23 ian. 2012

Funeriu si clasa pregatitoare sau zero

As spune mai bine Funeriu si clasa zero. Pentru ca sunt egale cu zero argumentele cu privire la clasa pregatitoare. Argumente pe care incearca sa le arunce in spatiu public. 
Aici ma refer in primul rand la scolarizarea copiilor. Nefiind capabil sa respecte Legea educatiei nationale art 361 (6) in termen de 8 luni de la intrarea in vigoare a prezentei legi, Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului elaboreaza metodologiile, regulamentele si celelalte acte normative care decurg din aplicarea prezentei legi si stabileste masurile tranzitorii de aplicare a acesteia, ministrul educatiei a venit aseara cu niste "buline" legate de clasa pregatitoare.
Ma rezum deocamdata doar la afirmatia spagii de la inscriere in clasa pregatitoare. 
Ii readuc aminte domnului ministru ca daca exista aceasta spaga, atunci are o problema cu unii directori. Acestia nu sunt cu concurs domnule ministru. Stau in pixul inspectorului general care sta in pixul dumneavoastra. Deci puteti sa ii demiteti.
Incet incet imi da seama ca ministrul Funeriu uita ca este ministrul educatiei si ca altcineva este ministrul administratie si internelor . Adica cei care se ocupa de hoti si spagari sunt in subordinea MAI. Dansul trebuie sa respecte Len in primul rand si sa spuna copiilor de clasa a 5 actuala precum si celor din clasa pregatitoare din toamna, ce fel de continuturi vor avea de invatat.
PROGRAMELE SCOLARE, MANUALE, BAZA MATERIALA si RESURSA UMANA sunt problemele principale de care trebuie sa se ocupe ministrul educatiei.
De spagari sa se ocupe MAI si toate serviciile platite cu bani grei si cu buget mai mare decat anul trecut. 
Voi reveni pe aceasta tema fierbinte dupa ce in baza art 3  m) principiul transparentei - concretizat in asigurarea vizibilitatii totale a deciziei si a rezultatelor, prin comunicarea periodica si adecvata a acestora; vom avea informatii scrise. Ca de vorbele goale ale domnului Funeriu suntem satui.

Declaratiile ministrului AICI 

Adresa inspectoratelor AICI


26 de comentarii:

  1. Nu imi e clar ce si unde a afirmat. Puteti reveni cu detalii?

    RăspundețiȘtergere
  2. ca se ia spaga la inscrieri si ca va creea un soft de inscriere si repartizare

    RăspundețiȘtergere
  3. Parintii sunt cei care cred ca, daca vin cu daruri , vor fi repartizati la invatatorul pe care si-l doresc, ma indoiesc ca vreun director cere spaga si nu se bucura de solicitarile numeroase care ii asigura finantarea per elev. Dar acesta este cel mai nesemnificatic aspect al inscrierilor. Deocamdata dl Ministru are de raspuns la alte intrebari, ce tin de : unde, cum, cu ce programe, cu ce cadre, in ce spatii, ce program after scool le ofera si multe altele, cu ce materiale didactice specifice varstei?.. Parintii tot intreaba, iar noi nu avem raspunsuri pentru ca nu avem metodologie, calendar... Vai de comunicarea dlui ministru... Praf in ochi!

    RăspundețiȘtergere
  4. Fica-mea se apropie de bac(2014 il va da)si nu stie cu exactitate la ce materii...Se asteapta la noi modificari , cum a fost in fiecare an! Asa ca de la cls 0 la finalul Universitatii e un HAOS!!!! Dar oare nu asta se urmareste?

    RăspundețiȘtergere
  5. Domnule Pop mai lasa clasa pregatitoare si clasa a IX -a. Tot de astea te-ai ocupat. In loc sa te zbati pentru reluarea dialogului social si pentru anularea unor ordine prin care ministrul ed. doreste desfiintarea sindicatelor, pentru ca apoi sa mai obtinem cate ceva din ce-am pierdut prin legea educatiei nationale (daca nu stii ce am pierdut intreaba-l pe Vosganian)ca si in timpul finalizarii legii tot de cele doua v-ati ocupat in principal si de finantarea invatamantului particular. Si mai lasa cravata rosie!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) eu sa ma zbat in conditiile in care avem zeci de adrese, memorii si scrisori adresate ministrului, prim ministrului, presedintelui. Cu ordinul suntem in instanta..termen pe 3 februarie 2012. finantarea inv particular am criticato suficient. a se vedea postarile mai vechi. Cravata rosie nu are nimic de a face cu politica...e criza si nu imi permit achizitionarea de cravate de alta culoare :)

      Ștergere
    2. Dar, cu toata graba de a da un raspuns, recunosc, civilizat dar nu si convingator, puteti scrie si corect?

      Ștergere
    3. Mai are si una galbena foarte draguta:) (cravata)

      Ștergere
    4. la asemenea constatari nu am cm sa raspund. In timp va convingeti singur...imi cer scze ptr scris insa nu am inca angajate persoane care sa imi raspnda pe blog, mess, email, facebook si toate celelate. Mai greseete omul si imi cer scuze. Nu e normal dar voi incerca sa imi efientizez munca

      Ștergere
    5. Dar unde-i stimabilul domn Adrian, ca se pricepe!?Mai ales la a distinge culorile la moda!

