15 ian. 2013

Pentru învățători și educatori

HOTNEWS: Ultima bomba cu efect întârziat lăsată de Ecaterina Andronescu

32 de comentarii:

  1. BOMBELE trebuie dezamorsate : clasa a IX-a la LICEU !

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, într-adevăr, cei cu grade didactice și mulți ani vechime în învățământ nu putem fi profesori înv. primar/peșcolar. În schimb cei care au absolvit facultatea la Spiru Haret sunt mari profesori doar pe stat de plată, mulți recunosc acest lucru. Au făcut facultatea doar pentru o hârtie și pentru un salariu mai bun. Cei care lucrează în înv. primar/preșcolar nu fac nimic în plus la clasă față de cei cu lic. pedagogic/școală postliceală. În domeniul pentru care s-au pregătit sunt nu sunt deloc pregătiți. Am colegi care au terminat facultatea și recunosc singuri că nu sunt în stare să predea în acel domeniu. Nu vreau să supăr pe nimeni, și nici să generalizez. Sunt mulți care chiar se descurcă în domeniul pentru care s-au pregătit. Eu nu cred că un învățător/educator cu toate gradele luate și cu câțiva ani vechime nu poate fi numit profesor.
    Trebuie lămurite multe lucruri.

    RăspundețiȘtergere
  3. Perfect, educatorii si invatatorii sa nu mai fie trimisi la studii, sa-si continue activitatea, dar nici atestate de echivalare a competentelor sa nu li emita. Ar fi o injustitie, 100 de puncte se obtin extrem de usor si nu se compara cu eforturile pe care le-au depus invatatorii si educatorii care si-au continuat studiile. Si ei ar acumula 100 de puncte, in schimb au o diploma de licenta. Sa stam drept si sa judecam la fel de drept!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. prin echivalarea competentelor se obţine doar atestatul de profesor , nu şi diplomă de licenţă

      Ștergere
    2. Dar cine spune ca salarizarea o sa fie egala? Eu nu am gasit nicaieri asa ceva. Mi-am depus dosar pentru echivalare doar pentru ca legea ma obliga sa am acest titlu de profesor pentru a profesa pe mai departe.Multi au confundat echivalarea cu cresterea salariala. Cine vrea bani mai multi sa merga la facultate ,cine nu sa se echivaleze si atat.

      Ștergere
    3. in fisa postuli ca sa predai la ciclul primar trebuia sa faci Lic pedagogic si am facut .. ne am pregatit intensiv pentru aceasta meserie n am facut diferite specializari care n au legatura cu ciclul primar .. nu vrem sa fim profesori dar vremsa fim platiti dupa munca pe care ofacem facultatile nu se fac pentru a creste salarul , ci pentru o mai buna pregatire dar in Romania totul e pe dos

      Ștergere
  4. Noi v-am spus ca aceasta doamna e o greseala a umanitatii si , in mod special, a sistemului de invatamant. Nimeni nu a bagat in seama dorinta cadrelor de a va avea ministru. Asta este. Incercati sa mai faceti ceva. Am obosit cu totii...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adrian Matu-Rancu, Timisoara16.01.2013, 08:52

      Pentru anonimul de la ora 18:54

      La ora la care ați postat Hotnews lansase deja o rectificare a știrilor lansate pe piață. Vă rog să observați că ați fost injust față de această doamnă și ar fi fost corect să reveniți și dumneavoastră. De altfel, dacă citeați măcar legea așa cum au scos-o portocalii ați fi văzut că știrea era un de fapt un atac sau în cel mai rău caz era la limita de înțelegere a unui pseudo-jurnalist.

      Ștergere
  5. Am absolvit Liceul Pedagogic in 1991 dar si PIPP in 2008, fiind prima generatie de absolventi cu licenta. In perioada septembrie 2008-ianuarie 2010 am fost incadrati in functia profesor insa fara a fi platiti la nivelul studiilor! Eram numiti profesori si atat! Nici un leu in plus la salariu! In aceeasi idee, nu vad de ce colegii care n-au studii superioare dar au absolvit un liceu pedagogic, au vechime, grade si au depus dosare pentru echivalare nu s-ar putea numi profesori? Salarizarea sa ramana aceeasi, pentru studii medii in specialitate. Inainte eram toti invatatori si eram platiti diferit, in functie de vechime si grade. Acum ne-am numi toti profesori si am fi platiti in functie de vechime, grade si studii: medii sau superioare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. sTITI DE CE NU AR TREBUI NUMITI PROFESORI? DIN CEL MAI SIMPLU SI CLAR MOTIV DE PE FATA PAMANTULUI. ACELA CA NU AU DIPLOMA DE LICENTA. E GREU DE INTELES? CAND VOM NUMI INGINERI MUNCITORII CU SCOALA PROFESIONALA, MEDICI CU LICEU SANITAR, ATUNCI SA NUMIM PROFESORI SI ABSOLVENTII DE LICEE PEDAGOGICE.

