AICI am postat mult asteptatul ordin privind incadrarea absolventilor de licee pedagogice.
Raman trei probleme nesolutionate.
1. in Comisia de Dialog Social am incercat sa introducem si alte categorii de absolventi decat cei ai liceelor pedagogice. Raspunsul a fost cat se poate de ferm din partea MECTS ca nu se poate ca un ordin de ministru sa contrazica o lege.
2. problema " facultatilor de profil pedagogic" in care am incercat sa introducem si alte specializari in afara de cele din proiect. Iarasi refuz. Mai mult nu am obtinut un raspuns la intrebarea "Cu ce este mai pedagogica specializarea Informatica decat specializarea Drept?" Oare de ce?
3. cum o sa arate salarizarea din invatamantul preuniversitar dupa aparitia acestui ordin desi reprezentantii FSLI au cerut in mod insistent ca ministrul sa emita un ordin care sa clarifice acest aspect.
Ce avem noi de facut?
Tot 3 lucruri imediat:
1. in proiectul Legii Educatiei care o sa intre in dezbatere sa reusim sa reglem aceasta discriminare.
2. Sa incepem in instanta procese legate de acest "profil pedagogic" si salarizarea corespunzatoare.
3. Stabilirea unui proiect de salarizare clar, precis si corect in invatamantul preuniversitar plecand de la "tensiuniile" care exista in acest moment dintre personalul nedidactic si didactic auxiliar, dinre didactic auxiliar si didactic, intre invatatori si educatori, intre absolventi Bologna si absolventi SSD sau S, dintre invatatori si profesori, etc. Si nu vreau ca cineva sa creada ca se doreste o diminuare de salarii la o anumita categorie. Trebuie sa gandim o salarizare care sa fie inclusa si in viitorul Statut al Personalului Didactic care o sa intre in modificare si dezbatere cat mai curand.
Cat de repede o sa se intample si cata energie o sa se consume e de vazut.
Noroc ca unii stam inca bine cu nervii.
20 feb. 2010
Ordinul mult asteptat...si mult discutat
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Postări populare
-
1. Activitatea didactică .... 630 ore (18 ore x 35 săpt. = 630 ore) 2. Transport către diverse activităţi obligatorii (cercuri pedagogice...
-
Calculator *rezultatele calculatorului au caracter orientativ si se aplica pentru cadrele didactice cu peste 6 ani vechime în învățământ
-
Rugaminte pentru cei care aveti particularitati: un email pe fsli@fsli.ro pentru a va raspunde oficial conducerea FSLI. Multumesc pentru int...
-
Metodologia de miscare de personal 2012-2013 o puteti descarca de AICI pentru cei care nu reusesc se poate descurca de pe www.slimm.ro
-
Anexă la Ordinul ministrului educaţiei, cercetării, tineretului şi sportului nr. 6239/14.11.2012 METODOLOGIA - CADRU PRIVIND MOBILITATEA P...
-
Gasiti cateva modele pentru subiectele de la examenul de titularizare 2012 AICI Pana la inceputul saptamanii viitoare vor mai aparea si alt...
-
O R D I N pentru modificarea şi completarea Metodologiei-cadru privind mobilitatea personalului didactic din învăţământul preuniversitar în ...
-
" Art. 277.(1) Copiii personalului didactic şi didactic auxiliar aflat în activitate sunt scutiţi de plata taxelor de înscriere la con...
off-topic: Circulă zvonul că vor fi anulate adică nu se vor mai ţine concursurile din iulie şi august şi că mişcările de personal din acest an vor urmări doar reîncadrarea personalului existent acum şi care va fi restructurat prin reforma Funeriu-15.000 norme. Cum comentaţi?
RăspundețiȘtergereRevenind la subiect
Tare mi-e teamă că Ministerul Educaţiei va băga iarăşi zânzanie între diverse categorii de personal didactic, învăţători-profesori, debutanţi-personal cu vechime, calificaţi-necalificaţi. Nu cred că reaşezările salariale din educaţie trebuie să aibă drept sursă tot restructurările din educaţie. Dăm afară mii de oameni ca să creştem salariile celor rămaşi? Să-şi păstreze nenea poliţistul sau funcţionarul public salariul dar să crească la profesori şi la medici. Că dacă iei de la învăţători şi dai la profesori mai rău faci.
Domnule Pop, de ce dacă în iulie 2009 luam 7 la titularizare la disciplina X, cineva cu nota 5 la acelaşi examen din Programul pentru Învăţământ Rural ar fi avut prioritate în faţa mea? Ce caută Ministerul, calitate, cantitate (clase-mamut) sau măsuri de protecţie socială gen PIR?
Incepeti procese in instanta pentru scolile pedagogice echivalente si colegiile de institutori care au un profil STRICT PEDAGOGIC SI SUNT IN PROFILUL POSTULUI ! E culmea nesimtirii ce au facut ! Sa le cereti si despagubiri pentru prejudicii morale si financiare aduse din cauza profilului liceului unei categorii cu rezultate cel putin egale in cariera didactica cu categoria privilegiata ! Daca s-a ajuns ca ministerul sa rastoarne ierarhia nivelurilor de invatamant cu aceeasi specializare, inseamna ca nesimtirea si coruptia au atins cote alarmante !
RăspundețiȘtergereMi se pare anormal ca intr-o tara care se vrea democratica sa existe atata discriminare. Eu sunt absolventa a unui liceu teoretic, Colegiu Universitar de Institutori si a unei Facultati de Lb. si Lit. romana, specializarea romana-engleza.Raman tot institutor, bineinteles salarizata la fel. Veti lupta si ptr noi?