      Ștergere
  6. Clasa a IX-a nu este importanta , ci extrem de importanta ! Trebuie sa ramana la liceu , pentru binele adolescentilor din Romania !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. numai daca modificam Legea educatiei nationale...pentru asta e nevoie de initiativa legislativa pe care FSLI a initiato

      Ștergere
  7. FELICITARI ! O veste buna !

    RăspundețiȘtergere
  8. Dle POP numai cine munceste greseste; critici o sa aveti si in continuare insa si oameni care apreciaza ceea ce faceti desi este o munca de Sisif .Stima

    RăspundețiȘtergere
  9. D-le Pop,
    As vrea sa stiu daca dv. cunoasteti vreun director care a refuzat sa semneze statele de plata cu salariile diminuate si daca si-a dat demisia.
    Inca un lucru: in comentariile dv. nu ati scris nimic despre "taierea" orelor suplimentare, incepand cu 01.09.2011, pentru c.d. cu gradul I si care au peste 25 ani vechime......Ce urmeaza sa se mai ia?!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu cunosc un asemenea director....nu mai au ce sa ne taie....si ptr cei c gr I 25 de ani vechime speram sa modificam Legea educatiei nationale

      Ștergere
    2. Dar vreun cadru didactic, care nu e neaparat director, care sa fi refuzat sa semneze statul de plata si sa isi dea demisia, cunoasteti? Dar vreun lider de sindicat care sa fi facut asta cunoasteti? Sau acum trebuie ca directorii sa refuze sa aplice legea pentru ca, in incompetenta sau dezinteresul (sau poate interesul!) lor, sindicatele au permis sa fie data aceasta lege?

      Ștergere
    3. am vazut. dar cu o floare nu se face primavara.

      Ștergere
  10. Aerul nostru sau al legiuitorilor!Mă chinui de 6 luni sâ-mi plătesc o rată.Nu reușesc.Ar trebui să renunț la hrana copiilor mei.Clasa 0?Echivalentul bacului susținut de Funeriu

    RăspundețiȘtergere
  11. Nici nu trebuie sa ne uitam mai departe decat la denumire: Clasa zero.... ce frumos suna, clasa zero=nimic, nul; de altfel ca si formula de adresare pt copiii nostri "educabili"

    RăspundețiȘtergere
  12. Domnule Liviu Pop, apreciez tot ceea ce faceti pentru noi.Sunt spre sfarsit de cariera si ma gandesc cat am dat eu invatamantului si cat am primit.
    V-as ruga sa aveti in vedere si urmatoarele doua probleme:
    - Pentru procesele castigate in 2010 Pe L 221 vom primi anul acesta 5% din suma castigata in instanta. Ceea ce mi se pare si mai umilitor e faptul ca am aflat azi la scoala ca si acea ,,firimitura" se imparte in mod egal pe cele 4 semestre.Macar suma aceea sa se dea toata odata si sa se aplice corect indicele de inflatie.
    - Daca tot se face finantarea pe elev cum priviti faptul ca in aceeasi scoala sunt clase cu 14-16 elevi si clase cu 28-30, iar salarizarea dascalilor este la fel.
    Poate sa se supere multa lume , dar mi s-ar parea normal ca aceia care au colective numeroase sa aiba si cateva procente la salariu sau chiar plata a 2-4 ore suplimentare pe saptamana.

    RăspundețiȘtergere
  13. Cei care lucreaza cu 14-16 elevi in clasa trebuie platiti mai mult ! La un astfel de numar de elevi , cu siguranta , se face o EDUCATIE DE CALITATE !

    RăspundețiȘtergere
  14. Cum e mai bine: sa ai colective numeroase, dar cu parinti implicati, preocupati, cu studii sau sa ai 16-18 copii din familii dezmembrate, cu probleme de toate felurile, unii puscariasi, altii alcoolici, altii cu 6-7 frati, fara studii, deci fara sprijin acasa pentru copil nici material, nici emotional, nici educational? Cred ca ar trebui sa se respecte legea si din punct de vedere al numarului maxim de elevi in clasa. Nu ar trebui sa se acorde finantare suplimentara daca se depaseste acest numar. Oare legea prevede ceva in acest sens?

    RăspundețiȘtergere
  15. Sa stiti ca in localitatile mici se formeaza in 98& din situatii clase eterogene. Nr mare de elevi in majoritatea situatiilor nu se datoreaza parintilor , ci legii. Dupa lege, dupa finantarea pe elev, dupa faptul ca multi copii mai pleaca in strainatate, cand se inscriu in scoala ta intre 51 si 57 copii, cate clase formezi?

    RăspundețiȘtergere
  16. Legea educatiei nationale spune clar care poate sa fie nr maxim de elevi. Deci e cat se poate de simplu.

    RăspundețiȘtergere

Postări populare