22 iul. 2013

Întrebări și răspunsuri 22.07.2013

As dori sa va intreb : am colegi profesori  care in acest an au primit primii 5% din sentintele judecatoresti (deoarece au obtinut mai tarziu sentinta),daca pana in 2016 trebuie sa primim toti banii obtinuti prin sentintele judecatoresti , atunci colegii mei vor putea primi si in 2017 ultima tranşă din sentinţe ? chiar daca au obtinut mai tarziu sentintele , de ce nu se poate aplica si pt. ei la fel ca pt. ceilalti , adica in acest an sa primeasca si cei 5% de anul trecut si cei 10% pt acest an  din sentinte ? si de ce nu-i primim toti odata ca pensionarii militari ?

Sentințele executorii se plătesc eșalonat începând cu 5% în primul an. Nu se poate plăti mai mult de 5%.

Sunt angajata la o scoala ca administrator financiar cu functie de contabil sef si sunt insarcinata in 26 saptamani.Şcoala are 12 posturi la baza si in sistem plata cu ora - 10.5 posturi  cu 16 beneficiari .Tinand  cont de prevederile Ordonantei de urgenta nr.77/29.06.2013 art.3 alin 1,functia de conducere se calculeaza la nr total de personal cu baza sau per total posturi finantate de la buget  22,5 ?Mentionez ca profesori incadrati in sistem plata cu ora  sunt incadrati pe perioada anului scolar,au continuitate datorita performantelor elevilor ,dar nu ni s-a aprobat de catre C.J transformarea posturilor in permanete.Daca beneficiez de concediu medical  din cauza problemelor de sanatate , functia de contabil sef se mai pastreaza pana la revenirea mea pe post sau se desfiinteaza din start?

Întrucât ordonanța se referă la „posturi aprobate” consider că ar trebui luate în calcul și cele aprobate la plata cu ora.Dacă vă referiți la aplicarea prevederilor ordonanței pe perioada concediului medical consider că trebuie aplicată, iar dacă prin aplicarea ei vi se desființează funcția de conducere, vă veți întoarce pe funcția de execuție.

Imi puteti spune concret ce se intampla daca nu i-au examenul de definitivat din trei incercari? De ce nu se shimba evaluarea la definitivat si titularizare in asa fel incat sa testeze ceea ce are nevoie un profesor pentru a preda? Eu sunt profesor de matematica, iar la examenul de definitivat de exemplu, sunt doar 3 puncte din specialitate, restul fiind psihopedagogie (materie care nu-si are rostul exceptand 5 teme din ea; de doreste tocire si reproducere aici) plus metodica (mai exact redactarea unor itemi). S-a ajuns ca sa poti preda matematica fara sa sti matematica.

Definitivatul dă dreptul de practică în învățământ. Neobținerea lui echivalează cu pierderea acestui drept.

Am participat anul trecut la concursul de titularizare pe specializarea Educatie fizica in judetul dolj am obtinut nota 9.20 cea mai mare pe judet ,obtinand un post titular intr-o comuna la circa 75de km de craiova ,naveta este foarte groaznica si obositoare . ce as dori sa aflu ? Anul acesta pe baza notei din 2012 pot sa particip la Detasare nu prin concurs de dosare cu pucntaj , ci pe baza notei? sau trebuie sa dau concurs pentru a avea prioritate in fata celor cu dosare de puctaj la detasare ?Mentionez ca am depus dosar pentru a participa la concursul de titularizare din 30 iulie 2013

Metodologia prevede:
(3)    Posturile didactice/catedrele rămase vacante/rezervate după soluţionarea continuităţilor pentru detaşare la cerere se ocupă decadrele didactice titulare participante la concursul din 2013 care au obţinut cel puţin media 5,00 (cinci), conform art. 56 alin. (9), care solicită detaşare la cerere, precum şi prin concurs specific. ... (5)    Concursul specific constă în evaluarea activităţii profesionale, didactice şi ştiinţifice a cadrului didactic, în baza documentelor justificative anexate la cererea de înscriere, de către comisia judeţeană/a municipiului Bucureşti de mobilitate a personalului didactic din învăţământul preuniversitar şi acordarea punctajului rezultat prin aplicarea criteriilor şi punctajelor prevăzute în anexa nr. 2.
(6)    Ocuparea posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate, prin detaşare la cerere, se realizează în şedinţa publică, organizată la nivel judeţean/al municipiului Bucureşti, în perioada prevăzută în Calendar, în ordine, de către
a)  cadrele didactice titulare anterior concursului de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate în unităţile de învăţământ preuniversitar, sesiunea 2013, care au participat la acest concurs şi au obţinut cel puţin media 5,00 (cinci), conform art. 56 alin. (9) şi care solicită detaşare la cerere, în ordinea descrescătoare a mediilor obţinute la concurs;
b)cadrele didactice titulare anterior concursului de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate în unităţile deînvăţământ preuniversitar, sesiunea 2013, inclusiv cele transferate în baza acestui concurs, care solicită detaşare la cerere, în ordinea descrescătoare a punctajelor obţinute în urma aplicării criteriilor şi punctajelor prevăzute în anexa nr. 2”.

