10 iul. 2009

Titularizare 2009 in cifre

Titularizare 2009

Analizand putin statistica pe judete a acestui concurs am tras cateva concluzii.

In primul rand am constat ca la nivel national exista:

74191 posturi neocupate din care

13266 titularizabile

5516 in urban

7750 in rural

Uitandu-ma la candidatii inscrisi vad urmatoarele

69634 din care

8994 absolventi 2009

60640 inainte de 2009

In ansamblu constatam ca avem 4500 de posturi mai multe decat candidati asta insemnand ca in continuareo sa avem posturi ocupate de necalificati. De altfel suntem singurul domeniu in sistem bugetar in care avem necalificati. Si asta in primul rand salarizarii si conditiilor de munca.

Raportandu-ma numai la posturi titularizabile (contracte de munca pe perioada nedeterminta) observ ca avem o concurenta de aproape 5 persoane pe un loc. Sub rezerva celor de mai sus stresul examenului nu este asa mare.

Insa analizand in detaliu disciplinele lucrurile stau destul de surprinzator.

Cele mai multe posturi titularizabile sunt la Educatoare in limba romana unde pe 2700 de posturi candideaza 8715 persoane, urmat de invatatori limba romana unde pe 1464 de posturi candideza 8357 persoane.

La limba si literatura romana avem 1066 de candidati pe 958 de posturi.

La educatie fizica si sport pe 664 de posturi sunt inscrisi 5196 de candidati,

La limba si literatura engleza pe 783 posturi sunt 4731 candidati,

La limba si literatura franceza pe 726 posturi sunt 2151 de candidati

La matematica pe 613 posturi sunt 3301 candidati

La fizica pe 70 de posturi sunt 992 de candidati

La istorie pe 129 de posturi 3131 de candidati

Si analiza poate continua

Nu vreau sa fac multe date tehnice insa se vede ca avem concurenta la nivel natioanal pe toate posturile titularizabile. Ceea ce o sa se ocupe dintre aceste posturi o sa vedem dupa concursul din 15 iulie.

Costurile de organizare e posibil (asa cum isi doreste ministerul sa fie mai mici) insa resursa umana necesara elaborarii de subiecte o sa fie mult mai mare. Cu sigurnta o sa se caute tot felul de artificii la nivelul judetelor.

Astfel 392 din discipline de concurs la 109 dintre ele neexistand niciun post pentru titularizare.

Avem deci, 124 discipline de examen asta insemnand tot atatea comisii inmultite cu 40 de judete. Adica o sa avem aproape 1000 de comisii si cateva mii de persoane implicate in elaborarea de subiecte in loc de cateva ca si pana anul trecut. Sper sa nu apara erori in caracterul stiintific al subiectelor.

Si, sper sa existe cat mai putine improvizatii in aceste comisii in care reprezentantii sindicatelor au acces la toate etapele: elaborare de subiecte, supraveghere, corectare.

Mult succes tuturor


Cateva completari AICI

30 de comentarii:

  1. tare..in judetul arges, din cate stiu eu, si ofocial nu exista niciun post titularizabil pe engleza si candidati sunt cu nemiluita pe niste amarate de posturi departe de oricare dintre orase...
    minunat...
    sa-mi tineti pumnii :))

    RăspundețiȘtergere
  2. asa e - daca tot doreau costuri mai mici mai bine lasau ca subiectele sa se faca la nivel national, nu la nivel de judet - ma intreb ce logica au ei in gandire...

    RăspundețiȘtergere
  3. logica????????
    au asa ceva cei din MECI?

    RăspundețiȘtergere
  4. @Tivadar Emanuel problema e sa nu apara greseli stiintifice in redactarea subiectelor. iar pentru disciplinele la care nu exista titulari cine o sa faca subiectele
    @19.51 au o logica. A haosului.

    RăspundețiȘtergere
  5. Buna ziua,

    La Colegiul National Dragos Voda Sighet este titular pe fizica Huber Stefan detasat la Colegiul
    National Emil Racovita Cluj cod post 2954.

    De ce nu este scos postul pt suplinire?

    Liderii de sindicat au verificat daca orele libere sunt declarate?