RăspundețiȘtergereStiti cumva cand se va publica si in Monitorul Oficial (pentru a se putea aplica...)?
RăspundețiȘtergereDeschideti in instanta procese si pt absolventii scolilor echivalente pt ca temeinicie juridica exista. Ce, mama naibi, chiar nu se mai cunoste sensul cuvantului "echivalent"???? Deschideti orice dex si gasiti cheia dpdv juridic al oricarui proces deschis in scest sens. De ce amintiti ca solutii in instanta la discriminarile facute ... doar pt "profil pedagogic"??? Noi, absolventii scolilor echivalente, suntem chiar ai nimanui??? Si noi suntem cotizanti constiinciosi. Asteptam o pozitie publica din partea dv si a sindicatelor pe acesta problema. Poate ... ne raspundeti, in prima faza, chiar aici, pe blogul dv.
RăspundețiȘtergereDe-a lungul ultimelor decenii, nu a existat nici o discriminare intre absolventii liceelor pedagogice, ai colegiilor universitare pedagogice sau ai scolilor echivalente. Prin legea 387/2009 a fost introdusa pentru prima data aceasta discriminare.
RăspundețiȘtergereNu se poate spune ca tratamentul diferentiat aplicat celor 3 categorii este justificat in vreun fel. Studiile sunt echivalente, iar in multe cazuri, numarul anilor de studiu este mult mai mare in cazul absolventilor colegiilor universitare pedagogice (4 ani liceu + 4 ani colegiu universitar pedagogic = 8 ani de studiu) sau a institutiilor echivalente liceelor pedagogice (4 ani liceu + 3 ani scoala postliceala de invatatori = 7 ani de studiu) decat in cazul absolventilor liceelor pedagogice (5 ani). Ori, legea confirma un drept al absolventilor liceelor pedagogice, in defavoarea celorlalte doua categorii.
Pentru d-na/d-ra Petrache: sa ne fie cu iertare, dar discriminare de natura salariala a fost. Am intrat la Liceul Pedagogic cu media 9,60 in 1982, iar dupa 20 ani de munca m-am trezit cu salariu mai mic decat absolventii de liceu industrial plus postliceala de invatatori. Respectivii nici cu gandul n-ar fi incercat un examen la un liceu pedagogic inainte de 89.Eu m-am simtit discriminata. Si sa nu mai sustina tinerii nostri dascali ca liceul pedagogic, asa cum era odata, e echivalent vreunui colegiu de institutori actual!
RăspundețiȘtergereSpuneati ca-n CDS, MECTS nici n- vrut sa auda de faptul ca un ordin sa contrazica o lege. Dar, ministerul poate sa contrazica o lege organica, 128/1997, care scrie explicit ca liceul pedagogic este egal cu "scolile echivalente"??? De ce n-ati venit imediat cu aceasta replica in CDS??? Sau MECTS poate oricand sa-ncalce orice principiu de drept??? Legea 387 impreuna cu apendicele sau ordinul de ministru 3235 sunt in contradictie totala cu legea statutului personalului didactic. In vestita CDS din 9 feb, sindicatele n-au avut in echipa de negociere niciun jurist care ar fi putut semnala cu usurinta ca simpla scoatere din ordin a art2 alineatul 2 ar fi permis, cf echivalentei specificata in legea 128/1997, incadrarea ca profesor si a celor cu scoli echivalente. Daca in acest ordin este ceva in contradictie cu legea, atunci acela este acest art 2 alineatul 2. Din cotizatiile noastre platim juristi la sindicate care sa fie avocatii nostri si, nu, procurorii nostri. Unde au fost juristi??? Raman la parerea ca pe 9 feb in CDS cu putina argumentatie juridica pe simple pricipii de drept se putea rezolva pb scolilor echivalente ... de aceea cred ca am fost "sabotati" chiar de reprezntantii "nostri". Deschideti macar acum, in ceasul al 12-lea, actiuni in instanta pt rezolvarea discriminarii celor cu scoli echivalente. De ce taceti???
RăspundețiȘtergereD-le Pop,
RăspundețiȘtergereVă rugăm să ne ajutaţi pentru a elimina discriminările datorate ANEXELOR 1-3
în instanţă!!!!!!!!
Pentru d-na petrache:DESPRE CE COLEGIU DE 4 ANI VORBITI???EU ,UNA,N-AM AUZIT DE ASA CEVA!!!Un absolvent de liceu pedagogic nu se va compara in veci cu un absolvent de colegiu.Aia 4 sau 5-cum era candva liceul pedagogic-valoreaza mult mai mult decat 3 ani de colegiu,in care practica e ...cum e,calitatea lectiilor predate,la fel!
RăspundețiȘtergereSi,fiindca se vorbeste atat despre cati ani fac unii sau altii,un absolvent de liceu pedagogic/scoala normala are 4 sau 5 ani de pregatire plus colegiu,de 3 ani,deci se aduna 7-8 ani,in vreme ce fie absolventul de liceu pedagogic,fie cel de colegiu(cu alt liceu la baza),au numai 3-4 ani.Si niciodata sa nu puneti in balanta anii de liceu pedagogic cu anii de la un alt liceu oarecare.Acolo nu se face pregatire de specialitate,sa ne fie clar!!!E drept si de inteles ca fiecare isi vede interesul,dar ...sa fim totusi cinstiti cu noi insine!
Eu sunt absolventa de liceu pedagogic ,colegiu(de stat-3 ani -zi),drept-4 ani,masterate-2 bucati si am ocazia sa ma incadrez in toate categoriile posibile si imposibile la ora actuala si vad problema din toate unghiurile.
