27 iul. 2009

Ministrul Andronescu decimează personalul didactic de predare!

În mod abuziv, încălcând cele mai elementare norme de dialog social, fără consultarea federaţiilor sindicale reprezentative la nivel de ramură, Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării, a somat inspectoratele şcolare, prin Nota nr. 37501/22.07.2009, să procedeze la reducerea a aproximativ 20.000 de posturi didactice de predare.
„Această măsură, luată în timpul desfăşurării etapelor mişcării personalului didactic, demonstrează lipsa totală de respect de care dă dovadă conducerea ministerului faţă de cadrele didactice, cărora li se diminuează norma didactică de predare şi care sunt, în mod forţat, supuse restrângerii de activitate. Este încă o dovadă a incapacităţii Guvernului Boc de a aplica măsuri realiste de diminuare a cheltuielilor în sectorul bugetar. În plină criză economică, numai un guvern iresponsabil poate sacrifica educaţia!”, a declarat Preşedintele FSLI Aurel Cornea.
„Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ consideră că această Notă este lovită de nulitate, fiind emisă cu încălcarea prevederilor legale privind numărul de posturi din învăţământ finanţate de la bugetul de stat, dar şi a dispoziţiilor contractului colectiv de muncă la nivel de ramură. Solicităm ministrului educaţiei, doamna Ecaterina Andronescu, să dispună măsurile ce se impun pentru reintrarea în legalitate” a mai afirmat Aurel Cornea.

DEPARTAMENTUL COMUNICARE
Bucureşti,
27 iulie 2009

11 comentarii:

  1. Ne asteapta zile grele, dar trebuie sa fim optimisti.

    RăspundețiȘtergere
  2. In aparitiile TV dna ministru a spus ca are o colaborare foarte buna cu sindicatele.
    Chiar nu stiti de aceste decizii?

    Am cateva nelamuriri:

    Absolvent USH 2008(fost invatator) trece pe post de psiholog si ia post inaintea unui psiholog pt ca are vechime mai mare in invatamant.
    Un psiholog are 2 ore pe saptamana.De ce?
    Sindicatele ati fost de acord.Va mirati unde s a ajuns?
    Nu am auzit ca sindicatele sa aveti o pozitie in aceasta privinta.Acum dati comunicate ,cat va pasa de calitatea invatamantului.

    Ati aprobat grile de punctaj pt reduceri ,gradatii care favorizeaza anumiti profesori .

    NU VA PASA DE SCOALA ,VA URMARITI INTERESUL PERSONAL.

    Cand apar probleme pe care le stiti foarte bine dati un comunicat si sunteti mari vedete TV.

    Liderii sindicali ce obiective aveti pt urmatorii ani?

    RăspundețiȘtergere
  3. @ Laura asa e
    @ Lina a avea colaborare buna nu inseamna a ne aduce la cunostinta toate aberatiile pe care le debiteaza. Trecerea pe post, miscarea de personal se face dupa o anexa care se discuta si pentru care este perioada de propuneri. Din pacate ele nu vin din paret acolegilor nostrii/. La fel si cu fisa pentru reducere Anexa 2 din MEtodologia de miscare de personal.
    Astept sugestii

    RăspundețiȘtergere
  4. cand va intilniti cu abramburica?

    RăspundețiȘtergere
  5. Planurile cadru pt anul 2009 2010 de ce s au modificat pt un an?
    Ce s a urmarit ?
    De vina e Emil Boc ?
    Cat mai aveti de gand sa o sustineti pe aceasta Ecaterina Andronescu?
    SLI sunteti cu PSD .Dati DV cu Vanghelie .Orice masura ia ,ii cere Boc .
    Vanghelie ii semneaza si masurile pe care le ia ministru.

    E jalnic.

    RăspundețiȘtergere
  6. @ sandor azi la ora 10.30
    @lina s-au modificat unilateral de catre MECI
    s-a urmarit reducerea de personal
    Nu am sustinuto si nu o sustinem