      Ștergere
    2. Anonim 16.01.2012, 12:00
      Nu aveti dreptate. Muncitorii nu fac munca inui inginer, nici asistentii cu liceul sanitar nu lucreaza in locul medicilor, insa invatatorii zilnic fac datoria la scoala cat si profesorii pentru inv primar.

      Ștergere
    3. AR TREBUI SA NE INCLINAM ÎN FAŢA ABSOLVENTILOR DE LICEE PEDAGOGICE+IN SPECIAL A CELOR CARE AU TERMINAT ACUM 25-30 DE ANI-ABSOLVENTII PIPP UITA CA ÎN ANII CAT AU FOST STUDENTI CA SA DEVINĂ PROFESORI ŞI LUCRAU CA NECALIFICAŢI CEREAU AJUTOR INVĂŢATORILOR. acum ne dam mari ca avem o diploma de profesor şi parem mai destepţi decăt un invaţator dar realitatea e ca ei sunt mult mai bine pregatiţi

      Ștergere
  6. Sunt educatoare si ma mandresc cu aceata meserie,am facut facultatea pentru a improspata cunostintele,dar ceea ce am invatat in LICEUL PEDAGOGIC ESTE BAZA.

    RăspundețiȘtergere
  7. E interesant faptul ca domnul senator a postat acest link care ii aduce atatea critici colegei sale de alianta. Probleme deja in USL?

    RăspundețiȘtergere
  8. Cu colegiu universitar de institutori-învâţâmănt primar mai trebuie să fac facultate?Mulţumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cu colegiul universitar trebuie sa ne echivalăm studiile! acum un an noi institutori eram vizași ca ne pierdem posturile în 4ani. cu asemenea conducere în minister care nu stie ce acte au publicat in monitor ne putem astepta la orice

      Ștergere
  9. Cand primim atestatele de echivalare a studiilor? Cand vor afisa universitatile listele pentru echivalarea colegiilor de institutori? S-au afisat doar listele cu echivalarea IP3! Despre institutori, nimic!! Nu s-a respectat calendarul echivalarii! Timpul trece, pierdem bani si suntem atacati psihic de toate zvonurile si abramburelile ministrei atotstiutoare si omniprezente, ca tot ea abrambureste totul prin intermediul marionetelot din fruntea ministerului! ANA

    RăspundețiȘtergere
  10. Vreau sa stiu daca un absolvent de facutate de drept are voie sa fie profesor prescolar/primar, platit ca atare, iar absolventii de liceu pedagogic (5ani), cu peste 30 ani vechime si "o varsta" trebuie sa faca facultate?
    Eu sunt de acord sa fac facultate,dar sa fie de profil.NU?! Cei care au facultati de: geografie, drept,sport etc. sa predea pe profil. Este cel mai corect, avand in vedere pregatirea metodica a cestora .

    RăspundețiȘtergere
  11. pe mine ma deranjeaza discrimanera profesor inv. primar si prescolar/profesor9toate celeleate specializari0.
    Cu alte cuvinte : nu pricep de ce pentru acelasi tip de studii unii sunt doar profesori, altora li se specifica si specialitatea. Ca sa nu fim toti profesori, nu?

    RăspundețiȘtergere
  12. Învăţătorii/educatorii n-au cerut să fie numiţi profesori! Cine i-a întrebat vrodată despre legile, metodologiile date prin ordonanţe de urgenţă? Deci, nu-i lăsaţi să-şi termine menirea! Le furaţi drepturile şi demnitatea! Liceul pedagogic nu-l absolvea oricine!Greşeli s-au făcut atunci când au fost puşi în acelaşi loc, înv/educatorii cu liceu pedagogic, cu absolvenţii de şcoli postliceale !!!Diferenţa e ca de la cer la pământ. Oricum "viitorul sună bine". Bravo MECTS!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poate nu știți că sunt și absolvenți de Postliceală Pedagogică cu dublă specialitate înv-ed, de trei ani la zi, la Școala Normală, cu cinci probe eliminatorii la admitere, cu două zile pe săptămână de practică pedagogică, cu ore de instrument muzical, cu examen de absolvire la patru obiecte și probe practice finale! Nu existau pe atunci facultăți pentru învățători.
      Am dat examen de admitere pentru institutori și am terminat înv-ed. pentru că așa a vrut ministrul de atunci ( 1993). Gândiți-vă că am chinuit trei ani stând cu gazdă departe de casă, am dat și noi examen de titularizare, definitivat, gr.II, gr.I, iar după 20 de ani vechime avem 1200 lei salariul. Cei care au ajuns peste noapte profesori pt. înv. primar, cu Colegii făcute sâmbăta și duminica și facultăți de tot felul, numai în specialitate nu ( ASE, Administrație Publică, Drept), nici nu știu pe ce lume trăiesc. Ei sunt buni? De ce ne jigniți?

