2 iun. 2010

NU VĂ AMANETAŢI ZIUA DE MÂINE!

APEL CĂTRE SALARIAŢII DIN EDUCAŢIE
NU VĂ AMANETAŢI ZIUA DE MÂINE!
ÎN FAŢA UNUI GUVERN INCOMPETENT ŞI TUPEIST, SINGURA SOLUŢIE ESTE CONTINUAREA ACŢIUNILOR DE PROTEST!

Dragi colegi!
Sunteți conștienți că, pas cu pas, zi cu zi, cu toții ne îndreptăm către prăpastie!
Într-o manieră absolut stranie, același guvern, care în urmă cu șase luni ne anunța că am ieșit din criză, ne comunică acum CĂ O DUCEM RĂU ȘI VA FI ȘI MAI RĂU!
Da, așa este, pentru că ducem povara uriașă a douăzeci de ani de greșeli de guvernare, de corupție, de promisiuni electorale și de ”minciuni prin omisiune”. Iar acum, guvernanții au tupeul să ne spună că tăierea pensiilor și a salariilor este singura soluție care ne poate salva de la faliment… Și că, în înalta lor înțelepciune, au ales răul cel mai mic – deoarece exista și varianta creșterii taxelor, care, în opinia lor, ne-ar fi prăbușit mult mai repede!
Fără să-și recunoască, nici măcar acum, în al doisprezecelea ceas, incompetența! Fără să-și recunoască abuzurile! Fără să-și recunoască dorința permanentă de căpătuială, care a dus la plasarea în posturi bine remunerate a clientelei politice care a cotizat în campania electorală și care trebuie răsplătită pentru sprijinul dat atunci!
Este evident că actuala putere politică nu are soluții. Este evident că se guvernează experimental, că nu știe stânga ce face dreapta, că toți decidenții de la Palatul Victoria sunt depășiți de situație!
Suntem la limita suportabilității! Și ca în orice situație limită, trebuie să strângem rândurile, indiferent de presiunile care se fac permanent asupra voastră. Continuarea acțiunilor de protest, inclusiv a grevei generale, este singura modalitate de a forța actuala putere să renunțe la măsurile aberante de limitare a resurselor financiare ale bugetarilor și pensionarilor!
Adevărat este și faptul că avem nevoie de curaj – curaj pentru a spune: PÂNĂ AICI!!! Curaj pentru a trece peste amenințări și presiuni! Curaj pentru a reacționa, chiar atunci când în jurul nostru se spune: DEGEABA, EI FAC TOT CEEA CE VOR!
Salariaţii din învăţământ au hotărât să protesteze, pentru ca generaţiile viitoare (copiii, elevii şi studenţii de astăzi) să nu ne reproşeze vreodată că nu au luat atitudine împotriva unor măsuri abuzive, dezastruoase, pentru întregul sistem de învăţământ, inclusiv a acţiunilor de intimidare, întreprinse de ministrul Daniel Funeriu şi din dispoziţia acestuia. Nu putem ignora cea mai aberantă Lege a educaţiei – Legea Funeriu – care aruncă în haos, pentru mulţi ani de aici înainte, învăţământul românesc. Ce fel de lecţie de demnitate, moralitate, solidaritate şi etică le dăm noi, dascălii lor, dacă rămânem doar simpli spectatori a tot ceea ce se întâmplă în jurul nostru şi acceptăm, necondiţionat, statutul de victimă a unei guvernări iresponsabile?
Dacă nu vom continua acum, actualul guvern își va angaja răspunderea în fața Parlamentului, iar incompetența va primi, astfel, girul iresponsabilității! Boc și ai lui vor continua să găsească noi vinovați, oricine altcineva, mai puțin ei. Vor continua să ceară restrângerea cheltuielilor și solidaritate în fața crizei, uitând că robinetele bugetului de stat s-au scurs tot în buzunarele lor și ale celor care s-au perindat la guvernare în mandatele anterioare! Vor continua să ne amenințe cu măsuri suplimentare de austeritate, fără să-și asume nicio obligație de a explica ce au făcut, în ultimii doi, cinci, zece sau douăzeci de ani, cu banul public.
Este adevărat că nu greva generală va soluționa criza economică; dar ea este SINGURUL semnal de care politicienii vor fi obligați să țină seama. Dacă noi renunțăm acum, ei vor câștiga. Ei, cei care au căpușat statul român și vor face și în continuare același lucru. Ei, cei care cred că suntem doar masă de manevră electorală. Ei, cei care cred că li se cuvine orice. Ei, cei care cred că au dreptul să decidă cine, cum și cât să trăiască în România anului 2010!
Să nu fim complici genocidului care ni se pregăteşte!
DACĂ NU ACUM, ATUNCI CÂND?

