30 iun. 2010

GUVERNUL PREGATESTE restructurarea a aproape 60.000 de bugetari

59.000 de bugetari vor fi daţi afară, aşa a decis Guvernul Emil Boc, la capătul unei şedinţe-maraton de 9 ore. Jumătate dintre aceştia vor fi concediaţi din administraţiile locale, iar restul din ministerele Administraţiei, Muncii, Educaţiei şi Agriculturii.

Restructurarea aparatului administrativ reprezenta un punct important pe agenda Executivului, după ce Curtea Constituţională a respins măsura care prevedea micsorarea pensiilor. Premierul Emil Boc le ceruse sâmbătă miniştrilor să vină până miercuri cu măsuri de reorganizare a ministerelor, a direcţiilor şi agenţiilor aflate în subordine.

Ce CRED ca se pregateste pntru noi cei din invatamant?
Trei lucruri:
1. colegii cu 25 de ani vechime si gradul I vor avea norma didactica de 18 ore-in forma aceasta a trecut Legea Educatiei Nationale de Camera Deputatilor
2. diminuarea numarului de ore din planurile cadru din invatamantul gimnazial si liceal
3. cresterea normei didactice la 20 de ore

Anunturile sunt convins ca o sa le comunice MECTS dupa finalizarea Bacalaureatului. Unde asa cum reiese din lege sumele membrilor comisiilor se reduc cu 25% sumelea acordate fiind cele postate AICI
Cu siguranta numarul normelor reduse va fi undeva la 35000, cel putin, odata cu inceperea anului scolar 2011-2012. Sau poate chiar mai repede pe anumite paliere.
Ce urmeaza sa facem noi depinde numai si numai de dumneavoastra stimati colegi. Suntem membri de sindicat sau membri cotizanti?

22 de comentarii:

  1. Marirea normei didactice, incalca normele europene domnule Marian, sau nici asta nu mai conteaza ca ....e criza!Mai sigur e cu orele din planul cadru si asa incadrarile sau facut pe numarul minim de ore!Oricum situatia e dramatica!

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu exista norma europeana pentru norma didactica
    fiecare tara decide
    nu mai conteaza calitatea ...cantitate cat de multa

    RăspundețiȘtergere
  3. D-le Pop de ce spuneti adevarurile pe jumatate. Puteti face un post pe blog legat de subiectul asta. In Polonia norma este de la 20 in sus ,care creste proportional cu activ depusa de prof, limba materna si mate 20 , ist si geo 22 ,apoi sport, muz si desen 24.

    RăspundețiȘtergere
  4. Daca se mareste norma didactica de la 18 la 20 de ore, vor fi foarte multi titulari cu catedrele incomplete. Cum se va rezolva situatia? Se va realiza o etapa SPECIALA de mobilitate de personal, etapa ce nu e prevazuta in Calendarul&Metodologia in vigoare? Se vor lua cu japca orele de la netitulari? Sau ce solutie credeti ca va exista ??

    RăspundețiȘtergere
  5. Parerea mea e ca nu au cum sa mareasca norma didactica acum, ci incepand cu anul scolar 2011/2012.
    Guvernantii doresc reduceri de posturi acum! Oare cum vor face asta?
    Disponibilizeaza femeile de serviciu si vom da cu matura prin scoli?

    RăspundețiȘtergere
  6. in afara faptului ca se reduc posturi ceea ce este dramatic - faptul ca se mareste norma nu este asa dramatic, mai ales cum spunea bogdan 24 muzica etc. Este chiar echitabil. Chiar credeti ca efort intelectual, doar cadrele didactice depun??????. Hai sa nu exageram.

    RăspundețiȘtergere
  7. Ştii ce cred eu anonimule, eşti un Băsist incurabil. Aşa ne trebuie dacă gândim prin prisma lui Băsescu, divide et impera...

    RăspundețiȘtergere
  8. Ce se intampla cu indemnizatiile de concediu? Se reduc si ele cu 25%?

    RăspundețiȘtergere
  9. Cel care vorbeşte aşa cu uşurinţă de mărirea normei didactice este probabil vreun directoraş PDL-ist care stă confortabil la adăpostul partidului şi este plătit pentru cele 4-6 ore pe care le face cu mult peste salariul celor cu normă întreagă şi grade şi vechime. Oricum în afară de acele ore nu mai fac nimic, nici pe acelea bine, în schimb celorlalti profesori le-ar lua şi pielea dacă ar putea pentru a nu trăda interesele partidului. Ruşine!!!

