2 iul. 2009

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ nu va participa astăzi la şedinţa Comisiei de Dialog Social

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ vă anunţă că reprezentantul nostru, membru al Comisiei de Dialog Social de la nivelul M.E.C.I., nu va participa astăzi la şedinţa acesteia.
Considerăm că nu este necesară prezenţa noastră, având în vedere faptul că Ordinul privind modul de plată a personalului didactic care a făcut parte din comisiile pentru organizarea şi desfăşurarea tezelor cu subiect unic la clasele a VII-a şi a VIII-a, a fost semnat de dumneavoastră într-o formă diferită decât cea negociată cu partenerii sociali, eliminând de la plată o parte a persoanelor implicate. De asemenea, pentru examenul naţional de bacalaureat din această vară, ministerul acordă personalului didactic participant la acesta sume derizorii, neacceptate de federaţia noastră.
Nu putem fi de acord cu proiectul Ordinului de aprobare a Normelor privind plata comisiilor de examen pentru concursurile de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate din învăţământul preuniversitar, deoarece sumele prevăzute în acesta sunt mult diminuate faţă de cele acordate în anul 2008, în baza O.M.E.C.T. nr.3449/13.03.2008.

4 comentarii:

  1. In sfarsit o decizie de laudat.Sindicatele au fost prea maleabile si se duceau sperand ca se va si lua in considerare pozitia lor. Evident ca nu era asa, exemple sunt destule..
    Nu cred ca acest lucru va determina min. sa schimbe modul de plata. !!!!!BINE CA LA ALTE MINISTERE EXISTA SI FONDURI DE VACANTA sa multumim guvernului ... ca au grija de noi...

    RăspundețiȘtergere
  2. e momentul sa punem si altfel problema. Timp de 6 luni am participat la toate comisiile si comitetele

    RăspundețiȘtergere
  3. e momentul sa fim radicali si sa nu ne mai lasam calcati in picioare !

    RăspundețiȘtergere

Postări populare