Preşedinte F.S.L.I Preşedinte F.S.I. „SPIRU HARET”
Aurel CORNEA Gheorghe ISVORANU

Preşedinte F.E.N. Preşedinte F.N.S. „ALMA MATER”
Constantin CIOSU Anton HADĂR

COMUNICAT DE PRESĂ


Birourile executive ale celor patru federaţii sindicale reprezentative din învăţământ, reunite în şedinţă comună în data de 02 iunie 2010, au decis continuarea acţiunilor de protest, conform calendarului comun stabilit în data de 12 mai 2010:
- netrecerea notelor şi a calificativelor în documentele şcolare oficiale, neparticiparea la examenele naţionale şi la orice tip de evaluare şi neîncheierea situaţiei şcolare, toate acestea având drept rezultat blocarea sfârşitului de an şcolar;
- grevă generală;
- mitinguri de protest.
În egală măsură, s-a decis constituirea unui „comitet de criză” care să monitorizeze derularea protestelor.
Federaţiile sindicale reprezentative din învăţământ cer:
1. renunţarea la măsurile care îi afectează pe salariaţii din educaţie, prevăzute în proiectul Legii privind unele măsuri necesare în vederea restabilirii echilibrului bugetar;
2. modificarea proiectului Legii Educaţiei Naţionale, în sensul acceptării revendicărilor federaţiilor sindicale reprezentative din învăţământ;
3. demiterea ministrului Daniel Petru Funeriu, ca urmare a atitudinii incalificabile faţă de salariaţii din sistem şi a gravelor abuzuri comise în exerciţiul funcţiei.

74 de comentarii:

  1. E ok ! Suntem in greva! Iar cei care au inceput cursurile pot oricand sa reintre in greva. Cand vor ei. Acum sau saptamana viitoare.

    Totul e sa nu incheiem mediile! Sa nu cedam presiunilor! Sa amenintam si noi cu plangeri penale pe cei care ne streseaza!

    RăspundețiȘtergere
  2. In jud.Suceava am fost anuntati ca de maine renuntam la greva. Cum se poate asa ceva?!S-au dus 3 zile pe apa sambetei,fara a obtine nimic?!!Cine a luat aceasta hotarare,cine este multumit de finalitatea grevei si a decis sa o "sparga"??!!

    RăspundețiȘtergere
  3. si noi am intrat azi la ore,dar ni s-a spus ca s-a obtinut mentinerea titularizarii in sistem!!!!!!! E minciuna?

    RăspundețiȘtergere
  4. Vorbiti cu liderii de sindicat din judete,mergeti in teritoriu,mai organizati un miting la Bucuresti,trimiteti faxuri la toate scolile.Trebuie sa continuam.

    RăspundețiȘtergere
  5. "In jud.Suceava am fost anuntati ca de maine renuntam la greva"

    ACESTA E POSTUL CLASIC AL UNUI DEZINFORMATOR!
    Toata tara a vazut ca se continua greva generala, si el face pe prostul, de parca nu are acces la internet, tv, etc. Dar, totusi posteaza, dobitocul!

    RăspundețiȘtergere
  6. "si noi am intrat azi la ore,dar ni s-a spus ca s-a obtinut mentinerea titularizarii in sistem!!!!!!! E minciuna? "

    ACESTA E POSTUL CLASIC AL UNUI DEZINFORMATOR!

    Toata tara a vazut ca se continua greva generala, si el face pe prostul, de parca nu are acces la internet, tv, etc. Dar, totusi posteaza, dobitocul! Se si mira, cu nevinovatie, ca cica a auzit ca s-a obtinut mentinerea titularizarii.. Ce prost! Cred ca a obtinut ma-sa titularizarea pe centura

    RăspundețiȘtergere
  7. Pentru a nu fi obligati sa incheiem mediile, pentru a nu fi sanctionati ca nu incheiem mediile trebuie sa fim in greva. Macar in saptamana 7 - 11 iunie. Atentie! Nu trebuie trecute notele de la teze. Tezele trebuie tinute acasa. Sigur se vor da dispozitii ca mediile sa fie incheiate de directori si de cei care nu vor fi in greva dat nu se vor putea da dispozitii pentru a se trece note "din burta". Sa dam dovada de unitate si perseverenta!

    RăspundețiȘtergere
  8. Scuze, d-le Pop, ca azi am gandit urat in ceea ce va priveste, SCUZE!

    RăspundețiȘtergere
  9. Vorbiti cu liderii de sindicat din judete,mergeti in teritoriu,mai organizati un miting la Bucuresti,trimiteti faxuri la toate scolile.Trebuie sa continuam. La Bucuresti se crede ca totul s-a terminat aiurea, liderii sa insiste la tv si prion comunicate in scoli macar sa nu incheiem mediile, ca e prea tarziu de luni vor fi incheiate in stilou, acum sunt puse in creion.Directorii ameninta ca vor incheia ei mediile in locul nostru deoarece sunt note suficiente trecute.Au voie in locul nostru???