    RăspundețiȘtergere
  10. O reducere drastica as promova-o direct in INSPECTORATE!! Deoarece ina ceste institutii se cheltuie enorm pe activitati ce nu performeaza sistemul, se platesc cercurile de influenta, grupurile de interese politice, clientelera PD-L-ista, oamenii din sistem ce au adus voturi, ce-au acut propaganda in campania electorala, dar cel mai mult sunt avantajati cei ce-au aranjat direct ca fondurile destinate investitiilor in invatamant sa ajunga la firmele mogulilor locali sau in firmele fantoma ce stiu sa sponsorizeze direct interesele de partid ale celor ce conduc tara.Toate sunt dirijate direct de la centru, intentia generala fiind de a se politiza absolut tot acest sistem.
    Banii, afacerile, interesele de partid pupincurismul si adeziunea directa de partid sunt direct criteriile inspectoratelor de a "barbieri" in teritoriu salariatii din sistemul de invatamant, fara sa vada in propria lor ograda coruptia generalizata, favoritismele, schema supraincarcata de personal.Rolul lor este pur acela de a veghea la perfectarea sistemului din punct de vedere profesional, corpul profesoral sa fie unul specializat, sa faca fata cerintelor de formare a elevilor la nivel European, si sa fie si motivati financiar.Totul se desfasoara ca activitate in inspectorate in spiritul inavutirii --prin serviciile de investitii--a unui singur partid, a deservirii clientelerei politice prin angajari si in scopul de a se distruge sistemul prin desfiintarea de posturi importante si necesare in teritoriu si desfiintarea la tara a scolilor.Desfiintati aceste institutii ce aduc doar pagube financiare in aceasta tara dominata de criza si coruptie.

    RăspundețiȘtergere
  11. Inspectoratele-s sugative de bani din bugetul tarii! Inspectoratele au personal angajat din clientelera politica a celor ce conduc cu nesimtire aceasta tara! Inspectoratele fac afaceri cu plasarea banilor la investitii firmelor clientelare mogulilor locali si incalca legile privind achizitiile.Inspectoratele ar trebui sa se ocupe de formarea si controlul celor ce predau, a dascalilor urmarind non-stop profesionalismul acestora, nu sa fie consumatori de resurse financiare si afaceristii locali din invatamant raspanditi in toate judetele. Ia reduceti birocratia si cuiburile de afaceristi din inspectorate si veti vedea ce de-a bani vor fi pentru toate!!!!

    INSPECTORATELE SCOLARE=Afaceri cu fondurile alocate investitiilor+coruptie la nivel judetean+clientelera politica+baroni locali+bani,bani,bani,bani in buzunarele celor clanuri si grupuri de interese cu putere locala adica mogulii politici ridicati din 2000 incoace !!!
    INSPECTORATELE=Spaguiala la promovari, angajari, CORUPTIE si iar CORUPTIE !!!!
    INSPECTORATELE= Plata clientelerei politice din diferite regimuri indiferent de coloratura politica.
    INSPECTORATELE= Cuiburi de risipitori neprofesionisti de resurse financiare.
    INSPECTORATELE=unitati dictatoriale ce au impresia ca stapanesc imperii taind in nestire posturi si lovind in destinele oamenilor.

    INSPECTORATELE=BUBELE CANCERIGENE ALE UNUI SISTEM ECONOMIC BOLNAV CE TREBUIE ELIMINATE URGENT INAINTE CA ACESTEA SA DISTRUGA SISTEMUL DE INVATAMANT.

    RăspundețiȘtergere
  12. LIVIULE ! POSTEAZA ORDONANTA PRIN CARE CRETINII ASTIA DAU AFARA CEI 60.000 DE BUGETARI CA SA NE DUMIRIM SI NOI CUM VOR SA DEZINTEGREZE ROMANIA.