      Ștergere
  13. D-le Pop,de atestatele de echivalare a competentelor profesionale pentru maistrii instructori ce ne puteti spune?
    Prin OU 92 ,D-na Andronescu a vrut sa clarifice situatia educatorilor si invatatorilor,dar pentru noi maistrii instr. si antrenori cum ramane?
    Va rog ,la intalnirea sindicalistilor cu reprezentantii ministerului ,sa aduceti in discutie si situatia noastra ,caci si noi avem obtinute licente in alte specializari si am ramas pe vechea incadrare si nu mi se pare corect.
    Daca se renunta la eliberarea acestor atestate ,atunci sa ne includa si pe noi maistrii instructori care avem licenta pe langa cerintele de baza pt. acuparea postului(scoala postliceala in specialitate)si sa putem fi incadrati si salarizati ca profesor de instruire practica, asemenea invatatorilor si educatorilor carora le- au recunoscut licenta in orice specializare.
    Sincer ,la modul cum am fost scapati din vedere,imi este greu sa cred ca o sa avem sustinere.

    Va multumesc anticipat.

    RăspundețiȘtergere
  14. EU AM ABSOLVIT LICEUL PEDAGOGIC DE 5 ANI IN ANUL1993,AM GRADUL DID. I,AM LICENTA DIN ANUL2012 SI PENTRU CA AM OBTINUT ACEASTA LICENTA IN ANUL 2012 SI NU IN ANUL2011 NU SUNT INCADRATA CA PROF. IN INV PRIMAR.VREAU SA SPECIFIC CA LICENTA OBTINUTA ESTE IN FINANTE BANCI SI ANUL ACESTA VOI INCHEIA STUDIILE FAC. DE COMUNICARE DAR TOT DEGEABA NU?
    COLEGELE MELE CARE AU OBTINUT LICENTA IN ACELEASI DOMENII CU MINE PENTRU CA AU OBTINUT ACEASTA LICENTA CU UN AN INAINTE SUNT PROF.IN INV PRIMAR.
    VREAU SA STIU UNDE AM GRASIT FIINDCA IN MOMENTUL INSCRIERII MELE LA FAC.NU ERA SPECIFICAT CA TREBUIE SA AM LICENTA IN STIINTELE EDUCATIEI CI DOAR LICENTA.

    RăspundețiȘtergere
  15. Cei cu PIPP au făcut studiile le zi!!!Cum? Ţinându-le o parte din ore învăţătorii şi educatorii care acum nu mai corespund. Felicitări!

    RăspundețiȘtergere
  16. INV/ED CARE AU ABSOLVIT ORICE FACULTATE INAINTE DE 2011(MECANICA,ED FIZICA LA ID...ETC) SUNT RECUNOSCUTI CA PROF IN INV PRIMAR SI PRESCOLAR, IAR CEI CARE AU ABSOLVIT O FACULTATE DE PSIHOLOGIE, PEDEGOGIE , DUPA 2011, NU SUNT RECUNOSCUTI! IN CE TARA TRAIM?????

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nici mie nu mi se pare corect...in prezent sunt studenta in anul I la psihologie, am terminat liceul pedagogic,sunt titulara in invatamant prescolar, grad didactic II iar in momentul in care voi termina facultatea voi fi licentiata in psihologie si nu voi putea fi prof. pt inv. primar si prescolar...altii de ce au avut dreptul???

      Ștergere
  17. De ce nu verificati si inspectorii, metodistii, formatorii? Veti fi uimiti de studiile pe care le-au facut, la ce facultati si in ce perioada. Dumnezeu cu mila!Sau, nu?

    RăspundețiȘtergere
  18. Cum se face incadrarea a doua cadre didactice care doresc aceeasi catedra ? Care este legea care reglementeaza acest aspect?Mi s-a raspuns asa- la intrebarea mea fireasca "cum se face departajarea?- "-Legea sta in pixul directorului !"Dumneavoastra ce parere aveti?

    RăspundețiȘtergere
  19. Buna ziua..am si eu o intrebare..am terminat Liceul Pedagogic anul acesta si acum sunt studenta la Pipp,pot fi educatoare in pararel cu facultatea?

    RăspundețiȘtergere
  20. Domnule POP!
    Cum ramane cu echivalarea competentelor pentru invatatori ?
    A cazut legea?
    Mai au sanse cei 22.000 de invatatori din tara sa-si echivaleze competentele,sa poata fi incadrati profesori si sa beneficieze de mariri de salariu?

    RăspundețiȘtergere
  21. Domnule POP!
    Cum ramane cu echivalarea competentelor pentru invatatori ?
    A cazut legea?
    Mai au sanse cei 22.000 de invatatori din tara sa-si echivaleze competentele,sa poata fi incadrati profesori si sa beneficieze de mariri de salariu?

    RăspundețiȘtergere
  22. domnule POP nu am lic pedagogic la baza am facult psihopedagogie si nu pot profesa ca educatoare ce studii ar trebui sa mai fac va rog sa mi dati un raspuns

    RăspundețiȘtergere

Postări populare