    RăspundețiȘtergere
  7. De ce s-a mai dat examen de titularizare daca se fac restrangeri? Daca se mareste nr. de copii la clasa implicit sunt restrangeri. Cine va pleca ? Vor pleca cei care au lucrat de ani...in inv. ,cei care nu au putut sa ma faca scoli DESTEPTE,care sa le aduca puncte conform GRILEI(facute de ei,care TOCMAI acum au reusit-in aceste vremuri sa faca o facultate "pe usor si cu banii si cu stiinta"), nu se mai tine cont de continuitate pe post(decat la sfarsitul grilei"grilelor",la punctaj "egal" pt. cei care acum au reusit sa faca "scoli cu puncte si gradatii luate TOT asa" au carti "editate...domnule, au activitati extracurriculare dom...le, au hartiiiii dom/-le pe care le pun la dosar...DAAAR la CLASA cand au mai fost ???"dmomn-le'.....
    Din toata tarasenia asta cine pierde? ELEVII.
    Unde este inv. centrat pe elev? Unde este inv. acela cu constinta si simt de raspundere? Unde este dragostea fata de copii? Nu este. TOTUL este facut intentionat si toate aceste lucruri pe baza de COMPETENTA nu exista.
    Grilele sunt facute tot pt.cei de sus, sa poata sa-si aranjeze "Ploile" acesta este adevarul.
    In rural va fi un DEZASTRU cu aceste miscari de cadre, iar cei care si-au dedicat tineretea celor mici si au pus suflet pt. copii, vor pleca acasa...pt. ca nu au reusit sa fie aDestepti" ,ci doar au muncit ATAT

    RăspundețiȘtergere
  8. Pt. D-nul Liviu marian POp. SUGESTII pentru grila de reducere de activitate: Uitati-va la miscarea cadrelor did.(chiar titulare) ce "S-au mai miscat" in ultimii 10 ani. De ce ? Au urmarit interesul invatamantului sau interesul personal?
    Inclusiv in acest an 2009- le da drumul (din primul an de titularizare sa se mute...cine a facut aceasta grila, cine a propus acest lucru...noi...cei de jos dela catedra ? NU, nu noi...atunci cine?
    Primul criteriu ar fi acela de continuitate pe post(in primul rand la titulari) .In acest fel s-ar termina cu "TRASEISMUL SCOLR" al unor cadre did. care 'SUNT in interesul inv. la miscari..", hai sa fim seriosi...isi muta copiii, sotiile...nepotiii...,iar copii au in fiecare an un alt dascal...e bine? E pt. interesul inv.? NNUUUU.
    Cadre did. titulare cu vechime mai mare de 10 ani...nu s-au prea mutat, au muncit la clasa,si acum se trezesc (mai ales cei din mediul rural..c,ca nu au puncte...iar grila este pt. cei care s-au "deplasat in interesul unv., la scoli ....la....perfectionari de tot felul , de care uneori nici nu au stiut..
    Una dintre solutii- PRIORITATE PRIN CONTINUITATE la catedra, mai ales in rural, acolo cadr.did. care au vechime mai mare de 10 ani, chiar si-au dorit sa ramana si sa faca treaba(unii fac naveta si nu s-au plans, tocmai pt. ca au iubit copiii si au vrut sa faca ceva pt.ei,asa cum sunt..fara posibilitati materiale, fara parinti care sa-i ajute...
    Am incredere in dvs d-le LIVIU MARIAN POP ca cititi acest mesaj si veti lua si masuri.C.D.

    RăspundețiȘtergere
  9. sunt propuneri care o sa le luam in calcul la viitoarea metodologie

    RăspundețiȘtergere
  10. Pt. D-nul LIVIU MARIAN POP
    SUNTETI un mare DOMN..daca ati raespuns mesajului meu imediat. Cred ca intr-adevar va pasa de noi, noi cei "marunti" dar multi.Sper ca prin dvs sa se auda si dorintele noastre si mai ales sa se rezolve.Sper din tot sufletul ca aceste grile sa fie modificate. Acele punctaje din grile nu vor fi niciodata "atinse " de cadr. did. din mediul rural, pt. ca acestia au stat la catedra si au muncit efectiv. Unii, intradevar ,cu ajutorul familiilor au reusit , dar multi dintre ei au avut la randul lor copii de intretinut la scoli...unde sa te mai duci ?...sa faci alte scoli atat de "punctate" Schimbati grila, iar cei care doresc sa ramana in inv.si iubesc aceasta meserie vor ramane si pe "putin" si la tara-rural,chiar daca este mult mai greu. Si acei copii au nevoie de devotament .De obicei cei care au venit la tara dupa ex. de titularizare au stat detasati la oras, nu este corect ,iar acum cand s-a "strans surubul" sa vina cu acel punctaj infernal din grila....Va doresc succes si sper din tot sufletul sa se rezolve aceasta situatie pt. cei care au continuitate in aceeasi unitate scolara ani...si..ani.Dumnezeu sa va ajute si sa va dea minte in luarea deciziilor corecte pt. noi toti. Va urmaresc activitatea Succes!!C.D.

    RăspundețiȘtergere
  11. sunt nascut in mediu rural, primele 4 clase le+am facut la simultan. parintii mei sunt cadre didactice in mediu rural, sotia mea este cadru didactic si eu la fel.
    multumesc de urari. ca probleme stiu ca sunt

    RăspundețiȘtergere

Postări populare