.
Vorbea, mergea peste tot în numele lor, făcea strategii,
îi chema la discuţii. În fiecare zi visa cum ceilalţi
se adună în numele unui ideal, al interesului comun,
al beneficiului general. Îşi imagina că forţa grupului
său va creşte şi va aduce normalitatea într-o ţară
dezbinată, dezlânată, dezbinată.
Pentru bunele sale intenţii ceilalţi îl urau,
îl considerau interesat sau vândut. După proverbul
„Bine faci, ...bine găseşti!”
Se întreba unde greşeşte?
Se sfătui cu consilierii lui în momente tainice
Şi află unele lucruri uimitoare.
Era prea ocupat ca să asculte.
Era prea visător ca să vadă direcţia de mers
a lucrurilor.
Era prea implicat ca să vadă că lucrurile se
îndreaptă  spre un rezultat scontat cu sau fără
zbaterea sa.
Era prea săritor ca să-l suprasolicite alţii.
Era prea logic ca să vadă şi cealaltă parte
a medaliei.
Era prea conştient de valoarea de sine ca să accepte
că viziunile se fac cu vizionari.
Era prea raţional ca să recunoască puterea
Sufletului.
Era prea conducător ca să respecte libera decizie a individului
Era prea.
Atunci a început să se gândească cum să fie mai puţin.
Aşă că a valorificat Crăciunul, Paştele, sărbătorile,
nopţilele şi zilele din viaţa sa scurtă şi trecătoare.
A înţeles că trebuie să fie şi liderul său,
al propriei existenţe.
Atunci a înţeles că fiinţele sunt unicităţi,
 individalităţi şi nu colectivităţi.
A înţeles că a iubi e mai presus decât
a conduce; a fi liber a mai presus decât a
fi robul unui mit care moare
Şi a ascultat mersul lucrurilor
A devenit înţelept.

Caracterizare mea facuta de
Vicepresedinte FSLI Arad
Doina

MULTUMESC...VOI MEDITA

2 mar. 2011

Incadrare functii de conducere incepanad cu 1 ianuarie 2011

In timp ce pentru reincadrarea profesorilorin baza LSU se opune cu o vehementa crasa, ministerul are grija doar de cei din functiile de conducere.
Incadrare functiilor de conducere incepanad cu 1 ianuarie 2011
este transmisa inspectoratelor printr-o nota in care se face referire la un ordin de ministru inexistent, 3770 din 2011.

In loc sa se ocupe de aplicarea L 221 pentru toti angajatii din invatamant, ministerul se ocupa de dezbinarea corpului profesoral.

Intrebarea care se naste e de ce profesorii din Romania nu sunt platiti in baza acestei legi pe care FSLI a castigato in instanata in Suceava, Botosani, Giurgiu, etc..

1 mar. 2011

De ce picheteaza FSLI sediu MECTS in 2,3,4 martie?

Intrebare la care gasiti raspns AICI
Daca nu FSLI atunci cine?

Daca nu acuma, atunci cand?

Să-i dau o floare doamnei învăţătoare ?!

E martie întâi
Şi e frumos şi este soare.
E ziua ta , iubită-nvăţătoare!
Aş vrea să-ţi dăruiesc
Din sufletu-mi curat,
O floare...

Dar n-am să pot,
Că-n ţara noastră chinuită
O floare-i socotită ...mită!
Şi nici n-aş vrea pentru o biată floare
S-ajung de-acum corupătoare.
Şi mă gândesc de am vreo vină
De ţi-aş planta-o în grădină ?!

Mi-a spus şi sora mea mai mare
Nici mamei să nu-i dau o floare,
Căci sora mea e mare, dar scrântită
Şi ea va socoti că-i mită
Că pentru această îmbobocită floare
Mă pune mama prima la mâncare!

Aşa că, scumpă-nvăţătoare,
Atunci când mă voi face mare
Şi voi elibera această ţară
Din ghearele ce crude-o înhăţară,
Voi da un ordin sau o lege
Sau un decret prin care,
Orice fiinţă iubită de sub soare
Să aibă dreptul să primeasc-o floare...


Poezia nu-mi apartine dar m-am gandit ca tare se potriveste cu noul ordin emis de ministrul nostru
si evident nu pot uita de doamna invatatoare (secretar de stat)!
O primavara linistita

Postări populare