    RăspundețiȘtergere
  10. Daca ne vor ameninta sa incheiem medii, e ca si cum ne-ar spune sa iesim din greva, ceea ce se poate lasa cu DOSAR PENAL !

    RăspundețiȘtergere
  11. De ce ne spun liderii judeteni sa incheiem greva,pe motiv ca nu avem 50+1 % procentaj la greva?

    RăspundețiȘtergere
  12. acest procent de 50%+1 se calculeaza pe unitate scolara sau pe sindicat?

    RăspundețiȘtergere
  13. Carla
    ce cauta FEN-ul si "Spiru Haret" in acest comunicat? Unde au fost cele patru federatii in timpul grevei? La declaratii suntem tari...
    In Bucuresti FEn-ul nu a facut greva, iar "dl" nistor, ieri, a sunat liderii din scoli si le-a spus ca astazi sa inceteze greva. Intrebati in scolile cu grupe duble si aflati adevarul. Impostorii nu au ce sa caute in aceasta ecuatie! Si sa nu imi vorbiti de unitate, ca nu am creierul spalat!

    RăspundețiȘtergere
  14. ne spun ca la nivel judetean,nu avem peste jumatate

    RăspundețiȘtergere
  15. si in acest timp la nivel national ,ne cer sa continuam,pe cine sa credem

    RăspundețiȘtergere
  16. "De ce ne spun liderii judeteni sa incheiem greva,pe motiv ca nu avem 50+1 % procentaj la greva?"

    Adriana, ce lider a spus asta? Daca ne poti spune, daca nu esti o dezinformatoare pdl-ista

    RăspundețiȘtergere
  17. am avut astazi sedinta de sindicat si am hotarat ca de luni sa intram toti in greva - chiar si cei care nu au stat pana acum - cam 70% am stat in greva pana cum si nu vrem sa renuntam - suntem la un liceu din judetul Iasi - si am aflat ca si in Iasi marile licee - Negruzzi, Racovita, Eminescu, Moisil sunt 100% in greva * ne imbarbatam unii pe altii si speram ca vom obtine ceea ce dorim - suntem la Spiru Haret

    RăspundețiȘtergere
  18. In judetul Hunedoara,intrati pe www.siphd.ro si cititi,au transmis sa incheiem greva.Suntem la Spiru Haret.Ce facem?

    RăspundețiȘtergere
  19. sunt turbati cei din minister - oricat incearca sa ne dezbine eu nu cred ca vor reusi - seamana din ce in ce mai mult cu comunismul - oare de ce?
    Toti trebuie sa ne unim si sa stam in greva si atunci sa-i vedem < ce le-am facut azi unor colegi care la toate protestele spuneau ca nu au rost decat la finalul anului scolar si acum au uitat si isi faceau orele... rusineeeeeeeeeeeeeeeeee

    RăspundețiȘtergere
  20. pai intrati in greva foamei fratilor! eu is in greva foamei , cand mor va anut!

    RăspundețiȘtergere
  21. Scuze, Adriana, ai dreptate . Citesc si nu-mi vine sa cred, asa e . Sunteti afiliati la Spiru Haret, care a decis continuarea GREVEI pe termen nelimitat, dar sindicatul vostru va scoate din greva, cica pentru a nu va expune...Eu zic sa-i faceti plangere penala liderului, pentru ca a incalcat dorinta majoritatii, care era in greva, si nu respecta o hotarare a sindicatului la nivel national.

    Daca intrati la ore, e bine, ca veti fi platiti, si poate saptamana viitoare reintrati in GREVA! Atata timp cat nu veti incheia medii totul e ok! Curaj!

    RăspundețiȘtergere
  22. "ACESTA E POSTUL CLASIC AL UNUI DEZINFORMATOR! "

    Esti imbecil, anonimule! Eu am pus o intrebare nu am dezinformat pe nimeni! Maica-ta e pe centura! pacat ca a vrut copii ,mai bine crestea pisici!asa sa ii transmiti!Prost,dobitoc si imbecil esti tu cu parintii tai!

    RăspundețiȘtergere
  23. Adriana, puteti renunta la acest sindicat si sa va afiliati la FSLI, de ex., chiar doar la nivel de scoala/liceu!

    Hunedoara, renunta la sindicatul ÎNVĂŢĂMÂNT
    PREUNIVERSITAR JUDEŢUL HUNEDOARA
    din care faci parte, daca vine cu astfel de comunicate derutante. Va puteti inscrie si maine in alt sindicat, va alegeti alt lider, si ei sa faca ce vor! DATI-VA DEMISIA! Va asteptam alaturi de noi. Avem si noi bubele noastre, dar asa ceva nu facem!
    FSLI are de trei ori mai multi membri, decat Spiru Haret !

