10 ian. 2012

Se asteapta respectarea LEN

Art 104 alin 4 din Legea educatiei nationale spune "Alocarea fondurilor pentru finantarea de baza a unitatii de invatamant se face pe baza unei formule de finantare aprobate prin ordin al ministrului educatiei, cercetarii, tineretului si sportului care ia in considerare costul standard per elev/prescolar, numarul de elevi/prescolari din unitatea de invatamant, precum si factorii de corectie dependenti de densitatea de elevi in zona, severitatea dezavantajelor, de limba de predare si alti factori."

In acest moment se propun proiectele de buget ale unitatilor scolare. Oridinul se lasa asteptat.
Dar la MECTS tacere....
Am scris depsre bugetul scolii mai multe AICI 
Pe activisti de partid care frecventeaza acest blog ii rog sa nu confunde acest ordin cu HG care prevede finantarea per elev si care o gasiti AICI
Multumesc pentru intelegere 

9 comentarii:

  1. In LEN se vorbeste despre finantarea scolilor/elev. Ar fi cazul sa se respecte odata acest mod de finantare caci,de doi ani de cand s-a elaborat legea,se aloca aceste fonduri la inceput de an,iar la final de an ti se iau pentru a fi date scolilor cu copii putini, Si atunci,unde este finantarea/elev? Ce folos ca ai elevi multi in scoala daca tot asa primesc bani si scolile fara elevi?

    RăspundețiȘtergere
  2. D-le Pop,v-as ruga sa-mi dati o informatie legata de plata sumelor restante obtinute in urma hot.judecatoresti definitive si irevocabile.S-a stabilit de catre MECTS esalonarea platilor pana in 2016. Asta e,nu ne place,dar n-avem ce face! Dar,oare, celor care s-au pensionat sau urmeaza sa se pensioneze n-ar trebui ca aceste sume sa li se plateasca o data si nu in transe? Poate bietii dascali nu le mai prind!Acestora ar trebui sa li se dea banii intr-o singura transa!

    RăspundețiȘtergere
  3. @Anonim 11.01.2012, 08:58: Informatia o poate da doar Traian Piratu. Emil Mititelu ne poate spune ca se asteapta "iesirea naturala" a celor care se pensioneaza de pe lista de asteptare a sumelor. Oricum, sumele acordate efectiv de guvern nu acopera decat 0,75-0,8% din sumele datorate. 1,25 ar fi doar prin raportare la datoriile aferente L. 221/2008 excluzand pe cei care au primit bani o luna sau mai multe. Verificati la contabilitati.

    RăspundețiȘtergere
  4. MD-afiliat FSLI11.01.2012, 11:40

    REFERITOR LA PLATA HOT JUD DEF SI EXECUTORII PANA LA 31/12/2011 :
    ------------------------------------------------
    http://sinvlex.blogspot.com/2012/01/legea-nr.html
    ------------------------------------------------

    IMPORTANT!!!!!!!!!
    ===============================================
    HOT.JUD. DEFINIVE SI EXECUTORII INCEPAND CU 01/01/2012(PANA LA EVENTUALA PUBLICARE A UNEI OUG DE AMANARE) SE EXECUTA CF. CODULUI MUNCII(CERERE EXECUTARE H.J.)

    ART 261 CODUL MUNCII(LA ZI)
    ============================
    Neexecutarea unei hotarari judecatoresti definitive privind plata salariilor in termen de 15 zile de la data cererii de executare adresate angajatorului de catre partea interesata constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 3 la 6 luni sau cu amenda.

    RăspundețiȘtergere
  5. Legea gravitatiei mai este in vigoare ?

    RăspundețiȘtergere
  6. @Aninim 11.01.2012, 16:32: Domnule, abtine-te! Nu-i mai da idei lui Boc ca o schimba si pe asta prin asumarea raspunderii guvernului.

    RăspundețiȘtergere
  7. 5 % in 2012 din toate procesele castigate pana in 31 dec 2011. In ceea ce priveste procesele pe care le vom castiga se aplica Codul Muncii

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Teoria e una. In practica e altceva. E asa cum am spus: abia daca se vor acoperi 08% pe trimestru, respectiv 3% in acest an.

      Ștergere
    2. Si cine va da banii conform Codului muncii? Trebuie sa ajungem la indemnul lui Mihai Viteazul de pe statuia de la Universitate: " La lupta flacai!"

      Ștergere

Postări populare