12 ian. 2012

Punctele tari ale Legii educatiei nationale

Un coleg de breasla m-a intrebat iritat azi de ce critic asa mult ministerul si Legea educatiei nationale. Citez "Nu vezi cate lucruri bune are LEN?"
L-am intrebat care sunt si mi-a dat un raspuns portocaliu: "Reformeaza si modernizeza invatamantul".
Am renuntat la dialog si i-am promis ca voi cauta pe blog aceste lucruri, desi am postat zeci pana acuma. 
Deci care sunt punctele tari ale Legii educatiei nationale?
In scurt timp voi initia si un topic cu Punctele slabe.
Asa ca "monitorizorii MECTS" a acestui blog pot sa fie linistiti...suntem pe receptie. Tocmai am depasit din 2007 peste 800 000 de vizite pe acest blog... 
"Hituri mumarate din data de 24.09.2007:  804100"


21 de comentarii:

  1. Reformarea și modernizarea asta nu-i benefică deloc nici pentru elevi, nici pentru cadrele didactice...
    Eu nu văd niciun punct forte în LEN.

    RăspundețiȘtergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  3. Puncte tari: ORGANIZAREA
    Exemplu pentru ce vor sa faca si in sanatate:

    Intr-una din zile, Bulă trebăluia prin bucatarie.
    O clipa de neatentie la tocat zarzavaturi si singele incepe sa curga.
    ia repede o cirpa, infasoara degetul si fuga la spital.
    Intra la U.P.U. si vede doua usi:

    "Bolnavi" si "Accidentati".
    Ca un cetatean disciplinat ce este, Bula intra la "Accidentati".
    Acolo, ce sa vezi? Alte doua usi:

    "Cu sangerare" si "Fara sangerare".
    Asa cum era firesc intra la "Cu sangerare".
    Alte doua usi:

    "De importanta vitala" si "Fara importanta vitala"
    Deschide usa "Fara importanta vitala" si se trezeste iar in strada ...

    Pleaca nervos acasa unde familia il intreaba:
    - Ei, Bulă, te-au tratat bine?
    - Nu s-a uitat nimeni la mine, dar organizarea e beton ... !!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Fariseismul, distructivismul, pupincurismul sunt punctele tari ale aplicarii LEN!

    RăspundețiȘtergere
  5. Reformele de pana acum in invatamant au vizat inlocuirea de denumiri (curriculum in loc de programa, competente in loc de obiective), schimbarea structurii anului scolar,infiintarea de comisii, comasarea de scoli, reducerea numarului de profesori, numararea absentelor, ... cam atat. Rezultatul este o scadere continua a calitatii. SINGURUL LUCRU CARE NU S-A INCERCAT ESTE MOTIVAREA CADRELOR DIDACTICE.

    RăspundețiȘtergere
  6. Liviu, am studiat destul de atent brosura cu LEN si pot sa afirm faptul ca singurele parti tari sunt copertile. Altceva nu am gasit tare la aceasta lege.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cel mai tare raspuns!Nu am mai ras asa de mult de un an!

      Ștergere
  7. BIROCRATIA (ca sa nu mai gandim) ! Kafka este la clasa pregatitoare !

    RăspundețiȘtergere
  8. Ce mai plangeti dupa Abramburica!Poate ca daca aveati curiozitatea sa si deschideti copertile, gaseati si vreun punct-doua mai taricele!Recunoasteti ca nici nu doriti sa le cautati, este evidenta pozitia de Gica-contra si pupincureala indreptata spre viitoarea putere, cine stie, poate va pun vreo lista la parlamentare!

    RăspundețiȘtergere
  9. Bine ca ne-ai luminat tu , Bobocule ! Cine te impiedica sa lauzi ?

    RăspundețiȘtergere
  10. Oare chiar nu mai putem vedea mai departe de varful nasului?E oare posibil sa mai existe printre noi, astazi, cadre didactice care se pot multumi a face BIROCRATIE si nu adevarata meserie de dascal ?Chiar va puteti lasa cu atata usurinta pacaliti de aceasta lege care nu face altceva decat sa dea putere fara margini unor directori vanduti,care nu face decat sa nenoroceasca niste generatii de copii incepand de la 5-6 anisori? Stimate domnule"anonim" toti ,dar absolut toti ar fi trebuit sa fie GICA-CONTRA,chiar si tu.