    RăspundețiȘtergere
  24. Pentru cine spune ca putem intra la ore si e ok daca nu incheiem mediile: Atentie! faci o mare eroare. Cand esti in activitate poti fi sanctionat ca nu ti-ai indeplinit sarcinile de serviciu (incheierea mediilor; probabil ca ai scris si in planificare asa ceva). Numai daca esti in greva nu are ce sa-ti faca. Atentie la legislatia muncii(Codul muncii, Legea conflictelor de munca etc.).

    RăspundețiȘtergere
  25. "si noi am intrat azi la ore,dar ni s-a spus ca s-a obtinut mentinerea titularizarii in sistem!!!!!!! E minciuna? "

    Cand ti se va spune sa te arunci pe geam, sa nu o faci, vino repede si posteaza intrebarea ta imbecila aici, poate se va gasi cineva sa-ti spuna ce sa faci ...

    RăspundețiȘtergere
  26. Ai dreptate,am vrut sa spun sa intre la ore, dar pe data de 10 sau 11 iunie sa reintre in greva si sa refuze incheierea mediilor

    RăspundețiȘtergere
  27. nu pe 11, ci pe 6 iunie cel tarziu - asa s-a spus de la sindicat

    RăspundețiȘtergere
  28. Mentinerea titularizarii este o minciuna. Astia toti din trupa pdl spun cate 2 minciuni prin fiecare cuvant.

    RăspundețiȘtergere
  29. Cand ti se va spune sa te arunci pe geam, sa nu o faci, vino repede si posteaza intrebarea ta imbecila aici, poate se va gasi cineva sa-ti spuna ce sa faci ...

    Arunca-te tu, cretin basist ce esti!

    RăspundețiȘtergere
  30. ok, ok tu asta cu mentinerea titularizarii..Am crezut ca esti un zvoner pdl-ist.Dar daca sustii ca esti de-al nostru, asta e...imi cer iertare. Si tine-ti furia pentru guvernanti

    RăspundețiȘtergere
  31. si mie imi pare rau ca m-ai facut sa iti vb urat,sunt din sect 5, nu sunt zvoner,eu chiar am crezut- o pe lidera ca am obtinut mentinerea titularizarii, e femeie batrana anul asta iese la pensie, de ce as fi crezut ca minte?,si cand am intrebat-o de ce nu ne- a spus nimeni asta la tv in comunicat a zis ca va fi comunicatul in curand dat. pe cine sa mai cred? cum sa nu ma apuce furia? nu am alte surse de venit decat salariul de profesor si pensia mamei, si gramezi de datorii, pe care vreau sa mi le dau inapoi,sa vad doar de unde? Si sunt in situatia mea o gramada de colegi

    RăspundețiȘtergere
  32. GREVA!PROTESTE!REFUZ SE FINIS DE AN!OPUNERI CU SCUTUL LEGILOR , NEGRU PE ALB!TOATE SE LEAGA, CA SA SE STIE CA NU SUNTEM BATAIA DE JOC A NIMANUI!D-le Pop, atentie la cei ce va reprezinta!Au pareri diferite!INCA FUNCTIONEAZA "INTERESU-SI POARTA FESUL!"Cereti date exacte, nu balbaieli! Sunt colegi care se ghideaza dupa sinzagma "LA PLACUNTE INAINTE, LA RAZBOI INAPOI!", DAR SI "DUPA RAZBOI MULTI VITEJI SE-ARATA!"Vigilenta si atentia distributiva trebuie sa vorbeasca!UMILINTA CONTINUA?Sau, pur si simplu, DECENTA PENTRU A NE REALIZA PROPRIILE INDATORIRI?

    RăspundețiȘtergere
  33. Daca suntem amenintati de stimatul domn"FOARTE POZITIV" cu acele controale tematice,care este hotararea pe care s-o luam?cu siguranta ca isj-urile il sustin!De ce nu fac si ele greva?sunt scoli in care isj-ul a cerut nominal persoanele care participa la greva si asta cu o zi inainte de acordarea gradatiilor.o simpla coincidenta???
    nici mesajele liderilor nostri nu sunt clare!ar trebui sa iasa pe post impreuna si sa ne dea un exemplu clar de unitate!