Sa va mai dau un exemplu:preitena mea cea mai buna,absolventa de lic.ped. si colegiu a fost luata in deradere de o colega de-a ei de scoala,absolventa de un liceu oarecare si apoi USH,spunandu-i ca nu are cum sa fie mai mult de institutor II,ca ,vezi doamne!-nu are aceleasi studii ca ea,s-o faca profesor inv.primar.Cum vi se pare???Un colegiu pedagogic de stat,la zi,cu pixul in mana,valoreaza ,cred eu ,ami mult decat un USH de 3 ani.Plus ca durata studiilor e la fel,dar unii au avut ghinionul sa termine colegiu-incadrat ca SSD,iar altii facultati de 3 ani.
Asta e viata!
Anonim discriminat rau(ca sa ma exprim frumos).
RăspundețiȘtergereDragi colegi, rogu-va, cititi inca o data anexa 2. Am inebunit eu sau cei care au emanat ordinul ar trebui sa mearga sa-si verifice competentele de lb. romana la bac: absolvent de Liceu Pedagogic plus Fac. de Pedagogie, cu pedagogie pe diploma de licenta va putea fi profesor doar in invatamantul special sau in cabinete psihoped.?! PEDAGOGIA NU E IN PROFILUL POSTULUI DE INVATATOR???
Cu multumiri anticipate, astept o lamurire; mai multe minti poate prind logica exprimarii din anexa.
Am mai scris şi e posibil să mă repet:legiuitorul nu cunoaşte legea? Trebuie acţionaţi în instanţă cei care , de peste 30 de ani ne încadrează şi ne plătesc ca şi pe colegii noştri,absolvenţi de liceu pedagogic, ca acum, fără vreun avertisment, să nu ni se mai recunoască acest drept.Am absolvit Inst Ped în cadrul unui liceu ped,la stat, la zi, cu aceeiaşi profesori, practică pedagogică în aceleaşi unităţi de înv.ca şi colegii de la lic ped. Am avut rezultate foarte bune în activitatea mea, am funcţionat de când mă ştiu cu clase la capacitatea maximă şi chiar mai mult de atât, pentru că am fost preferată de părinţi pentru calitatea muncii mele.Nu sunt cu nimic mai prejos decat colegele cu lic ped, ba, aş zice că sunt destule uscături şi acolo, ca în orice domeniu.Sunt sigură că-mi vor da dreptate chiar colegii cu lic ped.Dacă legiuitorul va avea argumente să mă convingă de corectitudinea deciziei privind încadrarea noastră ca institutori, sunt gata să accept asta, dar nu cred că există argumente pertinente, ci doar interese de grup. Vă rugăm, domnule Pop, aduceţi dv aceste argumente în sprijinul nostru, al celor cu şcoli ECHIVALENTE, înainte de a fi prea târziu.
RăspundețiȘtergereAbsolvent de Lic Ped + Facultatea de Drept, ce preda ed civica de 25 de ani, trebuie sa dea in judecata MECTS, pe d-na Badea, care vrea sa plateasca polite lui Dolha, unui coleg, unui posibil concurent la f-ctiile date de algoritmul PDL? Vreau sa cred ca sindicatele ne vor repune in drepturi, vor recun meritele pe care le avem in preg. scolarilor in singura olimpiada la invatamantul primar, nationala si internationala, in care elevii nostri expun modalitati de rezolvare in cazul incalcarii drepturilor omului. Ne vom asuma riscul de a ne judeca si la CEDO si vom cere daune morale , pt toate mizeriile suferite in acest caz de discriminare. Nu numai fratii Camataru sa fie despagubiti de statul DE DREPT ROMAN , ci si oamenii , care formeaza oameni si nu mai pot aduce argumente pro dreptate, pro democratie, pro lege.Un Ordin de ministru nu poate anula , schimba, abroga o lege ordinara. Oare unde ne aflam? Stiu cei care ne tolereaza in UE ce se intampla? Daca nu, vor afla. Dl Pop e garantia noastra si , pt ca are copil, isi da seama de importanta muncii noastre , dar si de rasplata pe care trebuie s-o avem.
RăspundețiȘtergereDomnule Pop,
RăspundețiȘtergereChiar si absolvirea liceului pedagogic, inseamna tot finisarea unor studii de nivel mediu.
Nu sunt mai presus cu nimic decat restul absolventilor de alte licee, unele dintre acestea asigurau si asigura o pregatire net superioara celor pedagogice.
O persoana, indiferent de liceul absolvit, poate invata foarte bine sa devina invatator sau institutor prin alte forme de invatamant , care sa-i asigure aceeasi pregatire...
Un elev de liceu pedagogic pricepe pregatirea pedagogica la un nivel mediu, pueril chiar...
Chiar nu se pricepe acest lucru???
Pana si un manual de ,,Pedagogie" pentru invatamantul superior este adaptat celor de varsta matura, nu pentru niste,,tanci" de liceu...chiar si fabulosul,,pedagogic".
Niste metodici, proiecte de lectii pot fi intocmite,,la marea arta" de catre orice absolvent de liceu care urmeaza o forma de invatamant superior!!!!
MAI TERMINATI CU SUPERIORITATEA ABSOLVENTILOR DE LICEE PEDAGOGICE!!!!
SCOALA ELEMENTARA LA PATRAT!!!!
In liceele pedagogice pregatirea este dezasatruoasa...Asa se explica si numarul foarte mic de absolventi care reuseau in invatamantul superior...
Acum, in ultimii ani postrevolutionari, de cand invatamantul superior a devenit unul de masa, au ,,absolvit" si ei...dragalasii...forme de ,,invatamant superior".