    Cei tineri mai au o sansa?

    RăspundețiȘtergere
  6. eu ce nu prea inteleg e sincer faptul ca atatia oameni se inghesuie in invatamant, desi salariile sunt cum sunt.., ce poate fi atat de atractiv?

    RăspundețiȘtergere
  7. @ cami am preluat mesajul si il verific. Poate inca nu este comunicata detasarea intre inspectorate.
    Oricum postul trebuie sa apara pentru suplinire
    Revin cu detalii.
    @anonim 10.11 nu e singurul domeniu unde se inghesuie. Criza isi spune cuvantul

    RăspundețiȘtergere
  8. Un profesor titular cati ani se poate detasa la un alt liceu?

    RăspundețiȘtergere
  9. depinde de tipul detasarii
    in general la cerere se poaet in fiecare an prin concurs de dosare
    sau in interesul invatmantului

    RăspundețiȘtergere
  10. "depinde de tipul detasarii
    in general la cerere se poaet in fiecare an prin concurs de dosare
    sau in interesul invatamantului"

    Detasaraea la cerere, (prin concurs sau concurs specific) nu se face pe 1 sau 2 ani maxim, dupa care esti obligat sa mergi la post? Cum in fiecare an prin concurs de dosare?
    E a devarat ca DII se face pe o perioada de 4 ani si nu pe 2 ca detasarea la cerere?

    RăspundețiȘtergere
  11. se pot face pe mai multi ani

    RăspundețiȘtergere
  12. Mai concret? Care e diferenta? Asa stiam...

    RăspundețiȘtergere
  13. posturi sunt destule dar nu se scot.in ramnicu valcea la titularizarea pe limba si literatura romana urban nu este niciun post titularizabil. dar la fata locului daca te duci in scoli si vezi cina preda te crucesti.
    iar la examenul scris s au facut greseli.
    albastru este bagat in barem ca format prin conversiune, de unde asta ca provine din latina...deci ce se mai speram...

    RăspundețiȘtergere
  14. am spus ca aceasta masura a ministerului, ca subiectele sa se faca la nivel de fiecare judet (decat unul singur pe tara) o sa produca si greseli stiitifice

    Cred ca ar trebui sa faceti publice aceste greseli

    RăspundețiȘtergere
  15. la titularizare,subiectele au fost stiute cu 2-3 zile inainte de 16 07 2009.calitatea invatamantului sunt banii!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  16. daca aveti asemena date faceti apel la minister, sindicat, parchet
    etc

    RăspundețiȘtergere
  17. Titularizare arges-

    In Arges s-au luat note sub 5 in proportie de 90 %. Note peste 7- doar 2. Ce credeti ca se va intampla dupa recorectare? Eu am "din fericire" o nota peste 5, fiind si primul an in care particip, nici nu am vazut baremul, asa ca nu ma incumet sa fac contestatie. Daca dupa contestatii, o sa ploua cu note mari umflate cu 2 puncte, eu pot sa-mi iau adio....si sa raman cu regretul sa nu am contestat.

    RăspundețiȘtergere
  18. de unde stiti acest lucru?
    Chiar astept cu nerabdare finalizarea contestatiilor
    tinem legatura

    RăspundețiȘtergere
  19. la bio, in maramures, desi cei mai multi nu au masterul terminat si multi au terminat in sistem bologna, in ambele cazuri nu este voie sa predea in invatamantul liceal, dar subiectul de sinteza a fost din genetica clasei a Xll a. Ce ma intreb eu la ce ii ajuta pe majoritatea care predau biologia la gimnaziu un asemenea subiect?O.K. e in lista cu tematica pentru examen, dar corect ar fi sa se dea ceva care sa fie folositor profesorului.

    RăspundețiȘtergere
  20. buna seara

    eu sunt din botosani si am dat examenul de titularizare la spaniola cu toate ca nu s-a scos nici un post.am luat 6 deci m-am calificat ca suplinitor.sunt sanse sa apara un post si pt mine?