    RăspundețiȘtergere
  34. Stimate domnule Pop,

    Au anuntat la tv ca in companiile de stat (vezi CFR) in care s-au facut deja restructurari, nu se mai fac si reducerile salariale. Cum numarul de persoane disponibilizate din compania sus-amintita a fost de 10000, iar la noi mai mult, cred ca ar fi cazul sa avem si noi acelessi conditii la salariu.
    Se pare insa ca tara nu are in prezent nevoie nici de educatie, si nici de sanatate, ci doar de transporturi, energie si gaze, adica de consum. Cine si cu ce bani se va face in viitor acest consum, nimeni nu si-a mai pus problema. Sectoarele protejate sunt cele in care salariile sunt mult mai mari decat la noi, insa numarul de angajati este mai mic. In aceste conditii nu are cum sa se mentina consumul la care se asteapta ei, si ne vom prabusi si mai mult.
    Ma gabdesc serioas sa imbrac halatul unei femei de serviciu de la Renel, ca are venitul dublu decat al meu de profesor cu gradul II. Acceptand in continuare ce ni se face, vom ajunge sa platim noi banii datorati de primarie pentru scoala (cheltuieli de intretinere, lumina, caldura si apa). Tot ceea ce am postat de-a lungul timpului aici ca si temere, s-a dovedit a fi ceea ce s-a facut cu noi. Acum ma tem ca vom fi pusi sa ne administram scoala din banii nostri, si nu mai vad nicio piedica in calea guvernantilor in a ne face si aceasta "bucurie".
    TREBUIE SA FACEM CEVA SPRE BINELE NOSTRU.

    RăspundețiȘtergere
  35. La Tulcea s-a anuntat neoficial ca in iunie si pe perioada concediului de odihna vom lua 30% din salariu pe motiv ca nu sunt fonduri .: va rog sa ne puneti la dispozitie un model de plangere penala pt acest abuz;
    La noi in scoala profesorii sunt nemultumiti ,dar incheie mediile anuale la anii terminali !!!!

    RăspundețiȘtergere
  36. Asa cum s-a mai spus, si la noi in scoala, liderii de sindicat FEN si FSLI au fost cei care i-au manipulat pe toti spre incetarea grevei. Imi este greu sa cred ca o fac de capul lor....

    RăspundețiȘtergere
  37. nu imi mai permit sa stau in greva, fratioare, crede-ma, iti spun asta din suflet. am stat 3 zile, inseamna mult in minus din mizeria mea de salariu, plus pierderile neveste-mii. am deja restante la banca, nu mi-au decontat naveta, sunt imprumutat pe la toti cunoscutii, sunt disperat. si eu si nevasta-mea nu mai stim incotro sa o mai apucam. sunt dispus sa ies la mitinguri, ma invoiesc eu cumva daca se suprapun peste programul de la scoala. vin la prefectura ori de cate ori e nevoie, sa urlu acolo cat pot, vin la Bucuresti daca e nevoie, dar trebuie sa intru la clasa, sa imi iau salariul, altfel sunt mort! propun sa ne intalnim in fiecare resedinta de judet zilnic, la prefecturi, daca se primesc aprobari pt asta, sa protestam intre 9 si 12 dimineata, sau in schimburi pana seara, cum s-o putea, pana pica guvernul. facem cu randul, noi plus celelalte sindicate si ramuri, ca sa le aratam ca ne opunem masurilor criminale. mai mult, ce putem sa facem? veniti cu o solutie, ca suntem in pragul nebuniei!
    noi am dat atatea semnale politicienilor si opozitiei, acum e randul lor sa miste ceva, sa dovedeasca macar mila pt poporul asta, daca nu si respect, si sa voteze in bloc motiunea. altfel, daca ii prind pe ai nostri prin oras, le sparg capetele! ca nu dau ei socoteala in fata copiilor mei care sufera ca au doi parinti bugetari, cersetori. JOS CU EI! LA MITING TOATA LUMEA!

    RăspundețiȘtergere
  38. Dragi colegi si lideri, ce parere aveti despre acest lucru:
    "Profesorii vor încheia situaţia şcolară până marţi, spune Daniel Funeriu
    "Eu cred că profesorii vor pune note în catalog şi vor încheia situaţia şcolară a elevilor. Dacă nu pun note în catalog, trebuie să existe o bază legală pentru acest lucru. Această situaţie, din punctul meu de vedere, nu este o soluţie legală, să nu notezi elevul, dacă nu este grevă", a mai spus ministrul Educaţiei, potrivit Mediafax.

    El a precizat că este convins că profesorii vor încheia situaţia şcolară a elevilor, precizând că doar în cinci judeţe nu există încă o situaţie clară privind încheierea situaţiei anului şcolar."

    Deci zarurile au fost aruncate si am pierdut...pacat.

    RăspundețiȘtergere
  39. In Romania a avut loc o revolutie : SALARIZAREA FACULTATIVA !
    De exemplu , cei care au fost la asistenta la "competentele" lingvistice si-au primit banii promisi ?

    RăspundețiȘtergere
  40. Cei care ne conduc pariaza pe renuntarea noastra ! Cine va castiga ?

    RăspundețiȘtergere
  41. Trebuie sa recitim COMUNICATUL COMUN : http://www.fsli.ro/comunicate_detalii.php?id=249 ! ! !


