28 iul. 2009

Informare FSLi intalnire MECI 28 iulie

Astăzi, 28.07.2009, a avut loc întâlnirea reprezentanţilor federaţiilor sindicale din învăţământ cu ministrul educaţiei, doamna Ecaterina Andronescu, pentru stabilirea calendarului negocierilor privind Codul educaţiei. S-a convenit ca acestea să înceapă joi, 30.07.2009, urmând ca acesta să fie definitivat până la sfârşitul lunii august a.c.
Reprezentanţii Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ participanţi la întâlnire, i-au solicitat, în mod expres, doamnei ministru să invite la elaborarea acestui Cod şi pe domnii Mircea Miclea şi Cristian Mihai Adomniţei, foşti miniştri ai învăţământului care au elaborat proiecte legislative privind educaţia, propunere acceptată fără rezervă de doamna Andronescu şi de reprezentanţii celorlalte federaţii sindicale.
Partea sindicală a respins categoric intenţia Primului – Ministru al României, domnul Emil Boc, de asumare a răspunderii Guvernului pe pachetul de legi privind educaţia, apreciind că un Cod al educaţiei trebuie să fie adoptat de Parlament prin consensul întregii clase politice.
Reprezentanţii Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ au susţinut necesitatea dezbaterii publice a proiectului Codului educaţiei, pentru ca elevii, părinţii, dascălii şi toţi factorii implicaţi în actul educaţional să îşi poată exprima opinia, în vederea îmbunătăţirii acestuia.


PRIM-VICEPREŞEDINTE,


Simion HANCESCU

5 comentarii:

  1. Parlamentarii in cat timp vor vota?
    Vreti sa le aplicati din 2015?

    Buna idee sa il invitati pe ministru Miclea.

    RăspundețiȘtergere
  2. legile miclea si proiectul de curriculum nu au nimic in comun. pe care le veti lua in calcul de joi incolo? va sfatuiesc sa imprumutati sistemul francez in loc sa scoateti legi gandite de trei capete in mod diferit.

    RăspundețiȘtergere
  3. Poate vor lua in "eachipa" si vreo doi -trei dascali din preuniversitar, din rural care sa le spuna cu ce se mananca invatamantul in aceasta zona, ca de teorii universitare aplicate in primar si gimnazial in mediul rural ne-am cam saturat.

    RăspundețiȘtergere
  4. noi stim cu ce se mananca cei din Meci nu prea stiu.

    RăspundețiȘtergere

Postări populare