    RăspundețiȘtergere
  21. @anonim 19 iulie ora 23.20 in conditiile in care este in tematiaca d econcurs se poate spune ca este folositor.
    @19 iulie 23.58 urmariti listele de la sedintele publice

    RăspundețiȘtergere
  22. Titularizarea 2009 - RUSINEEEEEE!!! Spagi de proportii!!! Secretara de la Scoala Generala din Cogealac, jud. Constanta, absolventa a Universitatii de Prostologie "Spiru Haret", promotia 2009, l-a mituit cu 15000 RON pe Insp. G-ral Petrica Miu de la ISJ Constanta ca sa-i pastreze ei in mod expres catedra de Geografie de scoala amintita. Inainte de aceasta, nesimtita se lauda la toata lumea ca se va titulariza din prima si va veni si va face si va drege...!!! Intre timp, d-na ministru Andronescu a declansat scandalul diplomelor de la "Spiru Haret" (BRAAAAAAVOOOOOOO!!!!!!!), iar absolventilor acestei rusinoase institutii nu le-au mai fost recunoscute diplomele; ca urmare, secretara de la Cogealac nu a mai fost primita in sala la titularizare. Continuarea??? Scandal monstru in ziua examenului!!! Facea respectiva un tam-tam de zile mari!!! Au fost alertati jandarmii sa o scoata afara din sala!!! Reactia ei era, intr-un fel, foarte normala: pierduse 15000 RON!!! Bineinteles ca nu putea sa-l dea in gat pe Miu, pentru ca ar fi intrat si ea automat la infractiunea "dare de mita"!!! Iar politrucul si lingaul de Miu care, printre altele, isi construieste o casuta cam micuta la Cogealac, in mod clar, nu recunoaste nimic!!! IESITI AFARA, NENOROCITILOOR!!! Nu-i mai dati la o parte pe cei care cu adevarat fac cinste invatamantului romanesc, in detrimentul jigodiilor care dau spaga! Ne facem de ras! Saracii raman pe-afara iar nesimtitii dau navala!!! GEEEEVAAAAT, IESI AFARA TURC BORAT!!! Dom'le, nu ne mai putem abtine!!! Vorbim ca la usa cortului!!! In ce hal ne-au adus nenorocitii de la ISJ Constanta! Suntem umiliti in ultimul hal!!! NU MAI SUPORTAM!!!

    RăspundețiȘtergere
  23. intr-adevar in arges au fost note foarte mici mai ales la limba franceza..din 119 inscrisi 42 au parasit sala sau nu s-au mai prezentat iar din cei ramasi doar 27 au luat note de la 5 la 7.este corect astfel de examen??mai mult de 50% au luat note sub 5.la cateva zile, cei din comisie dadeau interviu cum ca nu au nevoie de asa multe cadre didactice si ca sa nu se mai inghesuie lumea in invatamant....de ce??sa nu se poata pensiona dansii??s-au titularizat pe baze unor adeverinte ,fara examen si stau cu o norma jumatate pentru a nu lasa pe unul tanar sa se afirme.pacat de banii si timpul irosit in facultate...sa nu poti sa iti iei un loc de munca in domeniul in care ai absolvit...

    RăspundețiȘtergere
  24. domnule ,,anonim,,esti chiar asa de sigur de capacitatile celor care au terminat la spiru?vad ca prostalai exista si in randul facultatilor de ,,fala,,.in privinta mitei sunt de acord cu tine .asa a fost peste tot.

    RăspundețiȘtergere
  25. Buna ziua!
    Pentru ca anul acesta examenul de titularizare s-a desfasurat in aceeasi zi in toata tara, dar subiectele au fost diferite in fiecare judet, va rog mult sa incercati o metoda de a le posta pe internet, pentru a avea acces la ele!!! Pe site-urile inspectoratelor scolare nu sunt, edu.ro le va avea doar pe cele din Bucuresti, probabil, iar pe forumuri niciodata nu le voi gasi pe toate.... Multumiri