Mare lucru! Au aceeasi pregatire, de fapt...iar gandirea lor este neschimbata!!!!
Domnule Pop,
RăspundețiȘtergereToti au absolvit liceul, indiferent care, apoi au absolvit facultati care nu au legatura cu invatamantul.
Mi se pare firesc sa fie institutori... Sa profeseze in domeniul pentru care s-au pregatit...Si in alte domenii de activitate este la fel, absolvirea unei facultati nu inseamna incadrarea pe un post la nivel superior...
Asistentele medicale care au terminat dreptul, cunosc cazuri, sunt platite la studii medii, cum este si firesc...
Facultatile absolvite, gen USH, chiar necesita salarizarea la nivel de studii superioare?
Mergeti si profesati in noul domeniu!!!
Nu va opreste nimeni!!!!
daca voi vreti sa fiti platiti pt studiile post-, vrem si noi sa fim platiti pt masteratele facute (in profil sau nu). clar?
RăspundețiȘtergeredle Pop, va rog sa puneti si acest punct pe lista de cereri sindicale.
jos discriminarea!
rusine celor care isi trag avantaje numai pe turta lor.
GREVA GENERALA!
GREVA GENERALA!
GREVA GENERALA!
Domnule Pop, stimaţi colegi, haideţi să judecăm pornind de la următorul exemplu: absolvent al liceului pedagogic şi apoi 3 ani USH, psihologie, română, etc "în profilul postului " se va numi şi va fi salarizat profesor pentru învăţământul primar. Un absolvent de şcoală postliceală 3 ani, facultate la stat 4 ani, tot "în profilul postului" va fi institutor. Nu zice nimeni că unii sunt mai pregătitţi decât alţii, dar trebuie să recunoaştem că niciunul nu e mai superior decât altul. Ce şcoală a finalizat, cum şi cât de bine sunt pregătiţi, rămâne de văzut şi de constatat de-a lungul carierei. Din moment ce au putut participa la acelaşi examen de titularizare, grade didactice, etc. înseamnă egalitate. De la acest punct trebuie discutat.
RăspundețiȘtergereDaca MECT a dat un raspuns nu stiu ce mai vreti cu aceasta postare- sa reimprastiati samanta discordiei?
RăspundețiȘtergereD-le Pop, va rugam faceti dreptate , sustineti eliminarea anexelor 1,2,3 din ordin. Nu este corect ce se intampla.Probabil sunt interese din partea cuiva.
RăspundețiȘtergereNu este posibil ca un absolvent de drept ,care poate fi incadrat ca profesor la gimnaziu si liceu sa nu poata fi platit ca profesor in inv. prescolar si primar unde si aici se preda disciplina = EDUCATIE CIVICA=(atat in gradinite cat si la cls. I -IV).
De ce atata nedreptate....
DOMNILOR CARE VA JUCATI CU VIATA NOASTRA, INDREPTATI LUCRURILE, LASATI-NE SA NE FACEM DATORIA LA CLASE ASA CUM ESTE DEONTOLOGIC, FARA SA FIM NEVOITI SA MERGEM PRIN INSTANTE PENTRU A NE CASTIGA DREPTURILE.
Domnilor din GUVERNARE, faceti dreptate.
RăspundețiȘtergereNu va mai jucati cu nervii , sanatatea si viata noastra. Faceti sa fie echitate.
NU VREM DISCRIMINARE!!!!!!!!!!!!
Eliminati anexele din ordin.
VREM EGALITATE
LA MUNCA EGALA, STUDII SUPERIOARE , ....VREM..
SALARII EGALE.
La judecata, ca tagma jefuitorilor a pus ghiara si pe diplomele noastre ! Nu pot da un drept fara sa aiba si discriminati ! Gandire de hoti la drumul mare !
RăspundețiȘtergereLiceu teoretic(4 ani)+ scoala postliceala pedagogica (3ani) + colegiu de institutori (3ani) + facultate in profil pedagogic (3 ani)= 13 ani nerecunoscuti de niste parveniti care-si permit sa-si bata joc legile tarii si de munca celor care formeaza oameni !
Daca nu reglementati cat mai repede situatia noastra, suntem foarte hotarati sa mergem cu demersurile noastre pana la CEDO unde, cu siguranta vom avea castig de cauza.
RăspundețiȘtergereProblema este delicata si subscriu ,,nemultumitilor'', cu atat mai mult cu cat inca mai sunt profesori care au terminat IP3 (Institutul Pedagogic de 3 ani) si sunt profesori de diferite specialitati. Intrebarea mea este: cati dintre dumnealor au la baza Liceul Pedagogic? In acest caz nu s-ar cuveni o rectoficare. prin care cei fara L.P. sa fie platiti ca institutori!?
RăspundețiȘtergereEu nu sunt in aceasta situatie dar sunt destui alti colegi...In rest, numai bine tuturor si felicitari d-le Liviu Pop pentru postarile dvs.
gabriela_19652002
Cred ca madam Badea face ce vrea cu sindicatele, adica le pune cu botul pe labe, asa cum vrea muschii ei. Ea este cea care a facut jocurile in privinta salarizarii si incadrarii la inv primar si prescolar sustinand sus si tare ca cei care au facut liceul pedagogic sunt adevaratii invatatori, bla, bla, bla ... Pai ... scolile postliceale pedagogice s-au desfasurat in cadrul liceului pedagogic, cu aceeasi profesori si cu tot tacamul din lic pedagogic. Diplomele sunt eliberate de liceele pedagogice si, atunci, o intreb eu pe Oana Badea ... este bun sau nu liceul pedagogic ... sau e bun numai pe jumatate???? Logica de om infatuat si arogant ... Dle Pop, sunteti capabili s-o lamuriti pe madam Badea ca n-are dreptate?????
