26 ian. 2012

Brosura pentru clasa pregatitoare- un mare ...

Am scris aici despre Funeriu si clasa pregatitoare
Aici e Metodologia publicata in Monitorul Oficial
Intre timp a apraut vestita BROSURA PENTRU CLASA I. "Marea brosura" are in fapt 4 pagina. Mai precis 19 intrebari una total ilegala din punctul meu de vedere.
ai precis o detaliere a
      Art. 29. - (1) invatamantul primar se organizeaza si functioneaza, de regula, cu program de dimineata.

    (2) in clasa pregatitoare sunt inscrisi copiii care au implinit varsta de 6 ani pana la data inceperii anului scolar. La solicitarea scrisa a parintilor, a tutorilor sau a sustinatorilor legali, pot fi inscrisi in clasa pregatitoare si copiii care implinesc varsta de 6 ani pana la sfarsitul anului calendaristic, daca dezvoltarea lor psihosomatica este corespunzatoare.


   (3) in clasa pregatitoare din invatamantul special sunt inscrisi copii cu cerinte educationale speciale, care implinesc varsta de 8 ani pana la data inceperii anului scolar. La solicitarea scrisa a parintilor, a tutorilor legali sau a sustinatorilor legali, pot fi inscrisi in clasa pregatitoare si copii cu cerinte educationale speciale cu varste cuprinse intre 6 si 8 ani la data inceperii anului scolar.

    (4) Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului poate aproba organizarea de programe educationale de tip "A doua sansa", in vederea promovarii invatamantului primar pentru persoanele care depasesc cu 4 ani varsta corespunzatoare clasei si care, din diferite motive, nu au absolvit acest nivel de invatamant pana la varsta de 14 ani. 

Interesanta e cerinta inspectoratelor scolare "Va rugam sa multiplicati brosura cu informatii referitoare la clasa pregatitoare si clasa I pentru doamnele invatatoare si pentru parintii copiilor care se incadreaza in limita de varsta 6, respectiv 7 ani la 1 septembrie 2012, astfel incat informatia sa ajunga astazi si maine la cei implicati. Va rugam sa afisati la avizierul scolii un exemplar din brosura."

De ce astazi si maine daca inscriile sunt prin martie?
De ce sa tipareasca scoala (pe banii cui?) pentru 20 000 de cadre didactice care vor preda la clasa pregatitoare si clasa I si inca vreo 800.000 de parinti. Plus cele cateva mii de aviziere Calculul are la baza 200000 de 6 ani si 200000 de 7 ani.
Mai exact 825000*4 pagini exact 3,3 milioane de foi A4. Cate topuri de hartie va las pe dvs sa calculati. Si asta din banii unitatilor scolare.
Si de ce sa se tipareasca un material ilegal?
Ceea ce este foarte grav e ca ministrul o da in balbaiala rau de tot si pune o brosura GRESITA fundamental.
Astfel la intrebarea 17
1.      În clasa pregătitoare copilul meu va primi note sau calificative?
R. Pe parcursul clasei pregătitoare, copilul NU VA DA NICIUN TEST DE EVALUARE şi nu va primi nici note şi nici calificative. Este posibil ca pe parcursul anului şcolar cadrul didactic să utilizeze modalităţi de încurajare şi de recompensare specifice vârstei (buline de diferite culori etc.). Evaluarea copilului se va face la sfârşitul anului şcolar sub forma unui raport scris întocmit de învăţător/învăţătoare. Din acest raport veţi putea afla care este gradul dezvoltării fizice şi psiho-intelectuale, nivelul utilizării limbajului şi disponibilităţile de comunicare ale copilului. Vi se vor mai furniza date privind nivelul capacităţilor de învăţare şi informaţii privind atitudinea copilului faţă de învăţare. Acest raport va fi întocmit de către un specialist (cadru didactic) pe baza observării sistematice a progresului elevului, pe tot parcursul anului şcolar.

Insa Legea educatiei nationale spune altceva tovarasul ministru!!!!!!!!!!!:
Art 23 (1) Sistemul national de invatamant preuniversitar cuprinde urmatoarele niveluri:
b) invatamantul primar, care cuprinde clasa pregatitoare si clasele I-IV; 

Art 71 (3) Rezultatele evaluarii se exprima, dupa caz, prin calificative, in invatamantul primar, respectiv prin note de la 1 la 10, in invatamantul secundar si in invatamantul tertiar nonuniversitar, sau prin punctaje, in mod similar testelor internationale. 
Mai mult  Art 45 (15) in invatamantul primar cu predare in limbile minoritatilor nationale, calificativele se comunica in scris si oral si in limba de predare.


Deci o noua nerespectare a Legii educatiei nationale de catre ministul Funeriu??? Un nou argument ca nu are nici o tangenta cu sistemul de invatamant/ Oare de ce nu ne lasa??
In mintea lui o brosura poate schimba un articol de lege....Totala lipsa de respect fata de parintii copiilor de 6,7 ani de corpul profesoral si de societatea civila.
INCOMPETENTA SAU BATAIE DE JOC?