    RăspundețiȘtergere
  13. Domnule Pop, de ce nu organizati in cadrul federatiei un departament de audit sindical care sa monitorizeze modul în care angajatorul respectă drepturile salariaţilor.Liderul de sindicat nu are competenta necesara pentru a verifica aspecte legate de salarizare,incadrare sau alte abuzuri savarsite de catre angajator. Dealtfel nu are nici autoritatea necesara,legea dandu-i doar statut de observator.Rereritor la reducerile de posturi,stim cu totii ca inspectoratul decide de unde se taie si de unde nu. Daca unitatea este servila inspectoratului ramane cu posturi peste normativ. Desi au fost reduceri, functioneaza inca scoli cu efective reduse si angajati cu duiumul.

    RăspundețiȘtergere
  14. Există un zvon conform căruia nu se va tăia 25% din venit pe perioada vacanţei(concediului). Dacă este adevărat vă rugăm să ne spuneţi şi nouă, celor care trăiesc dintr-acest venit!

    RăspundețiȘtergere
  15. intentia e cat se poate de clara si anume micsorarea numarului de angajati din invatamant. Din pacate insa se va taia doar de la "cei de jos", "cei de sus vor ramane neclintiti

    RăspundețiȘtergere
  16. gabriel teodorescu01.07.2010, 21:38

    Administraţia locală – mai ieftină cu 1,5 miliarde de euro: pleacă 53.432 de funcţionari
    http://www.gandul.info/news/administratia-locala-mai-ieftina-cu-1-5-miliarde-de-euro-pleaca-53-432-de-functionari-6474776

    RăspundețiȘtergere
  17. D-le Pop persnalul nedidactic cum va fi normat si mai am o intrebare administatori de patrimoniu vor fi restructurati dupa ce criteri

    RăspundețiȘtergere
  18. Da, sunt de acord ca profesorilor cu gr. I si 25 ani vechime sa nu li se mai reduca norma cu 2 ore !!! Ei, si ce daca ? Sa simta fiecare NEDREPTATEA SI DISCRIMINAREA pe care le practica FSLI Neamt si ISJ Neamt invatatorilor !!! Invatatorii sunt incadrati pe 16 ore !!! Daca vor plata a 2 ore in plus sa le ia !!!! De unde sa le ia daca orele le-au luat profesorii ? DE CE INVATATORUL este DISCRIMINAT in raport cu educatoarea ? De ce educatoarei i se platesc 2 ore in plus INDIFERENT de nr de ore si invatatorului nu ? De ce nu se respecta Adresa lui FUNERIU din martie 2010 care spune CLAR - se scad 2 ORE din planurile cadru de la clasele I-IV pentru invatatorii, institutorii, profesorii pentru invatamant primar care au gr. I si 25 de ani vechime ? De ce mai marii FSLI nu iau atitudine la incalcarea legislatiei si a hotararii judecatoresti din Neamt de catre FSLI Neamt ?

    RăspundețiȘtergere
  19. anonim
    E limpede FSLI NEAMT nu apara interesele invatatorilor.SA NE unim si sa luam atitudine.E greu sa facem un sindicat al c.d. din primar?

    RăspundețiȘtergere
  20. RUSINE LIDERILOR DE SINDICAT!!!RUSINE TUTUROR CACI NE-AU TRADAT!!DRAGI COLEGI,STITI CA INSPECTORII SCOLARI NU7 AU AVUT REDUCERI SALARIALE???? EU II INTREB :DE CE? EI NU SUNT BUGETARI? VOI PE CINE REPREZENTATI????NE ARUNCATI IN FATA LA MINTING SI-N GREVE ,DOAR ASA DE FLORILE MARULUI DAR .... CE ATI FACUT PENTRU NOI???? VA SPUN EU:NIMIC.VOI CU BANII-N BUZUNARE SI NOI NE STRESAM DE FOAME. AR TREBUI SA NU MAI TINEM CERCURI PEDAGOGICE PENTRU CA SE STIE CE OBICEIURI DE POARTA.ESTE STRESUL PREA MARE CA SA NE MAI STRESAM SI NOI.RUSINE MARE!SI NU NE MAI ATATATI CI MAI BINE FACETI CEVA PENTRU NOI.

    RăspundețiȘtergere
  21. INSPECTORII SCOLARI NU AU SALARIILE REDUSE . CE AU FACUT LIDERII SINDICALISTI, DORM SAU SUNT PE MANA CU EI???

    RăspundețiȘtergere
  22. de unde aveti asemenea informatii false?

    RăspundețiȘtergere

Postări populare