RăspundețiȘtergereDoresc doar sa spun ca ma consider discriminata! Practic aceasta meserie de dragul ei. Am ramas in sistem pentru ca asta mi-am dorit dintotdeauna, sa fiu ,,tovarasa''.Am uitat sa spun ca sunt absolventa a lic. pedagogic si a facultatii de drept.Dupa 15 ani vechime si gradul I, cred ca ar fi trebuit sa stam linistiti si sa facem ceea ce ne e drag sa facem, sa ne vedem de elevi, sa formam in continuare caractere, nu sa ne milogim sa ne includa si pe noi, cineva, pe o lista cu sau fara profil pedagogic, alcatuita nu tocmai dupa criterii ,,ortodoxe''
RăspundețiȘtergereD-le Pop,avem incredere ca ne ve-ti sustine in demersurile noastre.Noi, cei discriminati, suntem hotarati sa mergem pana in" panzele albe"pentru a ne obtine drepturile.
RăspundețiȘtergereSi-au batut prea mult joc de noi cei din conducere,
- au promis marirea cu 50%
- la sporuri s-a umblat
- tichete cadou (impozitate) s-au pierdut pe drum (se oferise prea mult!)
- primele de vacanta niciodata nu au ajuns la no (probabil si le-au insusit tot cei din conducere)
- salariile la ora actuala sunt mult mai mici fata pana si de cele din 2008
GATA!!!!!!!!!!! Am ajuns la limita
ORI SE FACE DREPTATE SI NI SE VA RECUNOASTE STUDIILE (fara discriminare)ORI U.E. VA AFLA DE NEREGURILE PETRCUTE IN ROMANIA[printre multe altele)
SUNTEM MAI HOTARATI CA NICIODATA
Nu este corect sa clasificati studiile in PROFIL PEDAGOGIC SI PROFIL NE-PEDAGOGIC
Ex: Fac de DREPT - NU -profil pedagogic; DE CE
? Oare nu exista disciplina EDUCATIE CIVICA atat la ciclul primar cat si prescolar?
DE CE ATATA NEDREPTATE?
`Dl ministru trebuie sa stie adevarul din sistem. Consilierii d-lui nu sunt din sistem? SA-i schimbe!Dar sindicatele? Liderii nostri ne cunosc, au copii la noi in clasa, sunt multumiti de pregatirea noastra, de prestatiile copiilor lor la concursurile scolare si pot spune cu mana pe inima ca nu au fost pregatiti in particular, ci e rezultatul muncii noastre din afara orelor de curs, fie ca suntem absolventi de PIPP, de Drept, de...Sa lase tertipurile ce sustin dictonul"dezbina si conduce" ca sa poata mai apoi sa ne atinga acolo unde ne doare mai tare: la buzunar. Suntem prea saraci sa nu ne consumam pt pierderea catorva banuti si n-ar trebui decat unitate intre cei care au ales sa slujeasca aceasta profesie cu cinste.Nu mai dati indicatii pretioase sa mergem la alte locuri de munca. In toate sect bugetare, cei cu studii superioare sunt platiti normal. Numai noi trebuie sa ne discreditam. Nu-i de ajuns ca o fac sefii, marii nostri judecatori . Avem o varsta, avem ani de munca in spate si nu ca n-am putea sa ne repliem, dar cei care sunt daruiti acestei meserii, sunt greu de urnit in alt domeniu. Spun asta din experienta. Vom pleca, probabil, dc va fi nevoie, dar vom lasa invatamantul vaduvit de adevarati EDUCATORI.Mai ganditi ce se mai poate face , pt evitarea unor actiuni ce nu fac cinste nici unei parti!
RăspundețiȘtergereceva trebuie facut in aceasta privinta ca o luam razna. lic pedagogic+jurnalistica+masterat management educational. chiar nu ajunge? sa afc iar afcultate? nu mai vreau ca si pe acestea le-am facut la zi si am pierdut timp pretios dar si bani stand in fara plata
RăspundețiȘtergerept cel de la 21.17:
RăspundețiȘtergerenenicule, nu te-as plati nici cu salariul femeii de serviciu, la cum scrii. ce facultate de drept? pai matale nu ai nici 8 clase, ca nu folosesti corect limba romana, iar de gramatica, vai de capul nostru!
matale esti invatator/invatatoare? AFARA DIN EDUCATIE! nu ai ce sa cauti la clasa. rad si copiii de a II-a ... Doamne, cum ajung asemenea specimene la catedra?????????
un secretar care are bologna este incadrat cu studii superioare? mentionez ca nu are si ciclul II .
RăspundețiȘtergereDomnule Pop,
RăspundețiȘtergereAnexa 2 a celebrului ordin incepe cu o mare discriminare. Cum sa nu fie trecuta Asistenta Sociala in randul specializarilor cu profil pedagogic? Pe diploma mea de licenta scrie clar profilul sociopsihopedagogie.
Un ordin scris pe genunchi!
Pe 9 februarie trebuiau sa fie semnalate toate aceste nedreptati. Acum e deja tarziu.
Niciodata nu e prea tarziu. Sa se actioneze in instanta pt ambele situatii disriminatorii: scoli echivalente si studii superioare. Sunt datori fata de noi si, acum, este momentul sa-si plateasca datoria.
RăspundețiȘtergereVREM DREPTATE!
RăspundețiȘtergereIn instanta pentru a elimina anexele 1-3. ESTE o mare discriminare ORDINUL 3235/9 II 2010
Nu pot crede ca ni se intampla asa ceva! Hotararile O.M.3235. sunt fara precedent in istoria invatamantului romanesc. Nu ramane decat solutia judecatii. Rugam pe domnii juristi din FSLI sa ne pregateasca actiunea!