Legat de numarul de copii voi revenii
Deocamdata doar articolul din lege care spune:


Art 63 c) invatamantul primar: clasa care cuprinde in medie 20 de elevi, dar nu mai putin de 12 si nu mai mult de 25; 
Cine raspunde disciplinar daca in clasa sunt mai multi??????

23 de comentarii:

  1. asa este, se vede ca esti destept, "arunca o solutie" ...

    ce-ar fi sa te punem pe tine ministru ca tot le stii pe toate

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. sute chiar...si nu ma consider destept.
      Dar dupa ce au fact o lege dupa chipl si asemanarea lor e forate greu ca din metodologii sa indrepti legea.
      si sa revenim..solutie la ce?
      -la brosuri? trebuia publicata metodologia de functionare a clasei O (cu consltarea celor de la catedra) si apoi tiparita aceasta brosura la nivel de MECTS, unde se cheltie bani cu nemiluita airea. Pls o pagina web (pe site-ul ministerului) dedicata exclsiv acestei metodologii
      - cu evaluarea...as fi citit mai atent Len si apoi as fi declarat...asta daca nu as avea incredere in echipa mea...
      si mai avem
      P.S. Nu le stiu pe toate. Stiu ptine si bine. Ma perfectionez pe zi ce trece. Si tocmai de aceea am creeat si acest blog. Sa ma mai luminez

      Ștergere
  2. adevarul e ca toata lumea stie sa critice in tara asta o sa ajungem sa fim o tara de critici. lipseste cu desavarsire actiunea si initiativa pozitiva .
    pacat

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. actiunea si initiativa pozitiva exista, insa este blocata de argumentul celor care sunt la putere. Argument care suna "Noi suntem la putere deci ciocul mic"

      Ștergere
  3. Cantati ca si pusca si cureaua laaaaaa... mitingul sindical:
    Iute vremea o trecut ,
    De cacao v-ati facut,
    De popor batu-v-ati joc
    C-ati furat,mai, tot!!!

    Pusca si cureaua lata,
    Ati mai vrea mandat o data,
    Da io-ti zic : “Plecati indata
    C-ati facut-o lata!”

    Tata base si-a ta gasca
    O s-o luati curand in basca
    Fiindca viermii-acestia multi
    Nu mai stau ei muti

    Au iesit acum in strada
    Pe toti hotii sa ii rada,
    De la cel fara suvita
    La cei cu cap de fetita.

    Nu mai e niciunde loc
    Pentru tot guvernul Boc
    Ministri si sef de stat
    Va facurati de rahat.

    La fel ca si Ceausescu
    A iesit asear’ basescu
    Sa ne-anunte ca ne-o da
    Un motiv pentru-ai vota!

    RăspundețiȘtergere
  4. UN VIERME NEAVENIT...26.01.2012, 07:57

    OAMENI BUNI ! ASTIA SUNT TAMPITI ! LA GRADINITA DE ANI BUNI EXISTA GR . PREGATITOARE SI HAR DOMNULUI COPIII AU FOST F PREGATITI DIN TOATE PUNCTELE DE VEDERE :AL ACUMULARII DE CUNOSTINTE, DEPRINDERI , COMPORTAMENTE.....ETC....PLUS CA IN GRADINITA SE RESPECTA TOT CEEA CE TINE DE PARTICULARITATILE DE VARSTA - NU E NECESAR SA REAMINTESC PE INDELETE.....EDUCATOARELE SUNT BINE PREGATITE ,IN PLUS AU EXPERIENTA LUCRULUI CU COPIII DIN ACEST SEGMENT DE VARSTA. NU VREAU SA JIGNESC INVATATORII, DAR DACA ISI DOREAU SA LUCREZE CU COPII DE 6 ANI, OPTAU PENTRU INV PRESCOLAR DE LA INCEPUTUL CARIEREI. SA TE "JOCI INVATAND" ESTE EXTREM DE GREU ! DAR, LASAND ASTA LA O PARTE, FUNERIU ESTE UN ...... ! NIMIC NU JUSTIFICA PRELUAREA GR PREGATITOARE LA SCOALA !

    RăspundețiȘtergere
  5. Si totusi, domnule Liviu, ce se intampla acolo unde in clasa pregatitoare sunt 2-3 copii (cazuri nenumarate in mediul rural)?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. se va face simultan cred. Pana nu apare un proiect de metodologie sau chiar metodologia e greu de spus ce mai gandesc mintile crete din MECTS

      Ștergere
  6. Oameni buni, inca nu vedeti ca invatamantul e condus de o pseudo-invatatoare, tovarasa Badea Oanea, ce dicteaza ingramadirea tuturor copiilor in invatamantul primar si gimnazial, ca si cum copiii nostri nu mai au nevoie nici de gradinita, nici de liceu !!! Cand s-or duce pe apa sambetei aceste SINISTRE personaje ? Speram ca nu vor ramane vesnic in Minister, precum, spre exemplu, clanul Preuteasa !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. sper sa vina cat de repede altii si sa faca deratizarea in minister