Sunt absolventa SSD, promotia 1987. Prin ordinul 5553 mi-au fost echivalate studiile cu Bologna I.  Am facut rost extrem de greu de adeverinta ce atesta acest lucru pana la primirea certificatelor originale, m-am interesat nu doar o data, daca suntem primiti la master dupa aceasta echivalare si pentru ca atat mie cat si colegilor mei, ni s-a raspuns ca DA, suntem primiti, am plecat in ultima zi de inscriere.Dupa 1 ora de stat la inscriere, timp in care ni s-au verificat dosarele, mie si colegei cu care m-am dus la inscriere, dupa plata taxei de inscriere si plecarea noastra din IASI, avand raspunsul, "DA, SUNTETI INSCRISE", la o ora de la plecarea, am fost sunate, STUPOARE, sa ni se spuna ca nu suntem primite la inscriere, deoarece universitatile au primit un ordin al ministerului, prin care se interzice inscrierea celor care au primit echivalarea studiilor cu BOLOGNA I. Nu ni s-a spus concret ce numar are acest ordin, ni s-a cerut doar sa ne reintoarcem saptamana viitoare sa ne luam dosarele cu actele lasate acolo.
  
Conform OMEN nr. 3544/2013 „ La admiterea în ciclul de studii universitare de master pot participa absolvenţii cu diplomă de licenţă sau echivalentă ai studiilor universitare de lungă durată organizate conform Legii nr. 84/1995, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, absolvenţii cu diplomă de licenţă ai ciclului de studii universitare de licenţă organizate conform Legii nr. 288/2004privind organizarea studiilor universitare, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi absolvenţii studiilor efectuate în străinătate şi recunoscute de către direcţia de specialitate din cadrul Ministerului Educaţiei Naţionale ca fiind cel puţin studii universitare de licenţă”.

Va prezint situatia mea: sunt maistru instructor titular în invățământ de 35 de ani , gradul did.I, mai am pâna la pensie 3 ani, anul acesta am intrat in restrîngere de activitate de la liceul tehnologic de unde lucrez , in judet sunt ore pe postul/catedra cu calificarea mea (textile - comert) numai la un Centrul Scolar pentru Educatie Incluziva am aceptat catedra , nivelul de invățămant Stagii de Pregatire practică , dar cei de la Centru Scolar spun ca daca nu am un Curs de Formare pentru Invatamantul special ma vor plati necalificata. Mentionez ca la liceu am avut elevi proventiti din invatamantul special , din Casa de Copii (elevii cu dizablitati si am avut rezultate bune si nu a fost nici o problema). Am fost incadrata si voluntar la un Centru de Terapie Ocupationala - Societatea Handicapatilor , unde am fost voluntara timp de 5 ani, pe langa catedra , unde am fost si formator la nivel de judet, calificarea tinerilor cu dizabilitati in confectii textile,  deci am experienta. Doresc sa fac acel curs , am cautat la mai multe Facultati ,dar nu am gasit la nici o facultate cursul . Mentionez  ca sunt detasata in interesul invatamantului pentru nesolutionare restrangerii de activitate pe catedra de pregatire practica.Intrebare: Este corect ca dupa 35 de ani  in care esti incadrat calificat, sa fie platit necalificat pentru aceias specialitate ?Vreau sa stiu daca este o anumita perioada in care sa ai timp sa faci cursul ( 1 an - 2ani) ?

Conform Metodologiei de mobilitate „ Pentru ocuparea posturilor didactice/catedrelor din învăţământul special personalul didactic trebuie să îndeplinească, după caz, condiţiile de studii prevăzute la alin. (1) - (9), precum şi pregătirea psihopedagogică prevăzută la art. 3 alin. (2) - (3) ori îndeplinire a cerinţei prevăzute la art. 3 alin. (1) , iar pentru alte specializări, decât cele psihopedagogice prevăzute în anexa nr. 17, este necesar şi un stagiu atestat de pregătire teoretică şi practică în educaţie specială, conform art. 248 alin. (5) din Legea nr. 1/2011 cu modificările şi completările ulterioare”. 



Mentionez ca toate raspunsurile reprezinta punctul meu de vedere.
Va multumesc pentru incredere si raman la dispozitia dvs pentru intermedierea  solutionarii oricarei situatii la adresa de email liviumarianpop@gmail.com.

2 comentarii:

  1. Buna ziua. Sunt nelamurita de cazul in care ma aflu. Sunt suplinitor la o scoala mediul rural pe postul directorului.Cum acesta are concurs in august postul nu a fost scos la concurs de titularizare pentru suplinire (se subintelege de ce).Cu toate acestea m-i s-a aprobat in consiliul de administratie continuitate pe anul urmator( nu m-i s-a dat decizia pe continuitate din acelasi motiv-directorul), insa m-i sa spus ca in cazul in care acesta ramane pe post de director am prioritate fata de ceilalti canditati fiindu-mi aprobata continuitatea.Insa chiar azi am aflat ca nu e chiar asa, ca de ex daca un candidat are nota mai mare decat mine la concursul de titularizare ( la care si eu particip) de anul acesta nefiind titular, poate sa-mi i-a postul cu tot cu continuitatea mea. Acum va intreb: se poate asa ceva? Si daca da care mai este rolul continuitatii? Multumesc anticipat.

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna ziua,
    D-le Pop de ce la gradul didactic II se face media cu inspectia de la clasa si la definitivarea in invatamant nu ? (mi se pare o mare nedreptate)Faceti va rugam ceva in legatura cu revenirea notei la 7 la examenul de def. si grad II.
    Va multumim!

    RăspundețiȘtergere

Postări populare