RăspundețiȘtergereDomnule Pop va rog sa publicati pe blog-ul dumneavoastra actele necesare inceperii unei actiuni judecatoresti.
RăspundețiȘtergereEu nu vreau sa astept pana in septembrie ca sa pot fi platit ca profesor.
Domnule Pop va rog sa/mi spuneti unde scrie ca specializarea Finante credit (Finante / asigurari)este in profilul pedagogic deoarece secretara la mine la scoala spune ca nu este. Va multumesc
RăspundețiȘtergereNu este posibil ca intr-un stat democratic sa existe o prevedere legala care sa genereze atata discriminare intre categorii de personal cu pregatire similara din cadrul sistemului de invatamant!
RăspundețiȘtergereNu este posibi ca un minister sa nu-si recunoasca propriile instituţii de învăţământ, respectiv scolile postliceale pedagogice!
Suntem oare de vina ca ne-am nascut prea devreme si ca am absolvit scola postliceala pedagogica atunci cand nu exista liceul pedagogic in judetul nostru, ca am urmat cursurile altei facultati, deoarece PIPP-ul nu se inventase inca?
Stimati guvernanti, daca oamenii care v-au pus condeiul in mână sunt putini şi usor de calcat in picioare, istoria, însă, nu vă va ierta!
sper ca veti lupta pentru a inlatura si discriminarile majore din anexe.O mare bataie de joc.
RăspundețiȘtergereOameni buni si de omenie intreb si eu ceva vazand cum va certati ca la usa cortului CARE-I MAI INTELIGENT:Boii din parlament de ce NU AU INTERVENIT ATUNCI CAND LUMEA FACEA ACESTE FACULTATI???Pentru ca atunci erau buni banii vostri!De aceea!Acuma,va lasa de izbelisye ca si sindicatul?!Eu doar intreb,nu dau cu parul?Si apropo,ce tot aveti cu USH?Cum fac azi copii scoala,tot asa fac si studentii scoala!
RăspundețiȘtergereDomnule POP cu ce este mai bun un absolvent de liceu ,,vai mama lui'' si PIPP(3 ANI), CA UN ABSOLVENT DE LICEU PEDAGOGIC -5 ANI SI RELATII INTERNATIONALE SI STUDII EUROPENE SI O VECHIME LA CATEDRA DE 25 ANI?
RăspundețiȘtergereSau cel care a terminat geografie? Ce preda in plus la gradinita? Sau poate nu se stie ca si prescolarii desfasoara activitati din sfera cultura civica, norme de comportare in societate, relatii interumane,etc.
La ISJ Iasi a aparut o anexa (I la art. II din Legea 387) prin care absolventii lic. ped. + Bologna I in profil pedagogic (cei care predau in prescolar/primar)vor fi salarizati ca prof. SSD. Stiti ceva despre aceasta anexa? Exista asa ceva?
RăspundețiȘtergereCine credeti ca ne rezolva doleantele? Daca cei care au avut aceasta posibilitate n-au facut-o la momentul oportun, de ce credeti ca se va zbate ,,cineva,, acum? E adevarat ca trebuie sa speram, dar nu-i suficient, trebuie sa apelam la justitie. Aceasta modalitate este un atu pt. cei in masura, crezand ca se vor razgandi,,discriminatii,,
RăspundețiȘtergereSa inteleg ca au facut o ilegalitate atunci cand ne-au incadrat cu sc. echivalente , iar acum nu sunt recunoscute ca atare? Pacat ca oamenii ,,alesi,, nu ne reprezinta!Eu chiar nu vad rostul sindicatelor.
Nu fac apologia absolventilor de Liceu Pedagogic ,ca am cunoscut si aboslventi de alte scoli echivalente destul de bine pregatiti in domeniul educational , dar nedreptate de care suferim toti este nerecunoasterea studiilor asa zis "in domeniu".Cred ca acum este momentul domnului Pop si cei din conducerea FSLI de a arata puterea de rezlvare a unor situatii pe care numai UN SINDICAT PUTERNIC o poate face pentru niste amarasteni care nu sunt ascultati de autoritati . Argumentele sunt aici postate si numai daca sunt asternute ordonat pot convinge onor guvern ca nu este cu nimic mai prejos un invatator cu Administratie publica ca un invatator cu Finante Banci pentru a fi retribuit egal.Am incredere ca pana la etapele de pretransfer , transfer si restrangeri de activitate aceste nedreptati vor fi rezolvate.Succes grabnic domnilor ca timpul ne preseaza si financiar dar si destinul nostru depinde de cat de repede va miscati.La un miting prin 1996 auzind ca cei de la REBU aveau salar mai mare am lansant lozinca " Vrem sa lucram la REBU" iar acum mai in gluma mai in serios "Vreau la pretransfer!" in coditii de punctaj egal cu ceilanti colegi recunoscuti profesor pentru invatamant primar.
RăspundețiȘtergereD-le Pop,
RăspundețiȘtergereSperam sa gasim intelegere si sprijin pentru a elimina nu doar discriminarile facute de necuprinderea scolilor echivalente, ci si cele cuprinse in anexele 1-3, dar si cele care au fost omise (la stiinte economice nu se face referire deloc, unele dintre aceste specializari dand dreptul la cariera didactica in domeniul informaticii, respectiv economic). Ceea ce nu am inteles este de ce la aria Tehnologii nu sunt trecute la fel ca si la celelalte doar ariile, aici sunt completate si de specializari anume: Cercetari Operationale, Masini de calcul, etc. La specializarea Contabilitatea si informatica de gestiune am studiat si discipline precum Cercetari operationale, Matematica, Informatica, etc... Atunci de ce aceste diferente?