    RăspundețiȘtergere
  11. Puncte tari in LEN?! Toata legea-i tare. Nu poti intra in ea decat prin metodologii. Dar si metodologiile sunt tari. Asa ca LEN e super tare!

    RăspundețiȘtergere
  12. Exista si cateva puncte BUNE in LEN. Putine, dar EXISTA ! Insa, ABSOLUT TOATE punctele bune NU SE APLICA , in timp ce TOATE CELELALTE, adica mormanul de ABERATII, se aplica "LA SANGE" !!!
    Ca exemplu, sa luam faptul ca "numarul MAXIM de elevi dintr-o clasa este de 30"! In teritoriu, s-a transmis "numarul MINIM de elevi pentru a forma o clasa este de 30 "!!! Deci, UNA scrie in LEN, ALTA aplica Funebru ! De fapt, UNA SCRIE in TOATE LEGILE acestei tari si ALTA FACE GUVERNUL !!! O tara fara legi respectate este o tara a FARADELEGILOR, a infractionalitatii, un LAGAR POST-AUSCHWITZ !!!

    RăspundețiȘtergere
  13. Anterior LEN , numarul maxim de elevi intr-o clasa era de 25 de elevi ! Numarul actual , de maxim 30 de elevi intr-o clasa , este punct tare sau . . . slab ?

    RăspundețiȘtergere
  14. Acesta este rezultatul "diplomatiei" si dialogului practicate de alesii din fruntea FSLI. Daca legea "nu are" puncte tari este vina voastra in primul rand, noi am trimis destule propuneri, dar acolo ati sustinut propunerile voastre sau cele dictate de partidele politice.Pacat ca nu am avut si noi un om ca la sanatate!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si noi am primit foarte multe propneri. Am adus la cunostinta celor din MECTS..Dar ei au tinuto tot pe a lor. In ceea ce priveste politizarea miscarii sindicale cautati pe la alte federatii nu la FSLI..Multumesc pentru intelegere

      Ștergere
  15. Sa-ti fie rusine ca publici doar ce-ti convine!

    RăspundețiȘtergere
  16. finantarea pe cap de elev este o crima prin efectele pe care le produce, numai un oresponsabil a putut comite un asemenea act.
    Finantarea pe cap de elev este pe departe cea mai iresponsabila decizie din Legea Analfabetizarii Nationale. Desi premisa este corecta dar nicidecum originala, anume a masura efortul unui profesor si a-i rasplati performanta in functie de auditoriul sau, in functie de numarul de elevi mai precis, rezultatele aplciarii sale vor genera cutremure in educatie, sau in ce a mai ramas din educatie. Sa analizam: profesorul este cel care care trebuie sa acorde note de trecere (sau nu) elevilor sai. Va alege el sa isi lase elevii corigenti, daca aveasta va avea ca efect scaderea numarului de elevi si implicit diminuarea propriului sau salar ? Cat de retardat mintal trebuie sa fi ca sa iti inchipui asa ceva?
    De cativa ani acest lucru se petrece deja, in faze incipiente: scoala este facuta de forma, notele sub 5 se dau tot mai rar, la fel ca si sanctiuni disciplinare, deoarece "ne pierdem elevii". Acum aceasta monstruozitate care traia neoficial prin canalele intunecate ale realitatii, este legiferata. Vom titra semi analfabeti, tineri care nu respecta nici o regula de bun simt, tineri violenti, agresivi, inculti, semidocti, ale caror modele sunt fotbalisti, pseudo vedete TV si alte rebuturi ale unei societati normale, nu ale societatii noastre, unde acestea sunt valori. Vom aduce pe piata muncii nespecialisti, tineri care vor fi invatat ca "merge si asa", tineri care vor crede ca si in viata reala va merge la fel ca in scoala romaneasca, atinsa iremediabil de tifosul incompetentei celor care o conduc, dar o conduc spre groapa. Din acest motiv am numit aceasta lege ca fiind a analfebetizarii nationale, deoarece finantarea pe cap de elev asta va genera: trecerea cu vederea a faptelor reprobabile, ajustarea rezultatelor reale ale evaluarilor, va genera o minciuna uriasa care ne va ingropa sub mizerie ei infecta.

    RăspundețiȘtergere

Postări populare