    Aproape tuturor ne e greu ! Daca renuntam acum , o sa ne fie si mai greu ! M-as bucura enorm sa ma insel ! Numai cand imi amintesc de LEN ...

    RăspundețiȘtergere
  42. Deci zarurile au fost aruncate si am pierdut...pacat.

    Concluzie pripita, dezinformatorule!

    Liderii au anuntat greva generala pe termen nelimitat

    Refuz sa cred in zvonuri pana cand nu semnez pentru renuntare la greva si pana nu iese liderul meu de la nivel national sa spuna ca am iesit din greva!

    RăspundețiȘtergere
  43. Ce a spus ministrul nu e relevant, spune doar minciunui. De ce sa-l credem cand spune ca numai in 5 judete sunt probleme ? De ce nu spune unde, s-ar vedea imediat contrazis. Asa fiecare crede ca altii au renuntat si se demoralizeaza.

    RăspundețiȘtergere
  44. "nu imi mai permit sa stau in greva, fratioare, crede-ma"

    E timpul sa invatam ca fara sacrificii nu se obtine nimic, dar in tara asta ne-am invatat sa primim doar pomeni. Cere ajutorul sindicatului daca esti intr-o situatie asa grava. Ai si tu dreptate, dar gandeste-te ca oricum 25% ne luau, si, in perioada urmatoare de greva, vom trai cu banii de concediu.

    Cand vrei sa faci greva? Acum e cea mai potrivita perioada. Orice alt bugetar, in afara profesorilor, ar ramane fara nici un ban daca ar intra in greva generala, noi avem sansa de a trai din banii de concediu. Mai strange si tu din dinti! Sa le dam astora peste bot! In curand primim banii de concediu si va reglati si voi datoriile... si mai vedem. Acum luam banii pe luna mai, apoi luam banii pe concediu, deci ...cine mai ia bani in greva generala...? Merita sa renuntam la banii pe o saptamana, ca sa ne gastigam niste drepturi!

    RăspundețiȘtergere
  45. Asa e, ganditi-va ca oricum ne luau 25% din salariu, macar stim ca am fost o saptamana in greva si am compensat. Acum, ne-om sacrifica si noi pentru inca o saptamana! Si s-ar putea sa nu poata sa ne ia asa usor 25% din banii de concediu...

    RăspundețiȘtergere
  46. ne-au furat si greva!!!!!!!!!!!!!!!
    CONTINUAM,pentru parintii si copiii nostri!!!
    GREVAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  47. Azi am intarziat la miting!Sa-mi fie rusine!De ce?Am avut "serbare.Apoi s-au dat diplome obtinute de elevi la concursuri nationale, judetene, europene!Dar nu au primit diplome de merit "pentru rezultate deosebite la invatatura si purtare,..."!N-au primit astfel de premii.Sunt multumiti guvernantii de aceste rezultate?Sunt in scoala zeci de elevi, mai premieri intre premieri, la concursuri de tipurile amintite, dar care nu au luat PREMIUL I, II, III,...!PENTRU REZULTATE DEOSEBITE LA INVATATURA SI PURTARE"!RUSINE, D-LOR CARE NE CONDUCETI!ASTFEL TAIATI SPERANTELE COPIILOR, A TINERILOR DE A SE LANSA, DUPA FORTELE SI TALENTUL PROPRIU!STITI DE CE?PT CA , IN OCHII VOSTRI, CONDUCATORI DISTINSI, NU AU VALOARE FINANCIARA!DE CE?

    RăspundețiȘtergere
  48. Ordinul Mistrului prin care se reglementeaza plata la BAC a aparut? Nu! Ce teapa si-au luat cei care au participat la BAC! Ha, ha, ha!

    RăspundețiȘtergere
  49. Depinde doar de noi toti, macar jumatate dintre noi!Unii asteapta vacanta, altii asteapta sa vada pana unde duce nesimtirea guvernului .Dar noi ?Eu zic ca e mai bine sa nu cedam.Nu e placut, dar e decisiv pt noi!NU DATI INAPOI!CHIAR VRETI "SA VA AMANETATI VIITORUIL"?

    RăspundețiȘtergere
  50. greva in invatamant a fost un fiasco datorita pe de-o parte incompetentei sau duplicitatii unor lideri de la nivelul unitatilor de invatamant dar si a noastra a celor care semnam ca suntem de acord cu greva dar la prima adiere de vant ne "spalam" pe maini si trecem repede de partea cealalta a baricadei asteptand ca altii sa ne rezolve problemele si apoi sa beneficiem de toate avantajele posibile
    .Unii lideri sindicali vor sa fie si de partea conducerii dar sa se faca ca sunt si lideri de sindicat.
    deci, in concluzie, suntem in majoritate un popor de duplicitari, oportunisti si daca vrem sa schimbam ceva din radacini, in tara asta ,atunci trebuie sa incepem cu fiecare din noi.Daca nu avem "coloana verticala" degeaba cerem altora sa aibe.
    Ca semn de dezamagire pentru felul in care s-a suspendat greva in invatamant, m-am retras din sindicat si cred ca ar trebui ca la nivelul fiecarei unitati sa se faca o analiza a felului in care liderii sindicali si-au facut datoria pentru ca pe viitor s-ar putea ca oamenii sa nu mai aibe incredere in cei care ar trebui dar nu stiu sa le apere interesele