Imi cer scuze, ma refeream la discipline in cazul celorlalte arii,iar la Tehnologii sunt completate si de specializari si domenii.
RăspundețiȘtergereIntelegem ca actualii guvernati nu agreeaza cele cateva specializari trecute pe "listele negre",dar dumneavoastra domnule Pop?Nu de alta dar nu s-a prea vazut fermitate si consecventa in a ne apara interesele .
RăspundețiȘtergereVă rog să urgentaţi acţiunea în instanţă pentru a elimina DISCRIMINĂRILE CRASE din ORDINUL 3235/2010 cu acele anexe 1-3.
RăspundețiȘtergereD-le Pop , nu raspundeti reactiilor noastre? Ati dat drumul unui subiect, pentru a va amuza de toate problemele iscate doar prin purtarea dv neutra fata de soarta noastra? Suntem o masa buna de manevra. Pt ca suntem cei mai multi bugetari , trebuie sa fim scindati . S-a reusit, iar dv ati privit cu detasare linsarea noastra ca specie didactica. Va ungeti cu noi la rana atunci cand vreti sa va rezolvati propriile interese, Ce fac juristii de la FSLI? Dati-le de lucru macar acum, pentru ca sunt platiti din banii nostri!Va duceti sa vorbiti cu ministerul prin negocieri sau sa faceti temenele si sa va conduca niste lingai politici? Era in puterea dv sa evitati astfel de situatii. Nu ati putut , haideti sa deschidem actiune si sa aratam tuturor cat de legisti sunt romanii, cum un OM anuleaza o lege etc. Plecati, tinerilor, unde alte state va recunosc pregatirea si va trateaza ca OAMENI!
RăspundețiȘtergereDe ce nu raspundeti intrebarilor noastre, sau nu se mai poate face nimic si va este teama de reactia noastra? Speranta noastra erati dvs. De ce la TV , pe data de 9 feb , liderii de sindicat spuneau ca se mai negociaza , cand de fapt ordinul era semnat? Dezamagire totala.
RăspundețiȘtergerepentru a linisti spiritele si raspunsurile la intrebari va asigur ca incerc sa raspund la toate intrebarile.
RăspundețiȘtergereNumarul mare de emailuri primite precum si activitatile federatiei ma tin putin pe loc.
Imi cer suze pentru acest lucru
Tacerea dumneavoastra domnule Liviu Marian Pop denota ca sunteti asemeni celor de la guvernare.Pacat insa ,ca unii mai platesc si cotizatii ......iar dumneavoastra ii ignorati.Pacat,mare pacat.
RăspundețiȘtergerecand va hotarati sa ne raspundeti domnule LIVIU MARIAN POP, ca toata speranta noastra este in dumneavoastra cei care puteati sa faceti ceva si pentru cei trecuti in faimoasele anexe 1 - 3. Macar acum in ceasul al 12 -lea spuneti ce ne trebuie pentru instantele judecatoresti, ca suntem invatati sa ne castigam drepturile cu ajutorul proceselor. Am sperat ca ordinul domnului ministru va elimina aceste anexe, dar...........avocatii nostrii, liderii de sindicat nu au prea facut nimic pentru noi, oare ei nu au facut aceste specializari din ,,lista neagra?''chiar niciunul?, sau nu si-au propus sa se mai intoarca la catedra?
RăspundețiȘtergere@ eu yic sa adresati intrebarile la cei care platiti cotiyatiile daca asa vedeti lucrurile. Amspus si va repet ca pe emial eu raspund la toti din MM care imi adreseaya intrebari in timp util. Aceia sunt cei care platesc cotizatii pentru functia de presedinte. La nivel central sunt afiliate organiyatii nu membri. In acelasi timp incerc sa raspund pe email si blog in limit aposibilitatilor si timpului la fiecare.Asa ca nu cred ca trebuie sa le puneti toate intro categorie. Am de recuperat din ultimele 3 ziel undeva intre 500 si 600 de emailuri. Prb legata de proces este de actualitate si asa cum ati vayt avem un departament juridic care urmeaza sa analiyeye si acest aspect.
RăspundețiȘtergereDaca doriti raspunsuri mai rapide nu va opreste nimeni sa faceti un memori scris catre organizatia sindicala la cae aveti calitatea de membru.
P.S. Imi cer suze pentru ton insa unii dintre dvs chiar nu intelegeti. Apreciez intelegerea si din partea dvs
@ eu zic sa adresati intrebarile la cei care platiti cotizatiile daca asa vedeti lucrurile. Amspus si va repet ca pe emial eu raspund la toti din MM care imi adreseaza intrebari in timp util. Aceia sunt cei care platesc cotizatii pentru functia de presedinte a mea. La nivel central sunt afiliate organizatii nu membri. In acelasi timp incerc sa raspund pe email si blog in limita posibilitatilor si timpului, la fiecare.Asa ca nu cred ca trebuie sa le puneti toate intro categorie. Am de recuperat din ultimele 3 ziel undeva intre 500 si 600 de emailuri. Prb legata de proces este de actualitate si asa cum ati vazut avem un departament juridic care urmeaza sa analizeze si acest aspect.
RăspundețiȘtergereDaca doriti raspunsuri mai rapide nu va opreste nimeni sa faceti un memoriu scris catre organizatia sindicala la care aveti calitatea de membru.
P.S. Imi cer suze pentru ton insa unii dintre dvs chiar nu intelegeti. Apreciez intelegerea si din partea dvs.