      Ștergere
  7. La persoanele care au supt pe la 4-5 ministrii se poate numara si domnul Paunescu de la educatie fizica, de ani de zile organizeaza Olimpiada Nationala a Sportului Scolar intre copii cu o ora de ed-fizica pe saptamana si cei care au 9-12 ore de pregatire specifica(C.S.S-uri si L.P.S-uri

    RăspundețiȘtergere
  8. MEREU, SACRIFICAT ÎNVĂȚĂMÂNTUL PRIMAR, CEL MAI AGLOMERAT DIN VIAȚA COPILULUI CHIAR!DE CE LE FURĂ VIAȚA JUCĂRIILOR ACESTOR COPII, DE LA 6 LA 7 ANI?RUȘINE TOV OANA!SUNTEȚI MAMĂ?ÎI ÎNCUIAȚI CU ȘCOALA DE MICI?DE CE NU DEGAJAȚI PROGRAMA ȘCOLARĂ MAI BINE?DAR NU PENTRU A RENUNȚA LA CLASICI CA SĂ-I ÎNLOCUIȚI CU PARVENITELE VOASTRE CHIPURI!RUȘNE!CALIFICATIVUL VOSTRU ACESTA RĂMÂNE:0!

    RăspundețiȘtergere
  9. pai la ce va asteptati? cica elevii sunt evaluati de cadrul didactic la sf de an si pe urma zice ca un specialist va redacta scrisoarea de evaluare pt parinti. care specialist???

    RăspundețiȘtergere
  10. Azi ni s-a spus de la scoala ca directorul va decide cine sa predea la clasa pregatitoare, are oare aceasta putere?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Traim in Romania...si in momentul de fata orice este posibil!

      Ștergere
  11. Motivul principal, amintit de fapt un pic printre altele de catre "ministru", este eliberarea gradinitelor care sunt neincapatoare! E mai simplu sa transferi o grupa de copii in scoli decat sa construiesti gradinite!! De atata joc bagat pe gat, copiii nu vor mai sti nimic! Sau are cumva impresia marele specialist ca vor fi pregatiti pentru ecuatiile din clasa I! Astia imbraca toata prostia, hotia si reducerile de tot felul in inventate principii pedagogice! Am ascultat la radio un psiholog care spunea ca varsta de 6 ani nu e potrivita pentru scoala! Se agata ca in strainatate educatia e timpurie dar nu spune marele idiot ca acolo programa e cu doua clase deasupra fata de Romania! Un elev de clasa a III-a de la noi e inscris in clasa a V-a peste hotare! Ne tampesc copiii cu programe nepotrivite varstei!!! (Goe)

    RăspundețiȘtergere
  12. Are ! Doar este expert in managementul educational !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Care management educational facut pe bani???

      Ștergere
  13. Sunt o mama si cadru didactic direct afectata de tampita asta de lege , data pentru a favoriza pe copiii din bucuresti care nu au loc in camine si gradinite, ocazie cu care ii evacueaza cu un an mai repede si ii trimite la scoala pe copiii de 6 ani care inca mai au nevoie de papusica si masinuta, si lasa loc liber celoralti copii. De ce cadrele didactice in invatamantul prescolar nu sunt luate in calcul pentru a preda la grupa 0, si se fac posturi pentru invatatoare si pe noi ne trimit la plimbare, ni se reduc posturile si mai nou trebuie sa participam din nou la concurs, care, culmea rusinii si coruptiei portocalii , se sustine in cadrul unitatii PJ , adik esti la cheremul direcorului si inspectorului scolar! Pana unde va ajunge nebunia asta? Credeam acum vreo 6 ani ca ministru mai rau ca Androneasca nu se poate, insa m-am inselat! Uite ca se poate! Pacat ca sufera copiii nostri, se fac experimente pe ei si noi nu facem absolut nimic! Stiti ce ma intreaba copiii cand terminam o activitate: Dna educatoare, cand ne jucam? In clasa zero ce i se va spune : zero joaca, zero jucarii, zero copilarie? Halal tara! Se asuma raspunderea pe legi, fara nicio responsabilitate! Rusine dle Funeriu! Sper ca poti dormi noaptea, la ce haos ai facut in invatamant!

    RăspundețiȘtergere
  14. Aberantele , ordine si metodologii se vor aplica,stati linistiti, noi degeaba comentam aici impotriva. Caci dupa cum mi-a raspuns d-l Pop cu ceva vreme in urma, buna sau rea, legea trebuie aplicata. Numai scriind aici, nu putem opri nimic. Scriem doar asa, sa ne aflam in treaba. De multa vreme m-am convins cata intelepciune cuprind versurile:" Nu cerceta aceste legi/Ca esti nebun de le-ntelegi."

    RăspundețiȘtergere
  15. Nu va pierdeti speranta !

    RăspundețiȘtergere
  16. intrati pe un site de torrente f bun http://www.sharefilles.ro/

    RăspundețiȘtergere

Postări populare