7 iul. 2013

Felicitări matematicienilor de aur și argint ai României

De fiecare dată când sunt prezenți la concursurile internaționale  ne fac să ne mândrim  că suntem români. Iată că și de această dată elevii care fac parte din lotul internațional de matematică au reușit să ducă numele României pe cea mai înaltă treaptă a podiumului. Și nu doar odată, ci de patru ori. 

La Balcaniada de Matematică. desfășurată recent în Cipru,  Omer Cerrahoglu, cls. a XI-a, Colegiul National "Gheorghe Sincai", Baia Mare a cucerit medalia de aur,  Simona Diaconu, cls. a X-a Liceul International de Informatica, Bucuresti – aur Viorel Andrei Bud, cls. a X-a, Liceul International de Informatica, Bucuresti – aur, Marius Bocanu, cls. a X-a Liceul International de Informatica, Bucuresti – aur ,Stefan Spataru, cls. a X-a, Liceul International de Informatica, Bucuresti – argint, Paul Gabriel Musca, cls. a X-a, Liceul International de Informatica, Bucuresti (originar din Iasi) – argint.

Un palmares bogat, patru medalii de aur și două de argint, arată că atât profesorii, cât și elevii nu renunță la visul lor: de a fi cei mai buni. În ciuda tuturor denigrărilor pe care unii sau alții încearcă să le arunce asupra dascălilor sau a unor elevi, ei sunt cei care demonstrează că se poate.
Sunt de admirat și merită felicitările noastre.

Cu deosebit respect,
Senator Liviu Marian Pop

2 comentarii:

Postări populare