2 iul. 2009

FEDERAŢIILE DIN ÎNVĂŢĂMÂNT CER DEMITEREA MINISTRULUI MUNCII


FSLI FSI ”Spiru Haret” FEN FNS ”Alma Mater”


FEDERAŢIILE DIN ÎNVĂŢĂMÂNT
CER DEMITEREA MINISTRULUI MUNCII



Federaţiile sindicale reprezentative din învăţământ solicită Prim-Ministrului Emil Boc demiterea ministrului muncii, familiei şi protecţiei sociale, Marian Sârbu şi a subalternului acestuia, secretarul de stat Valentin Mocanu.
FSLI, FEN, FSI “Spiru Haret” şi FNS ”Alma Mater” consideră că aceştia sunt principalii vinovaţi pentru diminuarea cu circa 40 % a coeficienţilor de ierarhizare negociaţi timp de trei luni, în cadrul proiectului Legii salarizării unitare a bugetarilor.
În condiţiile în care Premierul Emil Boc nu va lua această măsură, cele patru federaţii consideră că întregul guvern este părtaş la acest scenariu prin care învăţământul este în continuare marginalizat şi vor denunţa Acordul semnat la începutul lunii mai cu reprezentanţii executivului, document asumat public de Emil Boc.
FSLI, FEN, FSI “Spiru Haret” şi FNS ”Alma Mater” consideră că personalul din învăţământ a dat dovadă de prea multă înţelegere şi răbdare în timp ce clasa politică şi-a bătut joc de întreaga educaţie românească.
Solicităm Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Inovării, precum şi liderilor confederaţiilor sindicale să işi exprime public poziţia faţă de modificarea unilaterală a formei negociate a Legii salarizării unitare a bugetarilor.
Dacă nu vor fi luate măsuri pentru demiterea celor doi demnitari, iar coeficienţii de ierarhizare din Legea salarizării unitare nu vor reveni la valorile negociate, cele patru federaţii vor stabili o strategie comună ce poate culmina cu redeschiderea conflictului de muncă în învăţământ.

Preşedinte FSLI, Preşedinte FSI “Spiru Haret”

Aurel Cornea Gheorghe Isvoranu


Secretar general FEN, Preşedinte FNS ”Alma Mater”

Constantin Ciosu Anton Hadăr

13 comentarii:

  1. wow..iarasi incepe jocul de-a uite greva nu e greva...de abia astept

    RăspundețiȘtergere
  2. felicitari pentru initiativa. sa nu mai fiti indulgenti. A venit timpul sa nu mai fim tot timpul calcati in picioare si umiliti.
    Succes si nu va lasati impresionati de "marea criza" care afecteaza doar invatamantul. Finantele au prime de vacanta nu avem bani sa platim bacalaureatul....

    RăspundețiȘtergere
  3. Cam tarziu!!!
    Si nu sunt singurii vinovati!!!
    De domnii Basescu? Boc? SI...TOTI sunt la fel!
    Criza financiara!
    Pentru ei nu exista?
    Nu respecta legile in tara aceasta...
    Noua imediat ne aplica legea. Conform legii cu 5 zile de a pleca in concediu trebuie sa primim banii. Noi suntem in concediu de 2 saptamani si bani??? Nu vreau in acest concediu sa mai aud de vreun politician.
    Nu merita sa ma stresez si pentru aceasta. Ma stresez ca nu am bani nici de un bilet la sindicat!(la 2 stele )Si ei ...cheltuie in nestire banul public

    RăspundețiȘtergere
  4. De banii de concediu in Maramures, peste deal, ce se aude? Nu ne tot povestiti despre ce veti face! Stim deja. Vreau banii de concediu!!!! Banuiesc ca si alti colegi. Aceasta este problema care nu arde acum. Vreau un raspuns clar si la obiect, pentru asta platesc sindicat.

    RăspundețiȘtergere
  5. BANII DE CONCEDIU?
    DA ESTE IMPORTANT
    DAR INTRE TIMP "desteptii" de la minister ne aranjeaza TOTAL viitorul. Deci nu va lasati!!!

    RăspundețiȘtergere
  6. liviumarianpop02.07.2009, 23:25

    @20.49 Banii pentru concediu trebuia sa ii primiti. daca imi spuneti in ce comuna sau oras e problema pot sa verific. maine o sa incerc sa vb cu toate primariile s vad care e situatia. Din discutiile cu Drectia d efinante pana in 5 iulie trebuie sa se acorde toate sumele pentru vacanta.

    RăspundețiȘtergere
  7. @20.49 Banii pentru concediu trebuia sa ii primiti. daca imi spuneti in ce comuna sau oras e problema pot sa verific. maine o sa incerc sa vb cu toate primariile s vad care e situatia. Din discutiile cu Drectia d efinante pana in 5 iulie trebuie sa se acorde toate sumele pentru vacanta.