Ce ar trebui sa mai intelegem.Cand s-au stabilit continuturile ordinelor mult discutate nu ne-au reprezentat liderii nostri locali,ci dumneavoastra cei din varf.Cum ne puteti cere sa le solicitam lor raspunsurile ,cand cei care au acceptat respectivele ordine ati fost dumneavoastra.Cum ne explicati acum la toti faptul ca doar cei cu PIPP au mai multe studii superioare decat ceilalti.
RăspundețiȘtergereSa credem ca vreti sa va conformati citatului lui Cicero ,pe care l-ati postat?!Nu intelepciune ne-ati demonstrat in multe situatii.
D-le Pop ce spuneti de cazul meu?
RăspundețiȘtergereO colega de-a mea,absolventa PIPP , care va da definitivatul in vara, va avea salariul mai mare decat mine. Mentionez ca sunt inscrisa la gradul I , absolventa de colegiu de institutori si de facultate. Considerati ca este normal?
Domnule Pop, va rog sa-mi spuneti in cazul meu cum ar trebui sa fiu incadrata ,lic pedagogic+col de institutori .
RăspundețiȘtergereCata brambureala! Stati linistiti ca inca nu a primit nimeni niciun leu in plus la salariu. Nu se stie ca din ianuarie sau februarie, sa le dam sau sa nu le dam?Un lucru e sigur, pe toata lumea intereseaza banii , nu titlul. Nu va mai jigniti atat! Munca la clasa e grea pentru toti,iar banii sunt foarte putini .Iar pentru domnul profesor de romana sau matematica care isi compara munca cu a unei educatoare, un sfat;sa si/o compare cu a unui coleg de desen sau educatie tehnologica, pentru ca nu a ales comparatia potrivita. Chiar e mai grea munca unei educatoare sau invatatoare decat a lui.Chiar si numai pentru faptul ca el nu trebuie sa le stearga si nasul copiilor sau sa le lege sireturile!!!
RăspundețiȘtergereDistinsa d-na Badea,Secretar de stat la MECTS,afirma ca, trebuie sa se gaseasca solutii sa nu fie afectata calitatea in invatamint.Cum crede cineva ,ca o absolventa a liceului pedagogic din Bucuresti,cu durata de 5 ani si4 ani studii juridice cursuri la zi,gradul I,metodist,gradatii de merit consecutiv in ultimii 8 ani,pulicatii de specialitate,poate sa mai lucreze cu tot atit devotament,cind o colega mai mica cu doar 4 ani liceu si 3 ani PIPP,cursuri la distanta este incadrata profesor. La munca egala,studii egale si plata egala,altfel si cei care ne-am daruit toata viata si priceperea in slujba invatamintului vom fi scirbiti,ceea ce s-ar putea sa se reflecte in prestatia noastra la clasa.Daca in aria curiculara,,om si societate ''se preda educatie civica de la gradinita,,cum sa nu fie incadrati ca profesori in invatamintul preuniversitar,absolventii de stiinte juridice.Desigur ca domnul ministru trebuie sa revina cu completari la centralizatorul specializarilor ce confera titlul de prof pentru invatamintul presc. si primar .
RăspundețiȘtergereDomnule Pop
RăspundețiȘtergereUn alt lucru ciudat in Romania asta mare in care traim si muncim.Sunt absolventa a unei facultati cu profil de Educatie fizica si sport,dar nu profesez ca profesor ci ca invatator,dar voi fi platita ca institutor I pt ca nu am liceu pedagogic,ci scoala postliceala. O absolventa de liceu pedagogic,dar care a terminat Dreptul va fi platita ca profesor.Deci eu care am niste module pedagogice si practic sunt profesor raman institutor,iar respectiva care e avocat e de fapt profesor.Cam ciudat!
Pentru anonim(19:11)
RăspundețiȘtergereUnde se intampla asta? In ce loc.?
Absolventii de lic.ped.+ fac. drept= institutori
Ceeace mi se pare o nedreptate crasa atat pentru tine cat si pentru absolventii de drept.
Eu de ex. am lic. ped.+fac. drept si sunt incadrata si platita ca institutor
Am vb. cu o mare parte din colegii discriminati si suntem foarte hotarati sa mergem in instanta ajungand chiar pana la CEDO pentru a ne obtine drepturile.
Acum trebuie sa fim mai uniti ca niciodata ,sa luptam pentru ca sigur o sa avem castig de cauza.Este o mare ilegalitate comisa de cei care ne hotarasc soarta.
Dar sper ca mai devreme sau mai tarziu o sa plateasca atat moral cat si financiar aceasta mare nedreptate prin elaborarea acestei legi.
Speram ca se va reveni asupra ac. legi,lasand deoparte ura,invidia sau anumite interese ale unora "de sus" care nu fac decat sa se rasfranga asupra noastra, oameni de buna credinta, care pana acum ne-am facut datoria la clase muncind cu devotament,chiar de am fost de fiecare data umiliti , dar.... acum prin ac. dicriminare ...am ajuns la capatul puterilor.
VREM SA SE FACA DREPTATE!
Vrem:
LA MUNCA EGALA=INCADRARE EGALA=SALARII EGALE
Caut de multă vreme un răspuns favorabil la situaţia mea:
RăspundețiȘtergere-sunt absolventă a Liceului Pedagogic, specializarea educator-învăţător, iar ulterior, am absolvit colegiul universitar in cadrul Facultăţii de litere cu specializarea Institutori-Limba Engleză. În acest moment sunt încadrată ca institutor, însă conform ordinului nu ar trebui să fiu ca profesor?