    RăspundețiȘtergere
  26. CEVA TARE DE TOT!!!! Inspectorul de Geografie de la Constanta, prof. Virgil Dumitru, de profesie SPAGAR (pe mii de euro) din pantecele maicii sale, stiti ce a patit dupa examenul de titularizare??? In ziua de 19 iulie a.c., fiul sau de aproape 30 de ani a fost implicat intr-un teribil accident de circulatie pe autostrada in drum spre Bucuresti. Masina in care se afla s-a facut zob, iar el a murit!!! Retineti!!! Dumnezeu sa-l ierte! El n-a avut nici o vina! Parintii mananca agurida, iar copiilor li se strepezesc dintii! Acum, stau si intreb: La ce ti-au folosit tov. inspector, miile de euro pe care le-ai luat spaga de la diversi la acest ras de examen??? Raspuns: LA INMORMANTAREA PROPRIULUI COPIL!!! Nu vei uita asta niciodata!!! Dumnezeu nu doarme! Ti-o spune un profesor sarac, de care iti tot bati cu nerusinare jos in ultimii ani pentru ca nu cotizeaza cu nimic! IESI AFARA!!! Vei avea de azi inainte tot timpul din lume sa reflectezi asupra faptelor tale! Probabil ca miile de rugaciuni ale sarmanilor profesori luati peste picior, au ajuns intr-un final la Cer!!! Vrei sa auzi parerea mea personala? Mai bine te-ai arunca in mare sau ti-ai bate in cap un cui!!! Vei avea o viata de IAD de azi inainte!!! VAI DE TINE!!! Si...vai de noi!!! Vai de invatamantul romanesc!!! Sper ca acest post comment sa fie luat in considerare.

    RăspundețiȘtergere
  27. titularizarea la Mures a fost.....foarte economa. Am stat cate doi in banca, vreo 40 intr-o sala, pe o caldura teribila. Pai domnilor inspectori, astea sunt conditii de dat un examen in care ni se hotaraste soarta??? S-a gandit cineva ca in astfel de conditii nu te poti concentra si nu ai nici un randament?? Am fost umiliti inca o data si v-ati purtat cu noi ca si cu niste animale. Inteleg ca e criza si nu sunt bani pentru a plati profesori, dar atunci gasisti spatii potrivite ca har Domnului In Mures sunt destule. Iar in ceea ce priveste subiectul, am fost informata cu 2 zile inainte de examen care va fi subiectul III, si desi eram pregatita tot nu am reusit sa ma titularizez. Am fost chiar la limita. Se pare ca nu e de ajuns sa stii, mai trebuie sa stii si alte chestii inafara de materia de examen. Mi-ar fi placut sa-mi vad lucrarea pt ca eu chiar am muncit anul acesta si dupa ce am verificat, se pare ca am cuprins tot ce se cerea (CORECT!!!!), dar.......asa cum au spus cei dinaintea mea......nu am vorbit pe limba corecta: MITA!! Sunt trista si dezamagita. Si cred ca asa voi ramane atata timp cat voi lucra in invatamant. Oare de ce imi place mie sa predau copiilor chiar si dupa atatea umilinte pe care le suport an de an???

    RăspundețiȘtergere
  28. Domunle Liviu Marian Pop, va respect pentru tot ce incercati sa faceti pentru noi, profesorii amarati care nu suntem in stare sa dam mta si suportam toate jignirile. Problema este ca nu este suficient ceea ce faceti dumneavoastra, liderii de sindicat din teritoriu o sa se implice. eu cu legea in mana aveam dreptate, am umblat peste tot la buzau, domnul dobre de la sindicat nu s-a deranjat sa discute cu mine, mi a zis clar ca nu se baga, doamna inspector scolar general Florina Stoian mi a zis ca n are ce mi face ca nu ma vrea primarul, ca si cand primarii astia ar fi niste zei care se baga peste tot, o mare prostie sa politizam scoala, dar ce sa faci...d na general nu e pusa de pdl...??? directorul scolii nu se baga ca l a sunat primarul si i a zis ca nu ma vrea pe mine in scoala, o vrea pe ..... lui, cu toate ca are punctaj mai mic ca mine, dar de.......politica??? ce pot sa fac daca toti la buzau sunt mama in mama, incotro s o apuc ca s disperata sindicatul nu ma ia in seama, inspectoratul idem, cu toate ca am 9.70 la titularizare. dar nu s in politica sau nu sunt vvvvvvvvvvvv ca sa reusesc!!!

    RăspundețiȘtergere

Postări populare