    RăspundețiȘtergere
  8. Prima asta de vacanta trebuie sa se ia pana pe 5 iulie si in celelalte judete sau numai in MM? Ca la noi nu se aude nimic evident

    RăspundețiȘtergere
  9. Stati sa ne intelegem. una este prima de vacanta si alta e "banii de vacanta" ( adica salariile pe perioada de vara).
    prima d evacant ama casstigato ( SLIMM) in mai multe sentinte, altele sunt inca pe rol. Din pacate ORdonanta 71 blocheaza punerea in aplicare a sentintelor. De aceea am facut adresa la Avocatul Poporului pentru a o declara neconstitutionala. Dupa aceea putem cere punerea in plata a primelor de vacanta castigate in instanta.
    In ceea ce priveste baii d econcediu acestia ar trebui pana in 5 iulie sa ajunga in fiecare unitate din Maramures
    Tinem legatura

    RăspundețiȘtergere
  10. Singura noastra sansa este sa fim uniti si sa fortam si noi "mana " guvernantilor macar acum inaintea alegerilor din toamna...daca in aceasta perioada nu obtinem nimic este clar ne putem lua adio de la salarii mai mari....iar daca vom obtine teoretic ceva( apropo de legea promulgata de presedinte din toamna) macar sa avem norocul sa fie pusa marirea in paractica nu sa asistam inca o data la scuze si apel la intelegerea noastra care depasete orice limita. Cred ca suntem singura bransa a muncii care dam dovada de atata "sensibilitate " care lasa goluri in buzunarele noastre. Nu inteleg de ce nimeni nu pricepe ca daca nu se vor lua masuri cat de cat multumitoare in cativa ani invatamantul o sa duca o mare lipsa de cadre calificate pentru ca din an in an salariul asta mizer nu ne mai poate asigura nici macar obligatiile de zi cu zi( intretinere, lumina..etc. ) si vom fi obligati sa migram spre alte sectoare. Adevarat ca sunt cativa care fiind someri se indreapta catre catedra dand diferite diferente pentru a-si echivala studiile...imi este mila de ei..nu stiu la ce se inhama..dar vor vedea....un om multumit ar fi motivat, mult mai motivat sa-si faca meseria ca la carte....dar cand esti impovarat de atatea lipsuri si datorii cand nici macar copilul nu ti-l poti imbraca la timp si nu-i poti asigura cat de cat o hrana normala...sa ma ierte oricine crede ca aberez...dar deja motivatia ti se duce miscoreaza pe masura ce vezicum toti nu fac altceva decat sa te judece , pe toate posturile tv suntem denigrati ca vrem doar bani, cei din jur au deja sloganul " Ce le trebuie mai mult? au vacante si atat timp liber..." si noi...ne mai dam in cap unii altora cu nonsalanta.....vorba cuiva de mai sus.." Uite greva , nu e greva...."

    RăspundețiȘtergere
  11. Bun, deci revin.
    Deci noi in BH nu am primit nici primele d evacanta (am inteles, sunt blocate), nici banii de concediu. Si e deja 6. Dar ma gandesc ca la cum am observat in invatamantul acesta este o lege dar fiecare o interpreteaza cum doreste. Inteleg ca la MM banii se dau pana in 5. In restul judetelor de ce nu se aplica?

    Ah, si sa va mai dau o veste, pe care am aflat-o recent. Vorbind cu o colega profesoara din Bucuresti am aflat ca ea primeste 2 seturi de tichete cadou in valoare de 7 milioane. Ceea ce e si mai tare e ca le primeste de 7 ori pe an (la sarbatorile acelea specificate in lege). Eu nu am primit nici un tichet anul acesta.
    Si atunci in ce sindicate sa mai crezi? O lege, multiple modalitati de aplicare...

    RăspundețiȘtergere
  12. Nici in Maramures, peste deal, nu s-au dat inca salariile pe vacanta. Si este daja 6 iulie. Peste 3 zile am bilete in concediu. Ii primesc inainte de a pleca?

    RăspundețiȘtergere
  13. @6 iulie 08.51 Din pacate legea este aplicata diferentiat in sistemul de invatamant iar primele si tichetele cadou se pot obtine doar acolo unde exista bunavoimta din partea Consiliului Local. E si datoria noastra sa facem aplicarea legii unitar. Insa e mult pana atunci.
    @ 6 iulie 2009 17.30 E o problema strict locala. Ramane dator daca imi spuneti exact localitatea. multumesc

    RăspundețiȘtergere

Postări populare