    RăspundețiȘtergere
  51. CINEVA ACOLO SUS NU DOARME!INCET SI SIGUR, OGLINDA SE SPARGE, IAR OPACUL PORTOCALIU SE IMPRASTIE PE APA SAMBETEI!

    RăspundețiȘtergere
  52. Sincere felicitari domnule ministru Funeriu : NE-ATI INVINS !



    BUCURATI-VA ! ATI AVUT SANSA SA PARTICIPATI LA ULTIMA GREVA DIN INVATAMANT ! DESCENTRALIZAREA VA ADUCE PACEA SOCIALA !

    RăspundețiȘtergere
  53. Nu stiu daca iesirea din sindicat este o solutie!Eu cred ca solutia corecta este in constiinta fiecaruia!Sunt si lideri de sindicat care sunt "duplicitari"!Ignorati-i si ascultati sufletul, motorul, daca doriti din sindicat!Lasati pe fiecare sa se loveasca de perete!Cred ca problema isi are solutii in fiecare dintre noi: VREM SA NU NE SARACIM MAI TARE, PROTESTAND IN FATA 2ALESILOR"?SAU NE COMPROMITEM RAULUI CARE NE-AR PUTEA DUCE IN SI MAI RAU?

    RăspundețiȘtergere
  54. mergeti la greva fratilor , eu am hotarat sa ies din sindicat , le-am dat cca 220 ron pe an + 2 % din impozit, sa le fie de bine

    RăspundețiȘtergere
  55. Ce rost a avut COMUNICATUL COMUN de ieri ? Putem primi un raspuns de la cei care l-au semnat ? Nu de alta , dar trebuie sa ni se demonstreze o mai mare trasparenta si comunicare in comparatie cu M.E.C.T.S. ! ! !

    RăspundețiȘtergere
  56. greva de rahat . tovarasi lideri la revedere

    RăspundețiȘtergere
  57. NU va amanetati ziua de maine, ca e deja amanetata pentru voi de catre cei pe care i-ati pus la conducerea tarii.

    RăspundețiȘtergere
  58. In Cluj a fost asa:

    "INCETAREA GREVEI IN UNITATILE DE INVATAMANT DIN JUDETUL CLUJ INCEPAND CU 02.06.2010"


    "COMUNICAT - RELUARE GREVA INCEPAND CU 7 IUNIE 2010"

    Acest comunicat il puteti citi pe acest site. Este in dreapta mai sus

    Deci ei au iesit din greva si acum reintra

    RăspundețiȘtergere
  59. Radu Iliescu spunea...
    Stimati lideri sindicali,

    aceasta este o greva "generala", nu judeteana. Este greva FSLI, deci deciziile nu se iau la nivelul judetului Rachitele.

    Din punct de vedere juridic, decizia voastra este o tampenie. Banuiesc ca l-ati consultat pe juristul ISJCJ, ale carui cunostinte au ramas legendare din noiembrie, de cand cu legea prin care se taiau 15% din salariu.

    RăspundețiȘtergere
  60. Nu va demoralizati! Greva continua si de luni va fi generala cu adevarat. Toti cei care s-au gandit si s-au razgandit vor iesi din clase si vor face greva! Deci la lupta! Inca ii avem in mainile noastre pentru ca nu s-au trecut notele si calificativele in cataloage! Ii facem arsice! Hai, bafta!

    RăspundețiȘtergere
  61. Si la Galati de luni se reia mai in forta greva! Vom iesi toti din clase! Ii facem arsice! :))

    RăspundețiȘtergere
  62. Si asta vreti?Sa renuntati la greva?Cu sau fara sindicat?Nu pierdeti maimult decat ati pierdut?

    RăspundețiȘtergere
  63. Singura solutie este UNITATEA, sa nu renuntam nici morti la aceasta greva. Eu vroiam sa intru maine la ore dar citind cele de mai sus m-am razgandit, vreau sa merg pana la capat, VREAU SA-I INVINGEM! NUMAI IN UNIRE STA PUTEREA, asa cum ei si-au batut si-si bat joc si acum de noi, nu trebuie sa-i lasam, sa vada ca suntem o forta, asa cum ei n-ar banui!
    De ce au murit oameni nevinovati in '89 daca acesti nenorociti mafioti continua sa ne fure cu acordul nostru? Ceausescu a avut moarte usoara, in comparatie cu ce li s-ar potrivi acestor nenorociti: trasi in teapa lui Tepes.
    Ar fi bine daca v-ati si semna comentariile, de cine va e frica? De mafioti? Daca n-o sa-i mai lasam, vor fi din ce in ce mai putini!!!

    RăspundețiȘtergere
  64. Daca birourile executive ale celor 4 sindicate au hotarat, in sedinta comuna, continuarea grevei, de ce ieri, 02.06.2010, presedintele sindicatului "Spiru Haret" pe jud.Hunedoara, dl. Paul Rusu, a trimis un comunicat in scoli cum ca se reia scoala din 03.06.2010? Chipurile ca la nivel national nu e participare de peste 50% la greva, desi in judetul nostru, participarea era de 70%. In loc sa ii aduca pe toti la greva, sa se faca procentaj de 100%, ne-a comunicat incetarea grevei. Toata lumea e bulversata, sistemul portocaliu de dezinformare functioneaza!

    RăspundețiȘtergere
  65. Ardelean Eugen03.06.2010, 21:37

    De ce nu se face un fond de greva?
    Am sa propun la scoala la mine sa facem un fond de greva pentru viitor si sa viram doar 0,5% la sindicat.

    RăspundețiȘtergere
  66. FRICA, DEZINFORMARE, HAOS domneste in Invatamant. Pacat pentru liderii de sindicat care se ztraduiesc sa ne sustina.
    Din pacate nu tori liderii fac acelasi lucru...Cel putin la noi in unitate (Jud. Cluj) liderul de sindicat a fost cel care ne-a informat ca renunta la greva!cel care trebuia sa ne sustina! Ce sa mai zici?! Mi-a propus sa fac eu singura greva!...Vineri a refacut listele cu cei care doresc sau nu sa participe la greva, iar majoritatea au renuntat...ce pot sa fac?!...sa fac eu singura greva? Ar trebui adoptata o lege care sa-i pedepseasca pe acesti lideri, macar o sanctiune din partea sindicatului ar merita!Pacat pentru ceilalti, care isi apara colegii! Suntem un popor las!

    RăspundețiȘtergere
  67. Unde a fost Cornea si ceilalti de luni pana miercuri seara? N-au scos o vorba despre greva, n-au dat un comunicat de la sediul central al sindicatului sa spuna care este cu adevarat situatia cu greva...A tacut... a vorbit despre altceva...si noi facem greva ca prostii,cativa,iar restul ore. Demisia dle Cornea!!

    RăspundețiȘtergere
  68. E cineva aici care poate da o mana de ajutor pentru ca sa mai ia Boc o cazatura?

    http://cezarnicolescu.wordpress.com/2010/06/04/ma-intreb-daca-putem-ca%C8%99tiga-timp/

    RăspundețiȘtergere
  69. Inafara de vorbe, ce mai fac liderii (inclusiv domnul Pop)?
    1. A anuntat ca depune plangere penala impotriva lui funeriu. S-a stins... nu am aflat sa se fi depus.
    2. Nu au anuntat procentele cu participarea la greva, singurele cifre fiind cele anuntate de ministru, demoralizante ce-i drept.
    3. La fiecare greva se purtau negocieri cu guvernul, era agitatie... Acum e liniste, totul curge intr-o dulce contemplare mioritica
    P.S. Eu sunt in greva

    RăspundețiȘtergere
  70. NU RENUNŢAŢI LA PROTESTE!E NEVOIE DE GREVA, DE REFUZ DE A INCHEIA SIT SCOLARA!E NEVOIE DE REUSI DE A VA NEVOILE PE TAVA PDL-ULUI!EI NE CONDUC SI NE E RUSINE CU EI!SUNT ADEPTI DISCRIMINARTII, ATENZIE, AI DISCRIMINARII!JOS CU EI!E NEVOIE DE UNITATE! NU DE CEI MAI INTRE CEI MAI...
    CHIAR, CE PUTEM STI DE PLANGEREA PENALA?CE PUTEM STI DE DL FUNEBRIU, CARE NE TRIMITE TREPTAT, LA POMPE FUNEBRE, CU VIATA NOASTRA+SA TRIMITEM SI FAMILIA NOASTRA?SA NE FIE RUSINE ATUNCI?SUNT LEGI DOAR PENTRU UNII, SAU PT TOTI?GREVA!

    RăspundețiȘtergere
  71. Nu trebuie sa renuntam. Daca ii lasam si acum, demonstram ca noi chiar suntem niste bucati de carne, fara suflete, care doar muncim pentru a plati taxe.

    RăspundețiȘtergere
  72. Domnul Pop a intrat in silenzio stampa... Procente de participare la greva, un comunicat oficial... nimic concret...

    RăspundețiȘtergere

Postări populare